3 voordelen van je eigen getaway in de natuur

Een vakantiehuisje huren in de natuur is iets dat ik regelmatig doe om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het lijkt wel of ik nóg meer behoefte heb aan groen om me heen nu ik de 30 inmiddels ben gepasseerd. Volgens mij zijn er genoeg leeftijdsgenoten die dat wel herkennen en daarom regelmatig in de natuur te vinden zijn.

Eén van mijn grootste dromen is om een eigen getaway in de natuur te hebben waar je naartoe kunt gaan wanneer je dat wil. Denk aan een mooi houten huisje of een groene plek waar een stacaravan te koop staat. Tot de tijd dat ik genoeg geld heb om die droom te realiseren, dagdroom ik verder over de voordelen van zo'n eigen huisje in de natuur. In dit artikel vertel ik je meer over die voordelen.

1. Huisje of stacaravan kopen Veluwe voor beste van twee werelden

Bijzonder hè? Dat je drang naar een andere leefomgeving verandert wanneer je ouder wordt. Ik moet zeggen dat ik altijd al wel blij word van de natuur én dat ik nu ook nog op mijn plek zit in de stad. Daarom lijkt het me zo fijn om die twee werelden met elkaar te combineren door bijvoorbeeld een plekje in de stad te huren en een huisje of stacaravan in de natuur te hebben, zoals op de Veluwe of ergens aan zee. Op die manier kun je wanneer je daar zin in hebt switchen van plek.

2. Regelmatig in de natuur zijn is hartstikke gezond voor je

Een ander groot voordeel van je eigen huisje of stacaravan kopen Veluwe of ergens anders in het groen is dat de natuur hartstikke gezond voor je is. Daar is jaren onderzoek naar gedaan en inmiddels blijkt uit diverse onderzoeken dat dit het geval is. Neem bijvoorbeeld dit onderzoek van de Universiteit van Wageningen; zij onderzochten dat de natuur ervoor kan zorgen dat je minder stress ervaart, beter slaapt en je persoonlijke ontwikkeling een boost krijgt. Dat geldt voor volwassenen én kinderen. Perfect!

3. Routine afstemmen op de natuur zorgt voor rust

Naast het feit dat de natuur gezond voor je is, zorgt een groene leefomgeving voor meer rust in je dagelijks leven. Dat herken je misschien al wel wanneer je net als ik regelmatig in het bos, aan zee of in de duinen te vinden bent. De wind, de geur van het groen en je uitzicht zorgen al voor een fijne rustige omgeving. Je routine wordt op die manier automatisch op het ritme van de natuur afgestemd. Heerlijk vind ik dat! Geen drukke agenda of drukke straten om je heen, maar even zijn in het hier en nu. Jep. Ik word écht blij van in de natuur zijn.

Kortom: een eigen huisje, stacaravan, pipowagen, boomhut (you name it) in de natuur biedt ontzettend veel voordelen. Ik kan niet wachten om ooit zoiets te hebben. Hoe zit dat met jou?