Handige reisgadgets | 10 items die je niet mag missen

Ben je net als ik vaak op pad? Dan heb je vast een aantal gadgets of items dat je altijd met je mee op reis hebt. Ik pak bijvoorbeeld altijd een lekkere warme muts in, een paar warme wollen sokken en minstens één emaillen mok. Die móet ik gewoon mee hebben wanneer we met de camper weggaan. Daarnaast is er een groot aantal items dat heel handig is wanneer je regelmatig op reis bent. In dit artikel heb ik 10 handige reisgadgets voor je verzameld zodat je goed voorbereid weg kunt gaan.

1. Zorg voor een goede backpack of duffel bag

Voordat je aan de slag gaat met het verzamelen van gadgets is het aan te raden om een goede backpack of duffel bag aan te schaffen. Een koffer kan natuurlijk ook; dit hangt een beetje af van wat voor een soort reis je maakt. Voor trips in de natuur gebruik ik altijd mijn vintage backpack of duffel bag die ik het afgelopen jaar heb gekocht. Dit soort tassen zijn ruim en kun je comfortabel met je meedragen.

2. Powerbank mee tijdens kamperen

Wat op mijn kampeertripjes niet mag ontbreken is een powerbank. Dit is vooral het geval wanneer we met de tent gaan kamperen. Als we met de camper weggaan, profiteer ik altijd optimaal van de zonnepanelen die op het dak van de bus liggen. Ideaal voor het opladen van mijn smartphone of batterij van de camera. Het is altijd prettig om een powerbank als back up te hebben.

3. Fotocamera voor vette plaatjes

Natuurlijk moet je fotocamera ook mee op reis. Een vette trip in de natuur of een vakantie in eigen land moet wel worden vastgelegd toch? Een tijdje geleden heb ik een Sony A6000 gekocht om mooie plaatjes mee te schieten. Op de website van Heroshop lees je meer over het meenemen van camera’s, bijvoorbeeld over een GoPro meenemen of nog vetter: een drone meenemen op je reis. Het lijkt me te gek om een goede drone te hebben om onze avonturen mee vast te leggen.

4. Shampoo bars mee op reis

Totaal iets anders, maar iets wat je echt niet mag vergeten is een shampoo en/of conditioner bar. Een shampoo bar is een compact stuk zeep waarmee je je haar kunt wassen. Er is een groot aantal shampoo bars te koop. Ik gebruikte bijvoorbeeld een ecologisch afbreekbare shampoo bar tijdens onze trip wildkamperen in Zweden, zodat ik mijn haar gewoon kon wassen in een meer. Ideaal! Extra mooi meegenomen: dit soort bars nemen bijna geen ruimte in.

5. Vacuumzakken voor in je backpack

Een reisgadget die ook enorm handig is, zijn vacuumzakken voor in je backpack of duffel bag. Door gebruik te maken van handige vacuumzakken waar je je kleding en ondergoed in kunt doen, bespaar je veel ruimte in je tas. Hierbij haal je namelijk de lucht uit de zakken waar je je kleding in stopt waardoor je hele kleine pakketjes krijgt. Mijn tip: kies voor zakken waar je de lucht uit kunt rollen zodat je ze waar je ook maar bent kunt gebruiken. Ik zweer erbij!

6. Lichtgewicht regenjas komt altijd van pas

Waar je ook zeker aan moet denken is een lichtgewicht regenjas. Op de meeste bestemmingen op de wereld kan het weer zomaar omslaan en dan is een regenjas ontzettend handig om te hebben. Omdat wij veel kamperen neem ik standaard een waterdichte jas mee. Mocht je nou naar een zonzekere bestemming gaan dan kun je deze tip wellicht achterwege laten, maar ik denk dat je me dankbaar bent wanneer het toch ineens gaat regen en je een regenjasje bij je hebt.

7. Goed afsluitbare waterfles of thermosfles

Zet op je lijst ook zeker een stevige waterfles of thermosfles die je goed kunt afsluiten. Zelf beschik ik over een outdoorfles die ik zowel als thermosfles en als waterfles kan gebruiken. Dat is ideaal; in de zomer houd ik mijn drinken erin koel en in de winter gebruik ik de fles om thee of koffie warm te houden. Of nog lekkerder: warme chocolademelk. Mmm… Koop liever een fles die écht goed en wellicht iets duurder is dan een goedkope fles. Goedkope flessen lekken in verhouding sneller.

8. Compacte stekkerdoos mee op reis

Uit ervaring kan ik daarnaast zeggen dat het altijd handig is om een compacte stekkerdoos mee te hebben. Ga je naar het buitenland dan moet je ook nog denken aan een internationale stekker. In veel landen zijn andere stopcontacten te vinden waarvoor je dus een andere stekker nodig hebt. Een stekkerdoos is weer handig omdat er vaak, vooral op hotelkamers en in een tent, tiny house of camper, (te) weinig stopcontacten te vinden zijn.

9. Extra oplader mee voor smartphone

Ik heb nu al een paar keer gehad dat de oplader voor mijn telefoon stuk is gegaan in een backpack of rugzak. Dat zegt vaak vooral veel over hoe ik met snoertjes om ga denk ik, maar irritant is het wel. Vooral wanneer je ergens bent waar je niet snel een nieuwe oplader kunt kopen en je wel graag bereikbaar wilt zijn of foto’s wilt maken met je smartphone is het vervelend. Zorg daarom voor een extra oplader of snoertje in je tas - just to be sure.

10. Compacte reisspellen mee op reis

Tot slot mag je, wat mij betreft, geen spelletjes vergeten op reis. Omdat de ruimte in je backpack of tas beperkt is, is het aan te raden om voor compacte reisspelletjes te gaan. Denk aan kleine bordspellen die je in je eentje kunt doen of aan reisvarianten van bekende spellen zoals Monopoly of Triominos. Mijn persoonlijke favorieten zijn Keer op Keer en Shit Happens.