Waar kamperen met Hemelvaart? Check deze tips

Nog een paar dagen en dan staat er voor velen een lang weekend voor de deur. Hét moment om er even lekker tussenuit te gaan met je tentje of je caravan. Deze week publiceerde Natuurkampeerterreinen een handig overzicht met campings die nog een plekje vrij hebben tijdens het lange Hemelvaartsweekend. Ben je dus nog op zoek naar een kampeerplek aankomend weekend? Lees dan vooral even verder, want ik heb een paar kampeerterreinen er uitgepikt die nog vrij zijn. Happy camping! (Laatst bijgewerkt: 28 mei 2019)

people-camping-by-the-river-PKV96Y5.jpg

Kamperen in Drenthe

  • Het Hunehuis in Darp. Op dit groene kampeerterrein vind je échte rust. Het terrein ligt in het midden van zandverstuivingen, veengebieden en bossen. Extra leuk: vanaf de camping ben je binnen no time bij twee hunebedden. Dat is wel zo passend wanneer je in Drenthe gaat kamperen.

  • Thyencamp in Hooghalen. Dit lommerrijke natuurkampeerterrein heeft nog enkele plekken vrij voor aankomend weekend. Thyencamp beschikt over ruime kampeerplaatsen met uitzicht over de weiland. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij dit kampeerterrein: kom je te voet of met de fiets dan krijg je 15% korting op je verblijf.


Friesland kampeerterreinen

  • Kampeerterrein Slappeterp in Slappeterp. Dit kampeerterrein in Friesland is de ideale uitvalsbasis voor het hele gezin. Met een boomhut, een natuurlijke zwemvijver, een aangrenzende theetuin en picknickvoorzieningen heb je het hier goed voor elkaar. Ook is er een stormhut aanwezig, maar met de voorspellingen voor aankomend weekend hoef je daar zeker geen gebruik van te maken.

  • Aaster Uiltje op Terschelling. In Hoorn op Terschelling is nog genoeg plek voor aankomend weekend. Puur kamperen staat voorop op dit terrein: met privéplekjes in het bos en sfeervolle plekken op het open veld is hier voor ieder wat wils. Aanrader om vlak voor vertrek even te bellen of er nog plek is, want dit kampeerterrein is populair.

  • De Lange Paal op Vlieland. Een van mijn lievelingscampings van de Waddeneilanden is zonder twijfel De Lange Paal. Na een fietstocht vanaf de boot langs de kust bij de Waddenzee kom je op deze bosrijke plek. Je pop-up tentje uitgooien kan hier op verschillende plekken zonder dat het ooit te druk wordt op een veld. Vanaf het kampeerterrein sta je zo in het bos en fiets je met gemak naar het strand. Aanrader.

tourist-camp-with-tents-PP5Q6WX.jpg

Kamperen in Gelderland

  • Landgoed Old Putten in Elburg. Op dit bijzondere kampeerterrein kampeer je tussen de grote, oude bomen. Met een vuurschaal voor je tent is het heerlijk toeven in de avond. Vanaf het Landgoed Old Putten ben je vlakbij de mooiste plekken van de Veluwe.

  • Harskamperdennen in Kootwijk. Wat je van een natuurkampeerterrein mag en kan verwachten vind je bij Harskamperdennen: rustige natuurplekjes met veel privacy. Vanaf het terrein ben je snel bij Radio Kootwijk en het Kootwijker Zand: er zijn veel wandel- en fietsroutes rondom deze camping te vinden.


Op de overige kampeerterreinen zijn of geen plekjes meer te boeken of zijn er nog enkele plekken vrij. Je kunt altijd even via Natuurkampeerterreinen checken of er plaats is. Ook zijn vrijwel alle kampeerterreinen bereikbaar via telefoon, zodat je zeker weet dat je dit weekend nog je tentje uit kunt gooien. Heeft je lievelingscamping geen plek meer? Misschien is het concept Campspace dan iets voor jou: via Campspace slaap je op de meest bijzondere plekjes die aangeboden worden door particulieren. Een soort Airbnb maar dan voor kampeerders. Niels en ik sliepen twee weken geleden bijvoorbeeld op deze te gekke Campspace in Mook. Binnenkort meer daarover, voor nu: heel veel plezier als je dit weekend lekker gaat kamperen!

Liefs Liv