5x leukste kampeerbestemmingen voor aankomende zomer

Met de zomer voor de deur maken we langzaam maar zeker plannen voor de kampeervakantie. Het wordt nog even spannend wat wel of niet zal kunnen qua reisadvies, maar de verwachtingen zijn hoopvol. Momenteel zijn er een aantal landen geopend voor reizen vanaf 15 mei - ik ben heel benieuwd hoe de rest van de zomer eruit gaat zien! Omdat een beetje voorpret geen kwaad kan, heb ik de 5 leukste kampeerbestemmingen voor deze zomer voor je uitgezocht. Zoek je je slaapzak of tentje vast op?

Kamperen in Nederland in de zomer

De kans is groot dat veel mensen net als vorig jaar lekker in Nederland blijven. Omdat veel mensen niet last minute kunnen kijken wat ze gaan doen, hebben ze alvast een camping in Nederland geboekt. Gelukkig kent Nederland heel wat fantastische plekken om je caravan of camper te parkeren of om je tentje uit te gooien. Wat dacht je bijvoorbeeld van kamperen op de Veluwe, kamperen in Zeeland of lekker naar de Waddeneilanden? Kamperen op Texel kan bijvoorbeeld op heel wat plekken en ook voor campings op Vlieland of Ameland is er volop keuze. In deze gids voor de Waddeneilanden vind je meer informatie over alle campings op de Waddeneilanden. Ik ben helemaal verliefd op Vlieland en Schiermonnikoog - daar heb je écht dat eilandgevoel.

Ontdek kamperen in Zweden in de zomer

Een land dat bij mij hoog op de kampeerlijst staat, is Zweden. Mocht het reisadvies deze zomer wat meer versoepelen dan ga ik in augustus op pad met een kano en een tentje om een ongerept deel van Zweden al wildkamperend te ontdekken. Ook wanneer je niet van het wildkamperen bent, is Zweden een prachtige bestemming. Er zijn heel wat mooie natuurcampings te vinden, evenals boerderijcampings met uitzicht op bossen, bergen en rivieren. Wat ook goed is om te weten, is dat kamperen in Zweden in verhouding heel goedkoop is! Veel mensen denken dat Zweden op alle vlakken een duur lang is. Kamperen in Zweden kost echter maar € 15 tot € 30 per nacht wanneer je met een camper op pad bent. 

Kamperen aan de Spaanse kust

Wil je toch liever de zekerheid dat je van een warme zomer kunt genieten? Nederland en Zweden zijn immers landen waar het ook behoorlijk fris kan zijn in het zomerse seizoen. Wanneer je op zoek bent naar warmte en zon raad ik je aan om lekker naar het zuiden te trekken en een camping in Spanje te boeken. Aan de Spaanse costa’s heb je volop keuze voor een heerlijk kampeerverblijf. Hier zijn voornamelijk wat luxere campings te vinden met bijvoorbeeld ingerichte stacaravans en chalets. Ga je liever voor een kleinere camping? Zoek dan eens op het aanbod natuurcampings in Spanje; aan zee, in de bergen en op het platteland vind je voldoende kampeerterreinen waar je in alle rust kunt kamperen. Delicisio!

Albanië kamperen: goedkoop kamperen

Een land waar ik ook enorm benieuwd naar ben is Albanië. Albanië lijkt me een magisch land om eens doorheen te rijden met de camper en te kamperen op mooie plekken. Wat bijzonder is, is dat dit land nog maar sinds enkele jaren over campings beschikt. Je vindt er slechts een aantal tientallen campings verspreid over het hele land! Dat betekent trouwens niet dat dat de enige mogelijkheid is om te kamperen - in Albanië mag je namelijk vrij kamperen. Dat is precies wat me zo tof lijkt aan deze kampeerbestemming, omdat het landschap zo ongerept en divers is. Denk aan ruige bergen, blauwe rivieren, bizarre sterrenhemels en schitterende natuurgebieden. Je kunt je camper dus neerzetten waar je wilt en dat lijkt me fantastisch. Een kampeerbestemming om op je lijstje te zetten dus.

Kamperen in de Dolomieten in Italië

Tot slot wil ik nog een hele fijne plek met jullie delen: de Dolomieten in Italië is een adembenemende locatie om te kamperen. De bergen die ik hier zag, heb ik nog op geen andere plek gezien - heel ruig en grillig. Natuurliefhebbers kunnen hun geluk hier niet op, omdat er zoveel diversiteit te vinden is. Zo staat Trentino, de regio waar de Dolomieten te vinden zijn, bekend om de vele bossen, rivieren, valleien en bergen. Om daar te mogen kamperen, voelt echt als een cadeautje. Houd er wel rekening mee dat dit gebied in het hoogseizoen heel populair is bij zowel de Italianen zelf als buitenlandse toeristen. Wil je dus liever in wat meer rust de Dolomieten ontdekken dan raad ik je aan om net buiten de zomervakantie te kamperen in dit gebied in Italië.