Roadtrippen met de Goboony camper

Afgelopen november werd ik 29. Zoals ieder jaar wilde ik het liefst (even) weg met mijn verjaardag. Ik heb nooit echt iets met mijn eigen verjaardag en vier het het liefst in een andere land of in ieder geval op een andere plek. Eerder vierde ik mijn verjaring al eens onder het Noorderlicht in het noorden van Noorwegen, at ik taartjes in Antwerpen en stond ik in de sneeuw in Oostenrijk; afgelopen verjaardag vierde ik in het bos in dé camper van Goboony!

Screenshot 2019-01-15 at 21.57.46.png

camper huren in nederland

Deze knusse Volkswagen T3 was voor drie nachten ons huis op wielen en wow, wat een leuke ervaring! We zijn het inmiddels een beetje gewend om met de retro caravan op pad te gaan en daardoor hebben we al wel wat feeling met oudere kampeermiddelen. Toch is dit ook weer heel anders, omdat je niet een sleurhut achter je auto hebt, maar letterlijk met je bed rijdt! Het was voor ons de eerste keer dat we een camper huurden, hoewel Niels er wel alles vanaf wist. Hij heeft zelf namelijk ooit precies zo’n T3 gehad en wist daarom exact hoe het busje werkte. Geen zorgen als je geen ervaring hebt: de mensen van Goboony leggen je met alle liefde uit hoe je deze fantastische wagen moet besturen. In de camper zelf vind je ook nog een handleiding met uitgebreide uitleg én je kunt de verhuurder altijd bereiken. Het besturen van deze oude camper is ook nog eens vrijwel net zo gemakkelijk als het boeken ervan.

Over Goboony

Goboony is namelijk een soort Airbnb, maar dan voor campers en busjes. Dat is tenminste hoe ik het uitlegde aan mensen die me onderweg al via Instagram vroegen hoe het precies zat met de verhuur van deze bus. Wanneer je zelf een camper of een busje hebt en deze wilt verhuren dan kan dat via de diensten van Goboony. Hierbij bepaal je als verhuurder alsnog je eigen voorwaarden en prijzen. De huurder weet op zijn beurt weer dat hij altijd via een betrouwbare dienst een camper kan huren. Inmiddels staan er meer dan 2000 beschikbare busjes en campers op de website die je direct bij de verhuurder kunt huren. Hoe top is dat? Je checkt welke bus je wilt huren, je checkt de beschikbaarheid en de voorwaarden en je boekt ‘m. Makkelijker kan het niet. Voor ons avontuur namen we de Goboony camper mee; een vintage exemplaar waarvan de opbrengst naar de Bart de Graaff Foundation gaat. Een passend doel voor het verhuurbedrijf, waarvan het motto 'share the freedom' is: het geld wordt gebruikt om mensen met een beperking te helpen die een eigen onderneming willen starten en jij als huurder geniet van de vrijheid die je hebt met de camper. Win-winsituatie en wat mij betreft een hele mooie actie van Goboony. Ik vind het altijd een meerwaarde hebben wanneer je iets boekt en wéét dat je er een goed doel mee steunt. Alle kleine beetjes helpen immers.

Herfstkamperen in een camper

De camper van Goboony bleek de perfecte wagen voor deze herfstige dagen. Toen we de dagen hadden gepland, gingen we ervan uit dat het best wel eens fris kon worden zo aan het begin van november. Daarom kregen we ook een kacheltje mee. Wat uiteindelijk bleek: op mijn verjaardag (6(!) november) werd het 19 graden! Volgens mij heb ik dat nog nooit meegemaakt en nu uitgerekend wanneer we in de buitenlucht slapen. ‘s Nachts werd het wel een stukje frisser, dus die kachel hebben we nog wel even aan gehad, maar… wat een geluk! In de bus heb je twee slaapplekken: in de daktent boven of beneden wanneer je de banken plat legt. Wij kozen voor dat laatste omdat dat een stukje warmer was dan in de tent bovenop. De extra dikke dekens die we zelf mee hadden genomen hielpen hier ook bij.

Alles aan het verblijf in deze vintage bus was te gek: het slapen, het koken, het chillen en het rijden. Wat ik heel fijn vond was dat je je spullen binnen no time hebt ingepakt en dus heel snel in de ochtend van de camping weg kunt rijden wanneer je dat wilt. Op de dag van mijn verjaardag gingen we naar de Efteling met de bus en dat kon dus allemaal prima. Rustig wakker worden met een kop koffie en voordat we het wisten waren we al onderweg naar het pretpark. Dat is toch wel even wat anders dan een tent inpakken in de ochtend.

Screenshot 2019-01-31 at 09.39.30.png

Vlaggetjes, taartjes en bijna niemand om ons heen op de camping om vervolgens sprookjes te beleven in de Efteling; een hele fijne verjaardag als je het mij vraagt. De gehele ervaring is toch weer anders kamperen dan met een caravan of een tent, maar absoluut minstens zo leuk. Wil jij ook een camper (deze of een andere) huren via Goboony? Ik kan het je alleen maar aanraden. Check de website voor het huidige aanbod en laat me vooral hieronder weten voor welk busje je kiest!