Cabin porn in België | In deze 5 boshutten wil je slapen

In België vind je heel wat te gekke boshuisjes waar ik wel zou kunnen wonen. België is wat mij betreft echt het geschikte land voor het boeken van een cabin in the woods. Het is op veel plekken net wat ruiger dan in Nederland: de bossen zijn dichter, er is meer hoogteverschil en het wild is er nog diverser. Kortom: de perfecte eigenschappen voor een weekend of weekje weg in het wild! In dit artikel heb ik een aantal prachtige boshuisjes in België voor je verzameld. Zodra corona voorbij is en de grenzen weer écht open gaan, weet ik wel waar ik naar toe ga.

Foto: Les Cabanes de Rensiwez

Foto: Les Cabanes de Rensiwez

Waarom je sowieso in een cabin wil overnachten

Cabins, huisjes in het bos, boomhutten, boshuizen - hoe je ze ook maar wilt noemen; ik ben er verliefd op. Misschien is slapen in een knus huisje in het bos wel mijn favoriet. Er gaat vrij weinig boven wakker worden tussen het groen, ergens in het hart van de natuur omgeven met wilde dieren. De beste combinatie zou zijn om wakker te worden in het bos én op een berg, maar dat wordt ‘m niet in Nederland of België. Gelukkig kent België wel heel veel fantastische boshuisjes die verstopt zijn tussen de hoge bomen.

Ik denk dat je met een cabin het dichtst bij kamperen op een natuurcamping komt; het grote verschil is natuurlijk dat je gewoon in een huisje kunt slapen. Dit hoeft niet te betekenen dat dat huisje direct heel luxe is. Hoewel er zat luxe boshuisjes zijn, zoals je hieronder wel zult zien, is back to basic gaan in een oude jagershut of boswachterswoning ook echt te gek. Zolang je een vuurtje kunt maken, wilde dieren om je heen hoort en met name in de avond dat gevoel krijgt dat je helemaal alleen in het bos bent, is zo’n ervaring voor mij compleet.

Romantisch overnachten bij Les Cabanes de Rensiwez

De cabins van Les Cabanes de Rensiwez staan al heel lang op mijn verlanglijstje. De hutten zijn (in ieder geval buiten corona) best snel uitverkocht en nu corona overal is, kunnen we er alsnog niet naartoe. Zodra dat ook maar eventjes kan, wil ik als de wiedeweerga naar België reizen. Zij weten me namelijk al verliefd te laten worden op hun houten huisjes zonder dat ik er ben geweest. Kijk zelf maar eens: dat juiste gebruik van hout, de prachtige designs van de boshuizen en heuvelhuisjes en de hot tubs en houten baden… wauw. Bij een deel van de huisjes van Les Cabanes de Rensiwez mag je ook nog eens je hond meenemen. Ik vind het nu al lastig kiezen in welke cabin ik zou willen slapen; misschien moeten we tegen die tijd maar meerderen achter elkaar boeken.

Hutten van Moulin de Lisogne

In de bossen van het plaatsje Dinant vind je de bijzondere hutten van Moulin de Lisogne. Deze boomhutten liggen net als de accommodaties van Les Cabanes de Rensiwez in het hart van het Belgische groen. Vanuit je cabin wandel je zo het bos in - door de vallei van de Leffe. Ook voor deze mooie huisjes geldt dat je niet hoeft te slapen op een matje op de grond; er zijn comfortabele bedden aanwezig, evenals andere handige faciliteiten. De boomhutten zijn iets meer back to basic dan de bovenstaande houten huisjes, maar bieden alsnog een hele goed basis voor een fijne tijd in de natuur. Ook bij Moulin de Lisogne mag je je hond meenemen, wat een verblijf in het groen toch net wat leuker maakt.

Cabane & Vallée in Haulmé

Oké, deze boomhut ligt echt net over de grens in Frankrijk. Vanaf België is de hut dus heel goed te bereiken. Ik moest hem in dit lijstje zetten: bij Cabane Lalégende van Cabane & Vallee in Haulmé krijg je namelijk echt die boomhuttenvibes. Dit bizarre ontwerp heeft tegelijkertijd iets heel moderns - ik heb nog maar op weinig andere plekken zo’n boomhut gezien. Ook hier slaap je op hoogte en geniet je volop van het groene uitzicht rondom de bijzondere hut. Naast de Cabane Lalégende zijn er andere hutten te huur - de één comfortabel en redelijk luxe en de andere lekker back to basic. Dit is dus de ideale plek voor iedereen, omdat je je eigen luxe kunt bepalen! Ontdek de mooie vallei van Semoy met een wandeling, huur een kano om de omgeving vanaf het water te bekijken of ga lekker bij de houthaard zitten op je eigen terras. Hier hoef je je in ieder geval geen moment te vervelen.

Luxe boomhutten van Treelodge

Nou, deze slaapplek moet echt op je bucketlist. Ik volg de mensen van Treelodge al een hele tijd op Instagram en ik zwijmel iedere keer weg bij de plaatjes die ze posten. Hier worden dromen werkelijkheid; van zowel kinderen als volwassenen. Hun boomhuttenkamp staat in het Antwerpse Kempen, wat dus heel goed af te reizen is vanaf Nederland. Op het moment van schrijven zijn er bij Treelodge drie boomhutten te huur - het team achter dit te gekke concept is druk bezig met het uitbreiden naar zes tot zelfs acht boomhutten. Iedere boomhut is uniek, omdat ze ieder detail en iedere centimeter van de boomhutten zelf ontwerpen en opbouwen. Ik kan hier volgens mij nu al uren over schrijven, terwijl ik er nog niet eens geweest ben. Kijk zelf maar even naar onderstaande foto’s; daar word je toch instant verliefd op?

Houten chalet in de bossen van Luik

Nou, nog eentje dan. Bij dit houten natuurhuisje in het groen van Luik geniet je volop van antieke meubels, veel hout en een heerlijk haardvuur. Ik ben dol op bos- en natuurhuisjes waar een haard te vinden is - er is vrijwel niets knusser dan op een koude dag binnen te zitten met een vuurtje aan. Hoewel ik dit huisje ontdekte door de fijne buitenkant ben ik voornamelijk verrast door het fantastische interieur. Dit soort ouderwetse houten meubels en details horen wat mij betreft gewoon in zo’n cabin in de natuur. De gebloemde stoelen, de houten latten op de muur, de uitgesneden hartjes in de keukenkastjes - ja, fantastisch! Extra tip: huur de barrelsauna voor een fijn extraatje tijdens je verblijf en houd je ogen goed gericht op de voederplaats voor de herten. Grote kans dat je ze zo nu en dan kunt spotten!


Disclaimer: alle afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van de accommodaties zelf.