Jassen voor kamperen | Check de wintercollectie van Protest + KORTING

Bergen zijn mijn lievelings. Al jaren heb ik een soort hunkerend gevoel naar de bergen, een gevoel dat er altijd is. Daarom moet ik eens in de zoveel tijd het platte Nederland inruilen voor een bergachtig gebied. Voor wandelen en kamperen in de winter is het wel zo fijn om goed voorbereid op pad te gaan. Aankomende winter draag ik een van de fijne winterjassen voor dames van Protest bij wandelingen, kamperen en hopelijk een bergtrip. In dit artikel vertel ik je er meer over en over de nieuwe wintercollectie van Protest. En psst… ik heb een unieke Protest kortingscode voor je waarmee je 10% korting scoort op je bestelling!

Protest jas 2020

Hoe ziet de wintersport 2020/2021 eruit?

Zoals je inmiddels misschien wel weet, ben ik een echt seizoenenmens. Ik vind de zomer superfijn om naar buiten te gaan, maar word ook hartstikke blij van banjeren in de sneeuw of ijskoude dagen met een zonnetje. Thermosfles thee mee, wat snacks in de tas en gáán! Hoewel het inmiddels wel jaren geleden is dat ik op een snowboard heb gestaan, ben ik wel met regelmaat in de winter in de bergen te vinden. Je hoofd op nul zetten en uren door de sneeuw lopen. Mijn beste vriendin woont ook nog eens in de buurt van Salzburg, dus je snapt dat ik best vaak daar ergens tussen de bergen ben.

De winter van 2020/2021 ziet er tot nu toe even anders uit. Gelukkig ben ik in september nog in de Oostenrijkse bergen geweest, maar het liefst zou ik er in december of januari weer naartoe gaan. Daar wilde ik de nieuwe wintersportjas van Protest mee naartoe nemen, maar de vraag is nog even of dat gaat lukken. De reisadviezen van de meeste wintersportbestemmingen staan momenteel op oranje. In enkele gebieden ben je al welkom, maar het is maar de vraag of en hoeveel toeristen er gaan wintersporten. Corona gooit behoorlijk wat roet in het eten, maar uiteraard staan gezondheid en veiligheid voorop. Gelukkig is de herfst in Nederland ook echt begonnen en blijkt dat de nieuwe jas van Protest óók hier ideaal is.

Wintersportjas dragen bij wandelingen en kamperen

Wanneer ik ga kamperen of ga wandelen, maak ik altijd gebruik van laagjes. Op die manier kun je nog een keer iets uittrekken wanneer het toch te warm blijkt. Een wintersportjas, zoals de jas die ik hierboven aan heb, is eigenlijk perfect bij winterse buitenavonturen. Draag zo’n jas als buitenste laag en je zult zien dat je heerlijk warm blijft. Een paar voordelen op een rijtje:

  • Wintersportjassen zijn water- en winddicht. Dat is wel zo fijn tijdens een sessie winterkamperen of wandelen door de vrieskou.

  • Wintersportjassen zoals ski-jassen voor dames beschikken over heel veel zakken; ideaal tijdens een wandeling én tijdens kamperen.

  • Mijn nieuwe wintersportjas van Protest zit echt bizar comfortabel en is lekker warm.

  • De meeste jassen hebben een capuchon. I loooove capuchons in de winter.

  • Protest beschikt over hele toffe matchy items. Bij mijn geprinte jas kun je bijvoorbeeld ook een hele toffe skibroek voor dames scoren. Dat geldt eigenlijk voor vrijwel alle wintersportjassen.

  • Stiekem ook fijn: de jassen van Protest zien er hartstikke leuk uit. Meestal heb ik een wintersportjas in één effen kleur; juist daarom vond ik het heel leuk om deze winter voor een panterprintje te gaan. De print bestaat alsnog uit neutrale kleuren waardoor je alsnog niet een hele opvallende verschijning bent in de natuur. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld dieren wilt spotten.

Onder de jas kun je wat (dunne maar warme) lagen dragen. Draag er bijvoorbeeld een thermoshirt met lange mouwen onder in combinatie met een t-shirtje of hemd. Voor deze jas mag het nog wel wat kouder worden in Nederland, dus ik hoop dat het in de winter van 2020/2021 flink gaat vriezen. Mocht het toch te warm zijn voor de jas dan is het thermoshirt en extra shirt eronder vaak warm zat en kun je de jas gemakkelijk uit doen.

Tips wandelen strand Nederland

Wintersportcollectie van Protest 2020/2021

We mogen best een beetje hoop houden voor het wintersportseizoen, toch? Ik snap namelijk heel goed dat er voldoende mensen zijn die het liefst weer op de latten gaan staan deze winter. Daarom kan het wat mij betreft geen kwaad om toch alvast te kijken naar de te gekke items van Protest voor de winter van 2020/2021. En weet je wat? Je kunt natuurlijk ook al een ski-jas voor heren of een snowboardjas voor dames voor het volgende seizoen (2021/2022) kopen. De nieuwe wintersportcollectie van Protest beschikt namelijk over heel wat toffe items. Zo zijn er best wat jassen en ski-broeken te vinden met panterprint. Deze combineer je heel eenvoudig met zwarte tinten of nog leuker: met oudroze of verschillende tinten grijs. Extra tip: er zijn zelfs handschoenen met panterprint. Love it.

Een andere trend die ik veelvuldig zie in de nieuwe Protest-collectie zijn wintersportjassen met ruitjes. Hierbij moet je niet denken aan van die classy (en ja, truttige) kleine ruitjes, maar aan grote vlakken ruiten in trendy kleuren. Hiermee creëer je een meer stoere look. Ik moet zeggen dat ik mijn wintersportjas met panterprint ook behoorlijk stoer vind, maar het ligt er denk ik net aan hoe je die print combineert. Wat mij betreft is een combinatie met zwart of met wit altijd goed. Omdat er in de panterprintjas zwart te zien is, is een combinatie met een zwarte broek en schoenen extra leuk. Nog een laatste tip: ik zag dat ze in de collecties velvet haarbanden hebben. In de winter draag ik vaak velvet en wollen banden; voor de leuk en voor de warmte. Misschien dat ik zelf nog wel zo’n warme velvet band bestel om mijn Protest-outfit helemaal compleet te maken.

Kortingscode Protest voor 10% korting op je nieuwe jas of kleding

Deze kortingscode is helaas verlopen.

Speciaal voor jullie heb ik een Protest kortingscode gekregen waarmee je 10% korting krijgt op je bestelling in de webshop. Deze kortingscode van Protest geldt tot 28 februari 2021. Ik krijg er geen commissie over of iets dergelijks; vind het gewoon tof om mooie en kwalitatieve kampeer-, wandel-, en wintersportkleding te delen; helemaal wanneer het nog net wat goedkoper kan! Met de kortingscode:

expeditiekram10

krijg je 10% korting op een product naar keuze in de webshop van Protest.



Dit artikel is geschreven in samenwerking met Protest. Ik sta altijd volledig achter content op Expeditie Kram; ook wanneer het om reviews gaat. Je mag dus altijd 100% eerlijkheid verwachten over een trip, product of ervaring.