Ga je kamperen? Dit mag niet ontbreken in je tas

Ga je kamperen? Leuk! Er gaat niets boven lekker buiten zijn, de frisse lucht inademen en genieten van de schoonheid van de natuur. Maar voordat je op pad gaat, moet je ervoor zorgen dat je tas gevuld is met de juiste spullen. Op die manier ben je net even wat beter voorbereid voor een nacht of langer in de natuur. Wat absoluut niet mag ontbreken in je tas tijdens kamperen, lees je in dit artikel.

Basisbenodigdheden voor kamperen

Een goede tent is een fijne basis voor kamperen. Hoewel het heerlijk is om in de open lucht te slapen, vinden muggen dat ook zeker een goed idee. Ze wachten met smart op je. Een stevige tent is daarom de basis van een succesvolle kampeertrip. Zorg ervoor dat je er een hebt die groot genoeg is voor jou en je spullen, en die bestand is tegen alle weersomstandigheden. In en buiten Nederland kan het flink tekeer gaan met regen, onweer en hagel. Dan is het wel zo fijn om droog en warm in je tentje te kunnen liggen.

Dan komen we bij het slaapmateriaal. Een slaapzak is een must-have voor een goede nachtrust. Je wil niet de hele nacht liggen rillen van de kou, toch? Kies er één die geschikt is voor het seizoen en zorg ervoor dat je ook een comfortabel slaapmatje hebt om op te liggen. Je rug zal je dankbaar zijn, geloof me. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat comfortabele matjes te koop waar je prins(es)heerlijk op kunt slapen. Oké, tijd om te eten. Een kookset is eveneens onmisbaar als je lekker wil eten tijdens je kampeeravontuur. Je kunt niet altijd rekenen op een kampvuur, dus zorg ervoor dat je een draagbaar kooktoestel hebt. En denk aan potten, pannen, borden en bestek. Niets zo vervelend als honger hebben en geen manier hebben om je eten te bereiden of te eten.

Zorg voor goede verlichting tijdens kamperen

Daarnaast is het handig om verlichting mee te nemen, ongeacht het seizoen. Hoewel het in de winter logischerwijs sneller donker is, is het in de zomer ook handig om lampjes in te pakken. Neem bijvoorbeeld een goede zaklamp mee, liefst eentje die oplaadbaar is. Oh, en vergeet de batterijen niet! Als je helemaal goed voorbereid wil zijn, neem dan ook een hoofdlamp mee. Zo heb je je handen vrij en kun je alles zien wat er voor je ligt.

Wat wat mij betreft ook niet mag ontbreken tijdens een geslaagde kampeertrip zijn sfeervolle lampen of lampjes. Natuurlijk is de basis wat betreft verlichting voldoende. Je moet immers wel wat kunnen zien in het donker. Maar: van een beetje gezelligheid tijdens het kamperen ben ik ook zeker niet vies. Daarom hebben wij eigenlijk altijd een lichtsnoer of lampionnen op zonne-energie mee. Deze laden zichzelf op in de zon, dus je hoeft je geen zorgen te maken over batterijen of oplaadkabels.

Wees voorbereid op onverwachte situaties

Wat er nog meer handig is om mee te nemen met kamperen? Nou, middeltjes die muggen en andere insecten tegengaan, zoals muggenspray, zijn altijd handig. Niets verpest een gezellige avond bij het kampvuur sneller dan een horde muggen die je lek prikt. Dus spray jezelf in met wat antimuggenspul en je kunt tenminste nog een beetje van de avond genieten. Vergeet ook een EHBO-kit niet! Ongelukjes kunnen altijd gebeuren, vooral als je in de wildernis bent. Pleisters, verband, desinfectiemiddel, reistabletten - zorg ervoor dat je het bij je hebt. Het kan het verschil maken tussen een klein ongemak en een grote ramp. Of in ieder geval: tussen een geslaagde of mislukte kampeertrip.

That’s it. Een paar belangrijke items die niet mogen ontbreken in je kampeertas. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt meenemen, afhankelijk van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Maar: met deze basisuitrusting ben je in ieder geval goed op weg naar een geweldige kampeerervaring. Je kunt lekker slapen, je bent beschut tegen regen en wind, muggen en andere insecten maken geen kans bij je, je hebt gezellige en goede verlichting én je kunt lekker wat eten en drinken. Simpel toch? Dus pak je tas, trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. De natuur wacht op je!