Kamperen in Nederland | Huur retro caravan Dotje & Dommel

Kamperen zonder eigen kampeermiddel is helemaal geen probleem met leuke initiatieven zoals die van Richelle en Alicia. Deze twee vriendinnen hebben twee toffe retro caravans opgekocht en er een vintage walhalla van gemaakt. In het Noord-Hollandse Venhuizen vind je een biologische dynamische tuinderij genaamd Bonater waar het heerlijk toeven is tussen het groen. Net voordat het seizoen stopte, mochten wij hier twee nachtjes slapen en genieten. In dit artikel vertel ik je er alles over.

retro caravan huren in Nederland

Caravan huren Nederland: vintage vibe

Soms heb je van die plekken waar alles klopt. De tuinderij waar de caravans Dommel en Dotje van deze twee dames staan is zo’n plek. Het groene paadje naar de plek toe is alleen al magisch! Naast een wilde tuin met dieren, planten en een grote moestuin vind je een open veld met kampeerplekken. In een verborgen hoekje van de minicamping staan twee gezellige vintage caravans. Ik krijg meteen een fijn gevoel bij deze plek; de wirwar aan planten, de poezen en kippen en de groene plek vol privacy waar je slaapt voelt direct heel prettig aan. Wanneer we de caravan binnen komen, blijkt al gauw dat hier echt aan alles is gedacht. Er is een buiten- en een binnenzitje te vinden, evenals een bed met lekkere wollen dekens, een oventje (en biologische afbakbroodjes!) en volop vermaak. Buiten staat een bolderkar met wat buitenspeelgoed, een schommelbank en een ligbed. Ultiem relaxen dus!

Als je mijn verslagen vaker leest, weet je inmiddels wel dat ik gek ben op vintage interieur. Zelf bezoek ik regelmatig de kringloop voor wollen dekens, bloemetjesmokken en retro wanddecoratie. Je snapt dan ook zeker wel hoe blij ik werd van de inrichting van Dotje & Dommel. In de caravans wordt er veel gebruik gemaakt van hout en fijne kleuren, zoals okergeel en groen. Dat past helemaal bij mij! Van Richelle krijgen we nog wat tips voor kringlopen in de buurt en ja hoor: tijdens ons verblijf gaan we tussen het werken door naar een te gekke kringloop in een kas. Daar koop ik twee fantastische blousjes, één met bloemenprint en één in van die warme sixties kleuren, en een boek. In de caravan matcht alles bij mijn nieuwe oude spullen, zó leuk.

Wat vind je allemaal in de caravans?

Hoe heerlijk is het om er even tussenuit te gaan en niet alles zelf mee te hoeven nemen? Bij Dommel & Dotje hoef je alleen je eigen linnengoed en handdoeken mee te brengen. In de keukenkastjes vind je koffie, thee, kruiden en olie. Dat vind ik altijd een fijne basis om te hebben, omdat je dat soort dingen toch vaak wel gebruikt tijdens een of meerdere nachten weg. Je meegebrachte boodschappen kun je kwijt in de kastjes boven het fornuis of in de elektrische koelbox die in de voortent staat. Naast de caravan staat een buitendouche van bamboe (love it!) en een ecotoilet. Loop je echter even een paar minuutjes door de prachtige wilde tuin van de tuinderij dan kun je ook in een sanitairgebouw daar je behoefte doen. Hier heb je ook de mogelijkheid om de afwas te doen. Goed om te weten voor koffiedrinkers: in de caravan staat een cafetière om je koffie mee klaar te maken. Dat past helemaal binnen de vintage vibe van de slaapplek.

Wij zijn tijdens ons verblijf vooral heel veel buiten. We hadden (weer eens) geluk met het weer en konden met een trui aan lekker buiten ontbijten, spelletjes doen en relaxen op de schommelbank. We worden al gauw vriendjes met de twee zwarte katten die op het terrein rondstruinen. Ze blijven maar bij ons op bezoek komen en vinden het prima om bij Pizza (de hond) te zitten. ‘s Nachts liggen ze lekker warm bij ons in de voortent en overdag chillen ze onder of op de schommelbank. Zo gezellig! Je kunt dus gerust zeggen dat de katten onderdeel zijn van het exterieur en ze komen maar al te graag bij je kroelen en spinnen. Dat maakt iedere slaapplek toch nóg gezelliger?

Goedkope caravan huren in Nederland

Vandaag de dag vind je zo ontzettend veel bijzondere plekjes in Nederland, waarbij je voor een groot deel helaas vaak de hoofdprijs moet betalen om er te kunnen slapen. Bij Dommel & Dotje is dat absoluut niet het geval en dat vind ik zo leuk. De dames hebben het heel toegankelijk gemaakt om vakantie te kunnen vieren in het groen, ook wanneer je niet zoveel te besteden hebt. Je logeert hier (2020/2021) al vanaf € 38 per nacht met twee personen! Ik vind het heel bijzonder en fijn dat Richelle en Alicia er op die manier voor zorgen dat een weekend of weekje weg niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Dan kom je ook nog eens op zo’n unieke plek in het groen terecht. Dat maakt het geheel toch helemaal speciaal?

Hier krijg je overigens nog veel meer voor terug. De mini-camping en de tuinderij zijn omgeven met natuur en weilanden en op een paar minuten loopafstand sta je zo bij het Markermeer. In de omgeving vind je ook allerlei leuke dorpen en steden, zoals Enkhuizen en Hoorn. Ook wanneer je gewoon lekker bij de caravan blijft, zul je je geen moment vervelen. In de tuinen is er altijd wat te bekijken en te ontdekken. Er staan nog allerlei te gekke oude campers, huisjes en zelfs een soort yurt. Je kunt een praatje maken met de mensen die in de tuinderij aan het werk zijn, maar je kunt er ook gewoon voor kiezen om op de schommelbank voor de caravan een boekje te lezen. Die ongedwongen sfeer zie je hier in ieder hoekje terug. Dat geldt ook voor de aandacht en liefde die er door Richelle en Alicia in ieder detail van de caravans is gestopt. Wil jij ook op avontuur gaan op deze speciale plek? Boek dan een week(endje) weg in Dommel en/of Dotje via de Airbnb-pagina.

Liefs, Liv