Eekhoorntjes tellen tijdens een weekend weg bij Bed & Boshuisje

Vroeg in de ochtend trek ik direct de gordijnen van het knusse Bed & Boshuisje open. Via Instagram zag ik namelijk dat er regelmatig een of meerdere eekhoorntjes een kijkje komen nemen op de veranda. En ja hoor; ik sta oog in oog met een schattig eekhoorntje dat op het vogelhuis aan een nootje zit te knagen. Marleen, de eigenaresse van Bed & Boshuisje, had voor ons een zakje nootjes klaar gelegd zodat we de eekhoorns gedurende het hele weekend naar het terras konden lokken. Een goed begin van een heerlijk winters weekend in Holten.

Eerder sprak ik Marleen al over hun unieke plek. Lees het interview hier.

EF10F6DA-4374-42E0-B34D-BF303940391D.jpg

Hoe kom je bij Bed & Boshuisje?

Het huisje genaamd Nordic staat op particuliere grond in Holten omgeven door een bosrijk recreatieterrein. Met maar liefst 1500m2 aan grond voel je je hier écht even weg en vrij. Hoewel er andere huisjes rondom Bed & Boshuisje staan, merk je hier niets van (zelfs niet in de winter, wanneer de bomen kaal zijn). De enige geluiden die je hoort, zijn geluiden uit de natuur: zo laat de bosuil van zich horen en hoor je het gesnuffel van de vele eekhoorntjes. Vanuit Utrecht rijden we met de auto naar Holten, maar je kunt er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Vanaf Utrecht ga je met de trein naar Apeldoorn waar je de sprinter naar Almelo neemt. Stap uit bij station Holten en neem de bus Syntus Twents 97 naar Holten. Stap uit bij de halte De Borkeld en wandel binnen 13 minuutjes naar Bed & Boshuisje.

Omdat we op vrijdagavond in het donker arriveerden, kon ik eigenlijk al direct niet wachten tot het licht werd. Ik was direct ZO benieuwd naar de tuin en de groene omgeving van het huisje. Marleen had ervoor gezorgd dat de lampen al aan stonden en dat we in een lekker opgewarmd Bed & Boshuisje terecht kwamen, waardoor we letterlijk en figuurlijk warm werden ontvangen. Een heel fijn begin van het weekend! Niels zorgde voor een haardvuurtje, ik schonk wat wijn in en er lag een stapel dvd’s voor ons klaar. Het relaxen kon beginnen.

Met een paar kaarsjes aan en uitzicht op een hele felle maan voelt het huisje meteen heel knus aan. Buiten kan van alles gebeuren, maar hier krijg je dat echte cabingevoel: geborgen en veilig. Ik warm wat chocolademelk op in een pannetje op het vuur en we gaan onder een deken op de bank een film kijken. Dit doen we thuis eigenlijk veel te weinig waardoor we hier meteen in ontspanmodus raken. Daarna maken we de fles rode wijn open die we van Marleen hebben gekregen om vervolgens met rode wangen van het haardvuur én de wijn naar bed te gaan. Daar liggen heerlijke knisperende dekens op ons te wachten; van die dekens waaronder je altijd goed slaapt. Dat is dan ook exact wat we die eerste nacht doen.

3357F252-A36C-4982-B89A-E3CEC1CA5CB4.jpg

De volgende ochtend kan ik niet wachten om uit bed te gaan. Als je ergens in het donker arriveert, is het altijd maar de vraag hoe de omgeving eruit zal zien. Ik schuif de gordijnen open en maak direct kennis met de tuinbewoners: héél veel eekhoorntjes. Hoe leuk wakker worden is dat? Met een kop koffie in mijn handen en een paar wollen sokken aan mijn voeten ga ik op deze winterse ochtend op de veranda zitten. Hoewel het behoorlijk fris is, blijf ik daar voor een tijdje. Op de planten, het grasveldje en de bomen is een laagje ijs te vinden dat schittert in de vroege zonnestralen. De eekhoorntjes durven beetje bij beetje dichterbij me te komen maar schrikken wanneer een nieuwsgierige Pizza (de hond) wakker is geworden en achter het raam staat te kijken.

