3 meest voorkomende situaties waarbij je een reisverzekering nodig hebt

Hoewel de winter nog niet eens is begonnen, kijken veel mensen alweer uit naar een zonnige vakantie. Zo aan het einde van het jaar zijn er veel reisaanbiedingen en vroegboekkortingen te vinden voor volgend jaar. Ik vind met name de winter of het voorjaar een hele fijne tijd om naar een zonnige bestemming te gaan. Zo waren we in februari dit jaar op Fuerteventura waar we dit fantastische strand bezochten. Die vakantie bleek voor ons ook een goed moment om weer even te kijken naar wat een reisverzekering ook alweer dekt.

Een reisverzekering beschermt je tegen verlies of schade aan je bagage en vergoedt onvoorziene kosten die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte tijdens een geboekte reis of overnachting. Lees hier voor meer informatie over vertraagde bagage. Maar om aanspraak te kunnen maken op je reisverzekering, moet je kunnen aantonen dat je de reis geboekt hebt, bijvoorbeeld met een boekingsbewijs of een rekening. Laten we eens kijken wanneer een reisverzekering goed van pas komt.

Reisverzekering voor Medische kosten in het buitenland

Een reisverzekering is erg handig wanneer je te maken krijgt met medische kosten in het buitenland. Veel reguliere zorgverzekeringen dekken alleen medische kosten op het niveau van de Nederlandse spoedeisende hulp. Als je in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunnen de medische kosten aanzienlijk hoger zijn dan je gewend bent. Je reis verzekeren kan dan extra dekking bieden voor medische kosten in het buitenland tegen de tarieven die gelden in dat land. Hoewel ik er nog nooit gebruik van heb hoeven maken tijdens onze trips in het buitenland vind ik het wel een fijn idee om zo’n dekking te hebben. We zijn altijd veel buiten en het liefst op ruige plekken, dus zo neem je toch maar het zekere voor het onzekere.

Reisverzekering bij Ernstige ongevallen en repatriëring

Een reisverzekering afsluiten is namelijk ook erg handig voor het geval je te maken krijgt met ernstige ongevallen of wanneer je naar huis gebracht moet worden. Stel je voor dat je tijdens een wandeltocht in de bergen van Oostenrijk gewond raakt en de hulpdiensten moeten je uit een afgelegen gebied evacueren. De kosten voor dit soort reddingsoperaties, medische behandelingen en het terughalen naar huis kunnen snel oplopen. Een goede reisverzekering dekt dit soort kosten, zodat je je volledig kunt concentreren op je herstel en je geen zorgen hoeft te maken over de kosten. Ook dat is toch wel een erg goede reden om voor een reisverzekering te gaan. Check wel even goed wat je dekking is en waarvoor je dus zoal verzekerd bent.

Annulering van je reis? Check je reisverzekering

Een derde situatie waarbij een reisverzekering ontzettend waardevol kan zijn, is wanneer je onverwacht je reis moet annuleren. In veel gevallen gaan annuleringskosten gepaard met aanzienlijke kosten en dat wil je zien te voorkomen. Standaard dekt een reisverzekering een annulering niet, maar je kunt een extra annuleringsverzekering afsluiten. Deze dekking kan handig zijn als je gedwongen wordt om je reis te annuleren vanwege ernstige en onvoorziene omstandigheden. Denk hierbij aan ziekte, het overlijden van een familielid of andere onverwachte gebeurtenissen. Hiermee kun je de kosten van geannuleerde reizen terugkrijgen en flinke kosten besparen. Heb je nog geen reisverzekering afgesloten en reis je wel veel? Begin dan vandaag nog met reisverzekeringen vergelijken voor de beste match voor jou.

Dit wil je misschien ook wel lezen: Waarom kamperen in IJsland een echte aanrader is