Bijzonder slapen in Nederland | Glamping bij For-rest Glamp

2020 is wat betreft vakantiebestemmingen even anders dan andere jaren. Een groot deel van de Nederlanders blijft namelijk lekker in eigen land. Toen ook maar even bleek dat kamperen weer zonder eigen sanitair kon, waren de meeste campings binnen no time vol. Waar laat je zoveel vakantiegangers die eerdere jaren niet massaal in eigen land bleven? Op een van de vele pop-up campings in Nederland natuurlijk! Samen met Laura sliep ik een midweek op het te gekke For-rest Glamp; eerst in de prachtige Grote Yurt en daarna in een zogeheten Luxury Suite met uitzicht op koeien.

Luxury Suite Forrest Glamp

For-rest glamp in de achterhoek

Normaal ben ik iedere zomer wel op een festival te vinden. Dit jaar is dat (logischerwijs) even niet mogelijk. Om toch nog een beetje dat festivalgevoel te krijgen, gingen we naar For-rest Glamp in Eibergen. Daar staan deze zomer tot en met eind oktober de meest toffe tenten, yurts en huisjes voor een midweek, weekend of week weg. Boek bijvoorbeeld de Grote Yurt, een Luxury Suite, een van de belltenten, een bedstee of een tipi. Ook kun je met je eigen busje, tent of caravan terecht op de Nomadenweide. Omdat de mensen achter For-rest Glamp uit de festivalwereld komen en deze zomer geen werk zouden hebben, zie je hier allemaal toffe festivaldetails terug. Van de glampingaccommodaties tot de food trucks en van het ontbijtwinkeltje tot aan de open mic night.

Iedere avond kun je een fikkie stoken in de daarvoor bedoelde kampvuurtent, de barman zingt regelmatig wat mooie liedjes op de bühne bij de food court en er zijn allerlei activiteiten, zoals yoga en kanoën, waar je aan mee kunt doen. Liever zelf op pad? Huur dan een van de oldtimers, een e-bike van VanMoof, een e-chopper of een heuse elektrische motor en ontdek de groene omgeving in de Achterhoek. Wij zijn een dagje op pad geweest met een Burton Classic: lekker toeren door Gelderland en onderweg een paar kringlopen bezocht. Superleuk!

Grote Yurt forrest glamp

De Grote Yurt van For-rest Glamp

We begonnen onze midweek in de kleurrijke Grote Yurt - Berenklauw, wát een pracht van een tent. In en buiten deze tent is aan alles gedacht: te gekke vintage meubels en accessoires die je kunt kopen, talloze schapenvellen, een heerlijk bed in het midden van de tent en buiten een overdekt zitje met bankjes. Ik heb sowieso iets met yurts en vind de hele geschiedenis ervan ontzettend interessant. Het lijkt me dan ook supertof om dit soort woontenten eens in het echt (en niet op de camping) te mogen aanschouwen. Bij de Grote Yurt zit, net als bij de andere accommodaties, eigen sanitair in een apart gebouwtje. Hoewel dat op het moment dat wij er sliepen niet meer verplicht was, vond ik het ideaal.

Niet dat ik het erg vind om met een toiletrol over de camping te lopen, maar het is wel zo relaxed dat je vanuit je bed binnen no time op je eigen toilet zit. Na een heerlijke avond in de hangmat voor de tent met zelfgemaakte risotto van Laura, wijn en goede gesprekken waren we zo weg in het bed in de yurt. De volgende ochtend begon het flink te regenen en hoewel ons dat in eerste instantie juist heel knus leek, bleek het dak van onze prachtige tent een beetje te lekken. Op zich geen probleem, maar je raadt het misschien al: het lekte precies op het midden van het bed. Oeps! Voor de organisatie vervelender dan voor ons - de enthousiaste meiden van de receptie hadden vrijwel direct een andere accommodatie voor ons beschikbaar gemaakt. Op naar de Luxury Suite!

Luxury Suite van For-rest Glamp

Wat een luxe dus; zomaar twee bijzondere slaapplekken van For-rest Glamp mogen testen tijdens één verblijf. De Luxury Suite bleek namelijk ook heel leuk! Waar de yurt echt een tent is en meer dat kampeergevoel geeft, is de Luxury Suite een soort tiny house. We hadden het geluk dat we in een van de suites aan de weilandrand konden, zodat we wakker werden met uitzicht op een wei vol koeien. Wanneer je hier in bed ligt met de gordijnen open heb je echt het gevoel dat je in the middle of nowhere bent. Je ziet niemand anders en met een beetje geluk hoor je ook niemand anders.

