Interview met Marleen & Martijn van Bed & Boshuisje

Tijdens een winters weekend in januari sliepen we een weekend in het knusse Bed & Boshuisje, een heerlijke cabin in the woods in het oosten van het land. Toen ik in contact kwam met Marleen, een van de eigenaren van het huisje, vertelde ze me al snel dat honden welkom zijn bij deze bijzondere slaapplek. Extra leuk dus dat we Pizza de hond mee konden nemen tijdens een weekend uniek slapen; dat is namelijk meestal niet mogelijk bij dit soort accommodaties. Binnenkort komt het verslag van dit hele fijne weekend weg op Expeditie Kram; hieronder eerst een kort gesprekje met Marleen en Martijn over hun Bed & Boshuisje.

Screenshot 2019-02-24 at 12.48.50.png

Bed & Boshuisje is een project naast eigen werk voor Marleen en Martijn. Ze zijn allebei afgestudeerd als socioloog en parttime werkzaam als projectleider voor het onderwijs (Martijn) en adviseur in de gezondheidszorg (Marleen). Samen met hun hond Jip wonen ze in Nijmegen. “Een paar jaar geleden ontstond bij ons het idee om een Bed & Breakfast te starten”, vertelt Marleen. “Dit hebben we ook gedaan en we zijn ervoor verhuisd naar een monumentaal pand. Dit huis had alleen geen tuin, daarom leek het ons fijn om er een recreatiehuisje bij te hebben met een grote tuin. Tijdens onze zoektocht kwamen we terecht in Holten en ontdekten we een groot recreatiegebied met meerdere boshuisjes op particuliere grond. Omdat we inmiddels onze bedrijfsactiviteiten wel uit wilden breiden én omdat we graag bijzondere plekjes delen met anderen, besloten we om het huisje ook te gaan verhuren.”

WhatsApp Image 2019-01-22 at 19.41.04.jpeg

“Dit liep zo goed en we kregen zoveel leuke reacties dat we inmiddels een tweede huisje hebben gekocht in hetzelfde gebied. We merken ook dat er veel vraag is naar huisjes waar je met je huisdier(en) mag verblijven. Zelf gaan we het liefst met onze hond op vakantie, dan is het wel zo prettig dat je ook in een leuke accommodatie terecht kunt. Hier hopen wij aan bij te kunnen dragen. De Bed & Breakfast hebben we overigens sinds kort gesloten, het verhuren van huisjes is beter te combineren met ons werk en privéleven. Maar het contact met de gasten en het kunnen bieden van een uniek plekje blijft voor ons de reden om dit te doen, al is het in een wat andere vorm.”

“We zouden het heel tof vinden om nog ergens anders een huisje te hebben. In de buurt van Nijmegen, waar we wonen, bijvoorbeeld. Het heuvelachtige Groesbeek is hier perfect voor.” Tot die tijd dromen Marleen en Martijn nog even verder in en bij hun eigen huisjes in Holten. Huisjes? Ja! Op het moment zijn ze bezig met een tweede huisje, op hetzelfde park waar Bed & Boshuisje staat. Van plan om een van de huisjes te huren? Dan hebben Marleen en Martijn al wat leuke tips voor de omgeving voor je. “Uiteraard Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, hét bekende natuurgebied van Salland. De Holterberg ligt dicht bij het huisje, je fietst er gemakkelijk naar toe. Rondom en op de berg kun je heerlijk wandelen en fietsen (o.a. het Pieterpad loopt hier). Je vindt er ook een paar goede restaurants (zoals Hoog Holten, Bistro de Holterberg en De Swarte Ruijter) met fijne terrassen midden in het bos. Op de Holterberg staat ook nog een natuurmuseum met mooie diorama's van verschillende diersoorten.”

“Daarnaast vinden wij zelf natuurgebied de Borkeld erg mooi. Dit gebied is wat minder bekend en daardoor ook een stuk rustiger dan bijvoorbeeld de Holterberg. Ondanks het feit dat het langs de snelweg A1 ligt is het een prachtig gebied met veel afwisselende landschappen, zoals heide, bos en zandvlaktes. Een aanrader is de 'blauwe route' (aangegeven met paaltjes); een wandeling van ongeveer een uur (ca. 5 km) waarin je een goede impressie krijgt van het landschap. Je kunt direct vanaf de parkeerplaats starten en komt daar ook weer uit.”

“Verder is het eigenlijk het leukst om gewoon vanaf de bank of de veranda te kijken naar alle diertjes die de tuin komen bezoeken. Als je wat pinda's en zaden op verschillende voederplekjes neerlegt en rustig afwacht, dan zie je gegarandeerd eekhoorns en heel veel vogels voorbij komen. Als je geluk hebt zie je zelfs een muisje of haas. En als je in de zomer 's avonds buiten zit hoor je de uilen naar elkaar roepen, ook een bijzonder geluid!”

Daar geef ik Marleen helemaal gelijk in. Wakker worden en de gordijnen open doen terwijl er eekhoorntjes door de tuin rennen is écht heel leuk. Ook Pizza vond het bijzonder; ze stond uren van binnen naar buiten te turen. Lees het verslag van dit fijne weekend hier.

Screenshot 2019-02-24 at 14.02.50.png

Ook weg met hond?

Bed & Boshuisje is de perfecte plek om samen te genieten. Hier boek je een week(endje) weg!

Liefs Liv