Gezond op vakantie in de natuur met deze natuurlijke tips

Als natuurliefhebber is een (kampeer)vakantie in de natuur dé manier om goed te ontspannen en om mijn batterijen op te laden. Daar herken je je misschien wel in. Je kunt soms echt de behoefte hebben om even de natuur in te gaan, vooral wanneer je in een grote stad woont. Een kampeeravontuur in Nederland, zoals bij Natuurkampeerterrein De Vlagberg, helpt al om nieuwe energie te krijgen.

Om een vakantie helemaal gezond en comfortabel te beleven, is het een must om voor en tijdens je vakantie gezond te leven. Het zou zonde zijn om op een tripje in de natuur ziek te worden en bijvoorbeeld last te krijgen van maag- en darmproblemen. Daarom vertel ik je in dit artikel enkele natuurlijke tips en tricks waarmee je gezond blijft tijdens je vakantie met een bijzondere focus op het belang van de beste probiotica.

Actief blijven in de natuur tijdens je vakantie in het groen

Wat natuurlijk sowieso erg goed helpt om gezond te blijven in je vakantie is lekker veel naar buiten gaan. Slaap je net als ik vaak op mooie natuurcampings, dan kun je de directe omliggende natuur goed verkennen door wandelingen te maken of door een fietstocht te maken. Blijf in ieder geval actief tijdens je trip en ga lekker veel naar buiten.

Uit divers onderzoek blijkt namelijk dat frisse lucht en buitenlucht ontzettend goed voor je is. Dat is wat mij betreft echt een van de vele voordelen van kamperen; je bent lekker veel buiten. Merk je dat je toch nog wat meer behoefte hebt aan rust en ontspanning? Neem dan een yogamat mee en neem de tijd om iedere ochtend aan outdoor yoga en/of meditatie te doen. Van alle keren dat ik yoga heb gedaan, vond ik yoga in het bos het meest ontspannend!

Lekker eten met gezonde en verse producten vol probiotica

Hoewel je op vakantie in de natuur last kan krijgen van verschillende kwaaltjes komen maag- en darmproblemen veel voor. Om die klachten te voorkomen, raad ik je aan om lekker gezond en vers te koken. Het kan soms even een uitdaging zijn om bij je tent of in de camper een gezonde maaltijd klaar te maken, maar eigenlijk kun je altijd wel aan de slag gaan met verse producten. Probeer bijvoorbeeld eens om lokale verse groente en fruit te scoren voor lekkere kampeergerechten.

Met oog op die eerder genoemde maag- en darmklachten is het raadzaam om voor voeding te gaan die van oorsprong al probiotica-rijk is. Wanneer je daar nog niet mee bekend bent, is dit misschien het moment om je erin te verdiepen. Probiotica zorgt er namelijk voor dat je immuunsysteem wordt versterkt en dat eventuele darmklachten worden verminderd. Zuurkool, kefir en gefermenteerde groenten zijn een goed voorbeeld van producten met probiotica.

Overweeg probiotica supplementen als extraatje

Heb je tijdens je kampeertrip geen toegang tot dergelijke producten, maar wil je wel de zekerheid dat je maag en darmen het naar behoren doen terwijl je in de natuur slaapt? No worries: in dat geval is het handig om speciale supplementen met probiotica mee te nemen. Tijdens een vakantie is de kans op verstopping, diarree of andere darmklachten groter omdat je vaak een ander ritme hebt of net andere dingen eet en drinkt. Door probiotica te nemen, verklein je die kansen.

Dit soort supplementen neem je gewoon naast je eten en drinken in. Ze zorgen voor een betere spijsvertering en een gezonde balans van darmbacteriën. Probiotica kun je gewoon gebruiken wanneer je in Nederland aan het kamperen bent, maar het komt nog beter van pas wanneer je gaat slapen in de natuur in het buitenland. Bij dat soort reisjes is je ritme vaak nog weer anders dan anders.

Drink genoeg water en hydrateer jezelf goed 

Wat tot slot goed is om te weten, is dat je tijdens je buitenavonturen moet zorgen voor voldoende hydratatie. Ik neem bijvoorbeeld altijd een navulbare waterfles mee zodat ik altijd vers water in de buurt heb. Zo’n fles kun je op de meeste campings gewoon bijvullen. Slaap je op een mooie plek in de natuur in de buurt van een rivier? Dan kun je ook water uit dergelijk stromend water drinken. Met een waterfilter weet je zeker dat het water schoon is.

Kortom: als natuurliefhebber is het een must om gezond te blijven tijdens je avonturen in het groen. Zo kun je optimaal van de natuur en alles dat het groen te bieden heeft genieten. Dat doe je onder andere door actief te blijven, gezond te eten en natuurlijk je darmgezondheid te ondersteunen met probiotica. Op die manier maak je van je reis een gezond en vooral onvergetelijk avontuur!