Boshuisje de Tjiftjaf in Emst | Bijzonder slapen op de Veluwe

Als er iets is waar ik echt gek op ben dan zijn het wel houten vakantiehuisjes in het bos. Je kunt je daarom vast wel voorstellen dat ik maar wat blij was dat we onze vakantie in de Eifel in september af mochten sluiten in het mooie Boshuisje de Tjiftjaf in Emst. Al gauw bleek dat deze cabin in the woods de ideale plek was om de herfst in te luiden. Van kaneelbroodjes maken tot aan wandelen over de heide en van turen naar de eekhoorn in de tuin tot aan in slaap vallen met regen op het (houten) dak. Zo hoort de herfst te zijn.

Vakantiehuis Veluwe voor 4 personen: Boshuisje de Tjiftjaf

Mijn hart maakt al een sprongetje wanneer we het rustige vakantiepark op rijden waar Boshuisje de Tjiftjaf staat. Op dit bospark staat namelijk een aantal magische houten boshuisjes waar ik stuk voor stuk enorm blij van word. Het park beschikt niet over een receptie of een slagboom, wat volgens mij genoeg zegt over de rust die je hier kunt vinden. Eenmaal aangekomen bij Boshuisje de Tjiftjaf weet ik aan de buitenkant al zeker dat we hier een heerlijk weekend gaan hebben. Wat een plaatje om te zien! Dit is met recht een knus boshuisje te noemen. Het vele groen, de mooie opbouw van hout, het uitzicht op de hoge bomen; volgens mij zouden we hier zelfs kunnen wonen!

Ook de binnenkant van het huisje is een feest voor iedereen die net als ik van houten cabins houdt. Er is plek voor vier personen (twee volwassenen en twee kinderen) met twee slaapkamers, een badkamer en een ruime woonkamer met woonkeuken. Vanaf de bank kijk je uit op de groene tuin waar regelmatig een eekhoorntje langskomt om van de pindakaaspot die er hangt te snoepen. We besluiten de tweede dag van ons verblijf om een zak doppinda’s te kopen en ja hoor: dat is al gauw een groot succes bij de eekhoorn. Regelmatig trakteert hij ons op een showtje waarbij hij op zorgvuldige wijze de pinda’s uit de doppen haalt. Zo leuk om te zien terwijl je net wakker bent en met een kop cappuccino op de bank zit.

Faciliteiten van Boshuisje de Tjiftjaf

Een cappuccino? Jazeker! In het boshuisje is een ruime keuze aanwezig met een melkopschuimer en meerdere koffiezetapparaten. Je kunt kiezen uit een Nespresso, een Senseo en een filterkoffieapparaat. Daar word ik als koffieliefhebber erg blij van! Ook is er een oven en een magnetron te vinden in het huisje, evenals veel opbergruimte, een groot aanrecht en een ruime koelkast. Het enige wat ‘ontbreekt’ is een vaatwasser, maar afwassen met zicht op het omliggende groen werkt eigenlijk ook wel heel rustgevend. Wij pakken de gelegenheid aan om na onze herfstige en vooral natte heide- en boswandeling op zaterdag smakelijke kaneelbroodjes/cinnamon rolls te maken. Op de een of andere manier voelde dat écht als een begin van de herfst - en dat terwijl het de week ervoor nog 20 graden en zonnig was.

Ik kan me voorstellen dat het hier met warmer weer ook heerlijk toeven is, maar op de een of andere manier is Boshuisje de Tjiftjaf juist een heel comfortabel verblijf voor dit soort herfstige dagen. Hoe leuk is het om na een wandeling iets lekkers te bakken en vervolgens spelletjes te gaan doen? Of een leuk en inspirerend boek te lezen? Beide dingen zijn aanwezig in het huisje en hoef je dus niet zelf mee te nemen. Ik blader bijvoorbeeld lekker lang door het Tiny Houses boek waar ik volop inspiratie van krijg. En wil je de dag afsluiten met een film of serie dan kan dat ook: er is een televisie én WiFi aanwezig. Vervelen doe je hier dus zeker niet.

Wat te doen in de omgeving van Boshuisje de Tjiftjaf?

Zo’n mooie plek in het bos vraagt om een wandeling of fietstocht. In het weekend dat wij er zijn, is het heel herfstig weer maar we besluiten toch om een wandeling te maken met Jutter. Onze hond is namelijk mee dit weekend en meer dan welkom bij Boshuisje de Tjiftjaf. Bij aankomst stonden er zelfs al bakken klaar voor hem. Ik vind dat altijd extra fijn - sowieso al dat honden welkom zijn in mooie vakantiehuisjes, maar helemaal als er nog extra wordt gedacht aan de hond. We besluiten om op zoek te gaan naar een hondenlosloopgebied in de buurt zodat Jutter even lekker rond kan rennen en kan spelen met andere honden.

Bij Kroondomein het Loo blijkt een stuk gereserveerd te zijn voor loslopende honden. Hoewel het niet ontzettend groot is, wandel je hier toch al zo een half uur tot uurtje over de heide en door het bos. We hebben geluk, want ook al is het net een beetje herfst aan het worden; de paarse kleuren van de bloeiende heide zijn nog goed zichtbaar. Dat zorgt voor een magisch gezicht waardoor wandelen in de regen eigenlijk helemaal niet zo erg is. In de omgeving van het bospark waar Boshuisje de Tjiftjaf staat, kun je sowieso goed wandelen. Wanneer je het park af gaat, kun je schuin oversteken en sta je direct in het bos. Zo fijn! Om vervolgens als je terug in het huisje komt weer lekker op te warmen met uitzicht op de eekhoorn. Ook Jutter houdt z’n blik strak op het beestje gericht terwijl hij met zijn staart zwaait; heel leuk om te zien.

Ook overnachten bij Boshuisje de Tjiftjaf?

Slapen bij Boshuisje de Tjiftjaf bleek echt de ideale getaway te zijn om de herfst te verwelkomen. Wat een sfeervol huisje op een prachtige locatie. Wij kunnen niet wachten om nog eens terug te gaan naar dit unieke plekje op de Veluwe. Ben je na het lezen van mijn blog ook enthousiast geworden en heb je zin in een cabin-ervaring in Nederland? Dan is Boshuisje de Tjiftjaf óók de perfecte plek voor jou. Er zijn dit jaar nog wat plekjes vrij in de agenda en ook volgend jaar is al te boeken. Reserveer jouw bosverblijf bij Boshuisje de Tjiftjaf hier en geniet net als wij van een knus weekend of langer op de Veluwe.