Omdat ik het ook een beetje fris heb gekregen, besluit ik naar binnen te gaan. De rest van de ochtend besteed ik aan het bakken van pancakes, het lezen van het boek Hygge op de bank en het wakker maken van Niels. Langzame zaterdagochtenden zijn mijn favoriet, helemaal wanneer je voor de rest van de dag niets gepland hebt. Bij Bed & Boshuisje hoef je je geen moment te vervelen; ook al heb ik zelf een e-reader mee, door de vele magazines, boeken en films kom ik daar niet eens aan toe. Ook vallen me nu in het licht de te gekke details van het huisje op. Over ieder stukje Bed & Boshuisje is nagedacht: van mooie vintage blikken in de keuken tot aan mokken met dierenprint en van groene en natuurlijke materialen in/aan meubels tot aan hertengeweien aan de muur. Elk meubelstuk, ieder accessoire en elk detail ligt in één lijn met de natuur.

IMG_1377.jpg

Op zaterdagmiddag rijden we naar de nabijgelegen Holterberg om daar te gaan wandelen met de hond. Er zijn genoeg plekken rondom Bed & Boshuisje te vinden waar de hond los mag lopen. Wat ons betreft is dat zeker het zoeken waard, omdat dat zo’n weekendje met hond in het bos toch wel compleet maakt. In het huisje zelf vind je overigens nog veel meer tips voor de omgeving: van restaurants tot aan fijne natuurplekjes en wandelroutes. Voor de hond hoeven we trouwens niet eens weg van het fijne huisje: Pizza heeft het rondom de vakantiewoning alleen al ontzettend naar haar zin. Vanachter het raam kijkt ze haar ogen uit naar de vele eekhoorntjes die in de tuin te vinden zijn. Ze vindt de in het rond rennende beestjes met pluimstaart maar wat interessant en staat met haar oren rechtop en een zwaaiende staart onafgebroken naar de tuin te staren. Ik vind het zó leuk dat ze mee mocht dit weekend, juist omdat dat bij dit soort speciale accommodaties normaal eigenlijk nooit zo is. Écht een hele fijne toevoeging!

IMG_1391 (1).jpg

Op zaterdagavond kiezen we ervoor om eten te bestellen; het huisje ligt dan wel in het bos, maar is niet totaal afgelegen van de beschaving. Dat hele niks doen hier bevalt ons wel! Na een tweede nacht heerlijk slapen onder de knisperende dekens is het 7 graden onder nul in de ochtend. Voor mij hét moment om even de hond uit te laten en te genieten van de stilte van het bos. Ik heb denk ik nog nooit zoveel eekhoorns bij elkaar gezien want ook bij de huizen rondom Bed & Boshuisje lijken de tientallen tot honderden eekhoorns zich thuis te voelen. Terwijl de zonnestralen langzaam maar zeker door de vele bomen tevoorschijn komen en het ochtenddauw voor een sprookjesachtig beeld zorgt, voel ik me even een enorme bofkont. Een geluksmomentje. Deze ochtend, in de stilte, in de natuur en met dit uitzicht op de bomen is alles wat ik even nodig had. Voor mij de perfecte afsluiter van een toch al heel ontspannen weekend bij Bed & Boshuisje.

Ook slapen bij Bed & Boshuisje?

Dat kan. Sterker nog: ik raad het héél erg aan. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een weekend niets moeten. Een knusse plek om de winterse zonnige dagen te vieren en je lekker terug te trekken met een kop thee, het boek Hygge en een knisperend haardvuur. Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen omhoog gaan, kun je lekker buiten zitten op de veranda waar je uitzicht hebt op een bloeiende tuin. Kortom: voor ieder seizoen een hele magische plek. Wij willen in ieder geval in een lente of zomer nog eens terug! Boek je verblijf via deze website en begin maar vast met genieten.