In de suite staat een heerlijk bed en vind je enkele benodigdheden voor het maken van koffie en thee, een koelkastje en een badkamer met fijne douche. Hier hoef je dus niet de deur uit om even naar de wc te gaan of een warme douche te pakken. De Luxury Suite bleek een hele comfortabele uitvalsbasis voor een relaxed weekje. We hebben regelmatig op ons eigen terras gezeten met een borrelplank en genoten van het uitzicht. Vanaf de plek loop je ook zo naar de food court of de kampvuurtent waar wat meer te doen is. Heb je daar geen behoefte aan dan is dat ook helemaal goed. Op die manier is For-rest Glamp een plek voor verschillende soorten vakantievierders. Ideaal!

Wellnestje van For-rest Glamp

Wat kun je doen bij For-rest Glamp?

Zin om je cocoon even te verlaten? Er is van alles te doen, te zien en te boeken bij For-rest Glamp.

Relaxen in het Wellnestje

Boek bijvoorbeeld het Wellnestje voor een dagdeel, een afgeschermd stuk groen met een hot tub, een sauna en een overdekt stukje met ligstoelen om te relaxen. Je stookt de hot tub en de sauna zelf met houtblokken die je bij je verblijf krijgt. Ook ontvang je een lekkere borrelplank, hamamdoeken, flesjes water en een fles prosecco of biologisch sap.

Toen wij er waren was het veld rondom het Wellnestje zo goed als leeg. Er waren wel wat accommodaties geboekt, maar je merkt daar vrij weinig van wanneer je lekker in het bad zit of met een boekje op een ligstoel ligt. Hoewel het me heerlijk lijkt om hier met een zonnetje te zitten, was het tijdens een regenachtige middag eigenlijk ook juist wel heel fijn. Het water en de sauna zijn heerlijk warm (en met genoeg hout zelfs heet), dus je hoeft niet bang te zijn om het koud te krijgen. Houd het hout wel goed in de gaten zodat het vuur niet uit gaat en je hebt een heerlijke middag of avond.

Doe mee met yoga of een workshop

Bij For-rest Glamp wordt van alles georganiseerd. Zo kun je meedoen met yoga of kanoën (wel met inschrijven) en zijn er diverse workshops beschikbaar. Er is een workshop kampvuur maken en je kunt leren schilderen bij de vijver. Liever nog actiever aan de slag? Misschien geeft een ochtend bootcampen in het weiland je de nodige energie! Vervolgens kun je lekker uitpuffen in de food court met een vers kopje koffie of een lekkere bak eten van een van de foodtrucks. Onze tip? Ga voor Indonesisch, zó lekker!

Op stap met een oldtimer

Toe aan wat meer avontuur? Huur dan een van de toffe oldtimers en maak een rondje door de buurt. Of ga voor een elektrische fiets of chopper. De natuur in Eibergen en omgeving is hartstikke mooi en ook enkele dorpjes zijn het bezoeken waard. Wij namen de zwarte Burton Classic mee om een rondje te gaan kringlopen in Eibergen, Borculo en Lochem. Met zo’n auto heb je ontzettend veel bekijks en aanspraak! Dat geldt ongetwijfeld ook voor een van de oude eenden die je mee kunt nemen voor een roadtrip. Superleuk idee om dit soort wagens beschikbaar te stellen voor gasten.

For-rest Glamp: kamperen voor volwassenen

Wat ik tof vind aan het concept van For-rest Glamp is dat het een adult only vakantieplek is. In de zomervakantie stond het terrein twee weken in het teken van For-rest Family waarbij kinderen welkom waren. Ook in de herfstvakantie eind oktober is dit het geval. Voor de rest is For-rest Glamp kindvrij! Niet dat ik zo’n hekel heb aan kinderen, maar stiekem is het best even lekker om ergens te slapen waar niet constant kinderen voor en langs je slaapplek rennen en gillen.

Blijkbaar slaat dit concept ontzettend aan, want de accommodaties waren voor de rest van de zomervakantie volgeboekt. Voor september en oktober is er nog wel plek. Ben je benieuwd naar een van de bijzondere overnachtingen, zoals de (inmiddels niet meer lekke) Yurt of de Luxury Suite? Of heb je een eigen kampeermiddel waarmee je op de kampeerweide wilt staan? Leuk! Voor de maanden september en oktober krijg je 15% korting op je boeking wanneer je de For-rest Glamp kortingscode thebohoguide invult bij je boeking. Enjoy!