Natuurliefhebbers opgelet: deze bijzondere vakantieparken liggen in het hart van de natuur

Wie mijn blogs al even leest, weet dat ik als geen ander gek ben om op zoek te gaan naar de meest unieke vakantiehuizen in het groen. Inmiddels heb ik al heel wat prachtige plekken mogen bezoeken in en buiten Nederland en weet ik dat er nog zoveel moois is om te ontdekken, bijvoorbeeld op vakantieparken die in de bossen liggen of huisjes ergens in de bergen.

Om alvast een beetje inspiratie voor mezelf en voor jou op te doen, ging ik alvast op zoek naar een paar van dit soort parken om even volledig tot rust te kunnen komen in het groen. Ik ben gek op het bos en vind wakker worden in the middle of nowhere tussen de bomen écht een cadeautje. In dit artikel neem ik je mee naar een paar bijzondere vakantieparken die in het hart van de natuur liggen.

Waarom overnachten in de natuur sowieso al een must is

Door de jaren heen heb ik de voordelen van overnachten in de natuur goed kunnen verkennen. Wat ik zelf heel fijn vind aan slapen in het groen is dat je zoiets op een totaal andere manier beleeft dan slapen in een hotel ergens in een stad. Dat heeft denk ik te maken met de rust die de natuur uitstraalt, waardoor je bijna verplicht bent om tijdens je verblijf een stapje terug te nemen. Heerlijk vind ik dat - en het blijkt ook nog eens heel goed voor je te zijn. Uit divers onderzoek, onder andere dit onderzoek van de Wageningen University blijkt namelijk dat de natuur veel positieve invloed heeft op je gezondheid.

Wat ik ook heel fijn vind aan slapen in de natuur is dat je vanaf je slaapplek, bijvoorbeeld op een vakantiepark of op een camping, altijd zo in het groen staat. Meestal liggen dit soort accommodaties of plekken op mooie plekken in het groen, waar je lekker kunt wandelen en kunt ontspannen. Om het nog even over dat stapje terug te hebben: ik merk dat wij tijdens overnachten in de natuur altijd wat langzamer leven. Je schenkt meer aandacht aan de dingen om je heen, omdat je minder geprikkeld bent dan in een stad. Heel fijn vind ik dat!

Slapen in het groen in Oostenrijk bij EuroParcs Pressegger See

Een land waar ik met regelmaat te vinden ben, is Oostenrijk. Toch heb ik daar nooit eerder op een vakantiepark geslapen. Hoewel ik het liefste slaap in huisjes die ergens solo staan, bestaat Oostenrijk uit veel vakantieparken. Gelukkig zijn de parken die midden in de natuur staan vaak gericht op rustzoekers en mensen die op zoek zijn naar wat ruimte om een accommodatie heen. Daarom ben ik erg benieuwd naar EuroParcs Pressegger See in Karinthië; een vakantiepark dat omgeven is door bomen. Je hond mag mee en er is een zwembad aanwezig op het park. Heerlijk!

EuroParcs Beekbergen in het hart van het groen van de Veluwe 

Natuurlijk kun je ook in Nederland via vakantieparken.nl genoeg groene parken vinden voor een heerlijk verblijf. Waar ik zelf heel nieuwsgierig naar ben, is EuroParcs Beekbergen. Ik heb al eens op een soortgelijk park geslapen (EuroParcs de Zanding met de leuke tiny offices) en werd enorm blij van hoe dicht je in de buurt van de natuur bent. Het park zelf is omgeven met groen en je staat vanaf je huisje zo in het bos. Dat is bij EuroParcs Beekbergen ook het geval. Hier heb je de keuze uit verschillende soorten vakantieverblijven waarbij je zelf de mate van comfort en luxe kiest. Ook hier zijn huisdieren gewoon welkom (extra pluspunt!) en is er een binnenzwembad aanwezig, evenals een restaurant.

De grens over: ontdek Sunparks Kempense Meren

Waar ik tot slot vaak te vinden ben is Antwerpen. Meestal kom ik daar om een dagje (vintage!) te winkelen; af en toe blijven we er ook overnachten. Nu zag ik dat er in de regio Antwerpen, namelijk in Mol, een mooi en groen vakantiepark te vinden is, namelijk Sunparks Kempense Meren. Dit vakantiepark ligt in het bos en aan een strandje en beschikt over enkele honderden accommodaties. Ik weet niet zeker of ik dat te groots opgezet vind, maar als ik de foto’s bekijk lijkt het me wel wat. Ook hier mag je hond gewoon weer mee en is er een binnen- en buitenzwembad aanwezig. 

Uiteraard ben ik heel benieuwd welk vakantiepark in het groen jouw favoriet is. Heb je tips voor mij? Laat me dat dan vooral weten in een reactie onder dit artikel.