Paklijst kamperen | 5 guilty pleasures tijdens het kamperen

Kamperen is hartstikke populair onder de Nederlanders. In de lockdowns waren we massaal op zoek naar alternatieven om alsnog vakantie te kunnen vieren. Dat werd kamperen; voornamelijk in eigen land. 

Tenten, caravans en campers gingen als warme broodjes over de toonbank (wij zijn ook schuldig met ons camperbusje Columbus) en ook nu blijven we kamperen met z'n allen. Dat betekent dat er een totaal nieuw publiek de charme van het kamperen heeft ontdekt. Zij kamperen misschien net even anders dan de oude rotten in het vak, bijvoorbeeld met een tablet met toegang tot internet of andere handige gadgets. Daarom ging ik voor je op zoek naar een paar guilty pleasures om mee te nemen met kamperen die tegenwoordig helemaal niet meer zo guilty zijn.

1. Tablet mee met kamperen: streamen en spelletjes doen

Hoewel een groot deel van de back to basic kampeerders het onzin vinden, kiezen we tijdens het kamperen steeds vaker voor het meenemen van luxe producten en comfortabeler kampeermateriaal. Zo is een tablet op de camping vandaag de dag een graag geziene gast, omdat er op veel campings WiFi te vinden is. Zelf heb ik geen tablet, maar ik kan me wel voorstellen hoe relaxed het is om bijvoorbeeld bij slecht weer in de camper een filmpje te kunnen kijken of om een spelletje te doen wanneer je voor je kampeermiddel zit. Extra tip? Scoor er ook een tablet standaard bij om de tablet op te zetten zodat je helemaal vrij naar je favoriete film of serie kunt kijken. 

2. Elektrische deken voor lekkere warme avonden op de camping

Voor mij is kamperen pas compleet wanneer we een kampvuurtje kunnen maken. Een fikkie stoken is niet alleen gezellig en leuk, maar geeft ook net dat beetje extra warmte op een frisse kampeeravond. Wanneer je net als ik gek bent op winterkamperen kan het ook heel fijn zijn om een elektrische deken mee te nemen. Er zijn steeds meer varianten te verkrijgen op elektrische dekens waarvan een groot deel ideaal is voor in de tent, camper of caravan of voor op de stoel wanneer je nog even van de buitenlucht wil genieten. Zorg wel voor een goede aansluiting aan het stroom zodat de deken niet de accu van je bus leeg trekt. Is zo'n deken nodig? Niet per se. Is het prettig? Oh yeah.

3. Nespresso-apparaat mee voor lekkere koffie tijdens kamperen

Als er een guilty pleasure is die wij in ieder geval altijd meenemen als het kan dan is het onze Nespresso. Dit doen we wel alleen op de plekken waar we stroomaansluiting hebben, aangezien onze accu (opgeladen door zonnepanelen) anders direct leeg is. Er zijn allerlei manieren om koffie te maken op de camping. Wij gebruiken tijdens wildkamperen bijvoorbeeld gewoon een filter met filterkoffie of een percolator. Deze manier van koffie zetten, noem ik altijd slow coffee en is de perfecte manier om even rustig aan wakker te worden. Maar eerlijk is eerlijk: ik vind het ook wel lekker om met één druk op de knop een kop koffie te krijgen. Daarom voelt het meenemen van de Nespresso met kamperen wel een beetje als een guilty pleasure.

4. Outdoor douchezak met warm water door de zon

Ben je net als wij van het wildkamperen dan kan het lastig zijn om ergens een warme douche te vinden. Een duik in een rivier of meer is natuurlijk al lekker verfrissend, maar soms is het ook wel fijn om even warm te douchen. Wij hebben afgelopen jaar een heuse outdoordouche meegenomen tijdens het wildkamperen in Zweden. Dat is een soort zak waarin je water uit een meer of rivier verzamelt. De zak hang je met de juiste richting in de zon waarna het water met behulp van zonne-energie lekker warm wordt. Een guilty pleasure waar wij na een paar dagen wildkamperen écht heel blij van werden!

5. Mini-beamer om films en series op te kijken

Tot slot een item dat wij binnenkort gaan uitproberen in of buiten de camper: een mini-beamer. Als je het mij vraagt, is dit écht de ultieme guilty pleasure want het voelt als een veel te luxe item voor een kampeeravontuur in de buitenlucht. Met de hedendaagse ontwikkelingen is het eigenlijk niet eens zo gek, maar echt nodig? Dat is het natuurlijk niet. Wel lijkt het me superleuk om op een regenachtige avond in de bus een film te kunnen kijken op groot formaat. Of om op een plek waar dat kan een serie te bingen in de buitenlucht. Popcorn erbij, lekkere drankjes erbij en je hebt je eigen buitenbioscoop

Je leest het al: genoeg guilty pleasures. Nu ben ik wel benieuwd wat jouw guilty pleasure is tijdens het kamperen. Laat het me vooral weten; dan kan ik deze lijst eventueel nog aanvullen.