Kamperen in november? Hier moet je zijn

Kamperen in november is heerlijk. Met het hoogseizoen en de herfstvakantie achter de rug is november een hele rustige maand op natuurkampeerterreinen en campings. Je raadt het misschien al wel: I loooove it. Wij vermaken ons het best op campings waar niet zo veel te doen is wat betreft andere mensen. Een beetje dat gevoel alsof je in het wild slaapt en lekker back to basic gaat. Heb je ook zin om er in november op uit te gaan met je camper, caravan of tent? Check dan zeker mijn tips voor kamperen in november.

waarom kamperen in november

Waarom kamperen in november?

Hier kan ik kort maar krachtig over zijn: kamperen in november betekent kamperen in rust. Veel mensen zien winterkamperen (nog steeds) niet zitten. Wil je er nou wel eens buiten het hoogseizoen op uit, maar wil je liever niet buiten slapen met min 5? Dan is november echt de ideale maand. De nachten worden al wel iets kouder in deze maand, maar zijn de laatste jaren goed te doen geweest. Wat ik ook heel fijn vind aan november is dat de bomen zoveel mooie kleuren hebben. Met een beetje geluk is er nog geen herfstige storm geweest en hangen alle gekleurde blaadjes nog aan de bomen. Kleurrijk kamperen in november dus!

sea-1804591_1920.jpg

Winters kamperen bij Natuurkampeerterrein Beek & Hei

In het voorjaar gingen Niels en ik op stap met een bus van Buscamper.nl. In verband met corona moesten we een route uitstippelen, omdat de kampeerterreinen gereserveerd moesten worden. Al gauw kwamen we terecht bij het natuurkampeerterrein van Beek en Hei, een te gekke plek in het bos van Otterlo. Wanneer je het terrein op rijdt, heb je nog niet direct het idee dat je op een plek van Natuurkampeerterreinen bent. Dat kan ook zeker kloppen: deze camping is ingedeeld in twee terreinen. Het ene deel is de camping zelf en het andere deel, in het bos, is voor natuurkampeerders. Wij hadden het geluk dat we hier helemaal alleen sliepen, zo tof! Hoewel de andere camping echt om de hoek ligt, merk je hier amper wat van. Mijn tip? Kies een plekje lekker achterin en waan je alleen in de natuur. Je slaapt hier al vanaf € 9,85 per nacht (trekkerstarief).

Kamperen bij Landgoed de Barendonk

Afgelopen winter sliepen we een nachtje met Pizza in de knusse trekkershut Barelio van Landgoed de Berendonk in Beers en ontdekten we wat voor een fijne plek dit was. Ook hier kun je lekker kamperen in november (en in de wintermaanden). Het landgoed heeft volop plek buiten het hoogseizoen voor je camper, tent of caravan. In de bosrijke omgeving kun je heel goed wandelen én je bent in de buurt van Nijmegen en Cuijk. Mocht je toch liever voor een iets luxere optie gaan dan raad ik je zeker aan om de trekkershut te boeken. We hebben hier supergoed geslapen, genoten van het groene uitzicht en van het heerlijke ontbijt in de ochtend. Je slaapt hier in november al vanaf € 10 per persoon.

Kamperen in november bij kampeerterrein Morgenrood

Zelf ben ik nog niet op deze plek geweest, maar dat neemt niet weg dat ik de plek toch tip. Ik ben namelijk erg benieuwd naar natuurkampeerterrein Morgenrood in Oisterwijk. Deze camping ligt in een open bos dat direct grenst aan een grote heide. De Oisterwijkse bossen liggen om de hoek, waardoor je bij Morgenrood de perfecte uitvalsbasis hebt voor wandelingen en fietstochten. Er is een kampvuurplek aanwezig waar je ‘s avonds een fikkie kunt stoken, zodat je lekker opgewarmd onder de dekens of in je slaapzak kunt gaan. Wat mij heel erg aanspreekt aan Morgenrood zijn de grote plekken; zo kampeer je in privacy en wanneer je wilt heb je alsnog sociaal contact. Je slaapt hier al vanaf € 13,40 per nacht.

november kamperen waar