Rechtshulp op vakantie | Heb jij nu direct rechtshulp nodig?

Je hoopt dat het nooit zal gebeuren, maar toch kan het voorkomen dat je in Nederland of tijdens je vakantie in het buitenland met een juridisch probleem in je maag komt te zitten. Misschien is er sprake van een ongeval waar een ander schuld aan heeft of misschien is de accommodatie die je geboekt hebt totaal anders dan op de foto’s online. Ineens realiseer je dat je dit niet op eigen kracht kunt oplossen en dat het goed is om hier eens met een jurist naar te gaan kijken.

Zodra je echter gaat kijken naar de kosten van een jurist, schrik je je een hoedje. Had je nu toch maar een rechtsbijstandsverzekering genomen. Of niet? Het goede nieuws is dat je niet een doorlopende verzekering hoeft te hebben om toch een beroep te kunnen doen op een jurist - ook wanneer je op reis bent. Je kunt namelijk bij Univé ook terecht voor rechtshulp zonder verzekering. Wij laten je graag zien wat dit inhoudt en hoe je snel met een specialist naar jouw probleem kunt gaan kijken. Dat is toch prettig om te weten wanneer je veel reist!

Rechtshulp on demand: enkel wanneer jij het nodig hebt

Univé biedt rechtshulp on demand aan. Zoals de naam al aangeeft, kun je hier een beroep op doen enkel wanneer jij dit nodig hebt. Je hoeft voor deze vorm van juridische ondersteuning dus geen langlopende verzekering af te sluiten. Betekent dit dat deze rechtshulp van Univé een hoop papierwerk met zich meeneemt en gepaard gaat met lange wachtlijsten? Uiteraard niet! Bij Univé begrijpt men als geen ander dat je zo snel mogelijk met een specialist om de tafel wilt gaan zitten om jouw probleem op te lossen. Vandaar dat je enkel even naar hun site hoeft te gaan en hier het vakgebied aanklikt waar je graag juridische hulp wilt ontvangen. Of je nu on the road bent, zoals ik vaak ben, of wanneer je in Nederland bent - het is altijd handig om te weten dat je hier gebruik van kunt maken.

Snel in contact met de juiste persoon

Een probleem snel oplossen is beter dan het eindeloos lang laten voortslepen. Wanneer je op vakantie bent en er is iets gebeurd waarbij je rechtshulp kunt gebruiken, is het wel zo prettig om dat ‘probleem’ direct op te kunnen lossen. Bij Univé kun je snel de specialist vinden die jij nodig hebt. Nadat je aangegeven hebt binnen welk vakgebied je hulp zoekt, krijg je een aantal vragen te zien. Vul deze in en aan het eind krijg je een prijsopgave te zien. Ga je akkoord met deze kosten, dan kun je gelijk contact opnemen met de jurist die naar jouw zaak gaat kijken. Deze zal binnen twee dagen contact met jou opnemen om zich op jouw probleem te storten. Zo zorg je er altijd voor dat je gebruikmaakt van de rechten die je hebt. Daarmee sta je altijd sterker dan wanneer je zelf gaat proberen om je probleem op te lossen. Bovendien zorgt Univé er altijd voor dat de kosten beheersbaar blijven.  Zo houd je nog wat geld over voor lekkere cocktails op het strand!

Ook voor ondernemers

Dergelijke rechtshulp is overigens niet alleen in te schakelen voor particulieren. Ben jij net als ik een ondernemer en heb je een conflict met een zakenpartner, klant of de overheid? Ook dan staat Univé voor je klaar om jou van dienst te zijn. Heb je regelmatig rechtshulp nodig? Overweeg dan eens om een doorlopende verzekering af te sluiten. Dat is in veel gevallen goedkoper dan iedere keer gebruikmaken van on demand rechtshulp. Bekijk de opties op de site van Univé en kies wat het beste bij jouw situatie aansluit.