Expeditie Kram test uit | Obelink Bamboo Compact Roltafel

Na jaren gekampeerd te hebben met een simpele (en nogal wankele) kampeertafel was het tijd voor een nieuwe stevige tafel om mee te nemen op onze kampeeravonturen. Omdat er zo ontzettend veel te koop is op het gebied van kampeertafels had ik geen idee welke tafel ik moest hebben. Toen Kampeerwinkel Obelink me benaderde om hun Obelink Bamboo Compact 100x60 Roltafel uit te proberen, vond ik dat een mooie kans om eens te kijken of deze tafel iets voor ons is. Is het een blijvertje of kamperen we liever met een andere campingtafel? Ik vertel je er in dit artikel graag meer over.

Eigenschappen van Obelink Bamboo Compact

Al een tijdje wist ik: als volgende kampeertafel zou ik graag een tafel van hout of bamboe willen. De grootste reden hiervoor? Simpel: dat vind ik gewoon mooi. Ik ben altijd al fan geweest van houten meubels en het liefst zou ik alles van hout willen hebben, maar dat wordt een beetje zwaar tijdens het kamperen. Bamboe is een goed alternatief van lichter gewicht, waarbij je wel optimaal profiteert van het mooie houtlook design terwijl het geheel ook nog goed te dragen is. De Obelink Bamboo Compact is gemaakt van een licht aluminium frame en beschikt over een bamboe tafelblad. Het geheel is slechts 6,9 kilo waardoor het ideaal is om mee te nemen in je camper of caravan.

Wat ik nog meer heel prettig vind aan deze tafel is dat je het blad binnen no time volledig in kan klappen tot een klein langwerpig geheel. Waar je bij andere kampeertafels vaak alleen de tafelpoten in kunt klappen, rol je het tafelblad van deze tafel als het ware op tot een kleiner pakket. Vervolgens berg je de tafel op in de bijgeleverde opbergtas en neemt het geheel heel weinig ruimte in in je bus. Ingeklapt heeft de tafel een afmeting van 100 x 17 x 11 centimeter, dus grote kans dat je daar wel een plekje voor vrij hebt in je kampeerbus of caravan. Wat ook goed is om te weten, is dat de poten van de Obelink Bamboo Compact telescopisch verstelbaar zijn van 43 tot 65 centimeter. Je bepaalt dus zelf de hoogte van de tafel, waardoor deze campingtafel van Obelink ideaal is als eettafel én bijzettafel (bijvoorbeeld bij het kampvuur).

Mooie kampeertafel: het oog wil ook wat

Doordat je de poten zelf kunt verstellen, kun je de tafel op vrijwel iedere ondergrond stevig neerzetten. Wij zijn dol op wildkamperen wat betekent dat je nogal eens te maken krijgt met een ondergrond die niet helemaal recht is. Tijdens onze kampeertrip in Zweden afgelopen maand waren we dan ook wat blij dat we deze tafel op iedere plek gewoon konden gebruiken. Op sommige plekken wiebelde ‘ie een beetje, maar dat kan natuurlijk ook gewoon aan onze voorliefde voor slapen in het wild liggen. Dan heb je soms te maken met oneffenheden onder je kampeertafel. That’s (camping) life!

Hoewel de belangrijkste eigenschappen natuurlijk te maken hebben met de stevigheid, het gewicht en het materiaal waarvan een kampeertafel is gemaakt, moet ik toch ook nog even benadrukken dat het design van deze tafel echt fantastisch is. Eerlijk is eerlijk: als je wat ouder wordt, wil het oog toch ook wel wat wat betreft kampeermeubels. Het tafelblad dat gemaakt is van bamboe is een echte eyecatcher wat mij betreft. Het natuurlijke materiaal past goed in de natuur en ziet er ook nog eens hartstikke stijlvol uit. Daar word ik erg blij van.

Is de zoektocht naar een goede campingtafel gelukt?

Zoals je hierboven kon lezen, heb ik eigenlijk vrij weinig aan te merken op de Obelink Bamboo Compact Roltafel. De tafel is gemakkelijk op te bergen en mee te nemen, ontzettend snel op te zetten en eenvoudig te verstellen. Daarbij is de kampeertafel redelijk licht van gewicht als je met de auto, camper of caravan bent. Voor kamperen met de tent is 6,9 kilo te zwaar, maar daar vind je voldoende andere campingtafels bij Obelink voor. Gelukkig kamperen wij voornamelijk met onze oude bus waarbij deze kampeertafel heel goed past. Het design vind ik echt fantastisch; ik heb nog nooit zo’n mooie campingtafel gehad. Even wat praktische informatie: de Obelink Bamboo Compact Roltafel is € 99,00 en wordt gratis bij je thuisbezorgd binnen twee werkdagen.

Je kunt dus wel stellen dat wij onze nieuwe tafel voor kamperen zeker gevonden hebben. Nu nog een keer mooie matchy eetstoelen erbij en we hebben een hele stijlvolle kampeeruitrusting. Het grappige is dat we een paar jaar geleden standaard voor een van de goedkopere tafels zouden gaan. Nu we wat ouder zijn en meer geld hebben, kijken we altijd even verder. Je kunt immers beter investeren in daadwerkelijk kwalitatieve kampeerproducten waar je langer mee kunt dan geld uitgeven aan goedkope items die binnen een paar jaar kapot zijn.

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking met Kampeerwinkel Obelink. Desondanks ben ik altijd eerlijk over mijn ervaring met een product. Dat is zowel voor jou als voor mij wel zo prettig!