Avontuur dichtbij | Fietsvakantie in Nederland

Op fietsvakantie in Nederland? Doen! Wanneer je op zoek bent naar een vakantie die je lekker op de fiets door kunt brengen, dan kun je natuurlijk naar het buitenland, maar de kans is groot dat je nog niet alle mooie plekken in Nederland gezien hebt. Daarom is het een aantrekkelijk idee om een fietsvakantie in eigen land te overwegen.

Schaf een goedkope e bike aan waarmee je comfortabel kunt fietsen en waarop je aanzienlijke afstanden kunt afleggen. Op die manier kun je op ontdekkingstocht gaan in je eigen land. Bereid je goed voor op de reis, tenzij je juist van verrassingen houdt. Door een goede voorbereiding kun je maximaal genieten van je fietsavontuur.

Nederland ontdekken op de e-bike

Een fietsvakantie in Nederland is net iets fijner wanneer je over een goede fiets beschikt. Met een e-bike van www.profibike.nl wordt het voor vrijwel iedereen haalbaar om een fietsvakantie te ondernemen, aangezien het hierdoor minder inspannend is om langere afstanden te trappen. Vooral op locaties met een vlakke ondergrond, zoals het voornamelijk vlakke Nederland, is een e-bike een goede keuze. Met een elektrische fiets kun je tot wel 25 km/h gaan; ook hebben ze tegenwoordig een goede batterij, zodat je redelijk afstanden kunt fietsen. Waar je zoal goed kunt fietsen in Nederland? Ik heb hieronder een paar prachtige plekken voor je verzameld.

Fietsen op Texel

Nederland is een echt fietsland en daarom zijn er tal van leuke fietsroutes te ontdekken. Een perfecte bestemming voor het volgen van een specifieke fietsroute is bijvoorbeeld een rondje Texel. Vanuit Den Helder is het eenvoudig om een korte boottocht te maken naar Texel, waar je heerlijk kunt genieten van je fietstocht. Er zijn verschillende fietsroutes, zoals bij het Poldertje Zandkes in Dijkmanshuizen. Met deze route zie je zowel de oude als de nieuwe dijk. Een andere bekende route is het Waalenburgerdijkje, die al meer dan honderd jaar op het eiland ligt. Of ga voor een rondje Texel waarbij je 53 kilometer fietst om het hele eiland te bekijken. Onderweg kun je lekker stoppen in knusse dorpjes als Den Burg of het bruisende De Koog.

De rust van Friesland

Een andere plek voor een fietsvakantie in Nederland is Friesland. Een leuk idee is om langs de Friese Elfsteden te fietsen. Met deze steden als startpunt kun je al het moois van Friesland verkennen. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent, want deze route beslaat meer dan 230 kilometer en begint en eindigt in Bolsward. Het is natuurlijk mogelijk om slechts een gedeelte van deze route te fietsen. Er zijn ook nog andere routes die geschikt zijn voor ieder niveau, zoals routes rondom het Nationaal Park Lauwersoog.

Met de fiets naar de Posbank

Tot slot nog een prachtige fietsroute die naar mijn mening iedere Nederlander eens gedaan moet hebben: de route over de Veluwe naar de Posbank. Er zijn verschillende startpunten om de top van de Posbank te bereiken. Wil je een rondje fietsen? Dan is het aan te raden om bij Veluwetransferium Posbank te beginnen; precies tussen knooppunt 65 en 85. Daar vind je volop parkeermogelijkheden en kun je beginnen met de fietstocht naar het hoogste punt van de Veluwe. Onderweg is het al genieten geblazen! In ieder geval zijn er voldoende prachtige fietsroutes in Nederland te vinden voor een dagje of een volledige vakantie per fiets. Wanneer ga jij op fietsvakantie?