Geniet van het eilandleven in de knusse pipowagen van Op Het Eilandje

Stel je voor: je hebt de hoofdstad en andere grote steden binnen handbereik, maar je slaapt wel in the middle of nowhere. Althans, dat voelt zo. Daar zou je als citytripper én natuurliefhebber toch voor tekenen? Goed nieuws: bij de pipowagen van Op Het Eilandje ervaar je exact dit. Op slechts 28 kilometer ten noorden van Amsterdam vind je het magische De Woude, een eilandje in het Alkmaardermeer. Om de gehele ervaring van slapen op een eiland nog unieker te maken staat hier een pipowagen op je te wachten waarin de betekenis van het woord ‘knus’ wel móet zijn bedacht. Ga je mee naar De Woude?

Pipowagen Op het Eilandje

Uniek slapen nabij Amsterdam

Vanaf Utrecht zijn we meestal best even onderweg wanneer we op een bijzondere accommodatie in de natuur willen slapen. Dat is natuurlijk helemaal niet erg; ik heb het er zeker voor over, want op die manier ontdek je de fijnste stille plekjes van Nederland. Dat ik het ook dichterbij huis kon zoeken werd me duidelijk toen ik via Instagram in contact kwam met Christina, eigenaresse van een B&B Pipowagen op De Woude. Samen met haar man Jeroen heeft ze een boel creativiteit en liefde in een speciaal project gestopt. Nadat ze zelf vanuit de grote stad een fietstocht maakten op het eiland werden ze vrijwel direct verliefd. Toen er ook nog een oude boerderij te koop stond, wisten ze het zeker: hier móesten ze wonen. Zo gezegd, zo gedaan: de boerderij werd gekocht, opgeknapt en er werd geïnvesteerd in een mooie oude wagen die nu - volledig afgeschermd - een fraai plekje heeft in de tuin.

Dat plekje mochten wij uittesten voor Expeditie Kram; ik had al zo’n voorgevoel dat het exact zou passen in ‘ons straatje’ en dat klopte. Elk meubelstuk, ieder detail, elke print en ieder kopje, kleed en plantje klopte. We keken onze ogen uit en waren enorm verrast door de compleetheid van deze slaapplek. Door het vele gebruik van hout en lichte kleuren krijg je binnen een echt ‘cabin-gevoel’, waardoor je hier in ieder seizoen van het jaar fijn kunt overnachten. Het wereldkaartbehang in het toilet was het figuurlijke neusje van de zalm (voor mij), zo leuk! Toen wij er waren, was het behoorlijk warm. Daarom konden we in de avond nog lekker buiten zitten met een glas wijn en hapjes bij een kampvuur. Stiekem kon ik vanaf het begin al niet wachten om de knusse bedstee in te duiken: de knisperende dekens (zó fijn) voelden direct heel prettig aan. Toen het eindelijk wat afkoelde, konden we diep onder de dekens kruipen. Zzz…

Thuisgevoel op vakantie

Waar we ook keken, je kon zien dat Christine en Jeroen met liefde deze pipowagen hebben opgebouwd. Het enige dat je zelf moet meenemen is je bagage, voor de rest is alles aanwezig. Van diverse koffiecups tot aan een uitgebreide houtkachel en van leesvoer tot aan potten en pannen. Toen we na een heerlijke nachtrust een smaakvol ontbijt kregen van Christine was het vakantiegevoel én thuisgevoel compleet. We zouden hier nog wel veel langer kunnen slapen en ons nog steeds geen moment vervelen! Het is zo fijn om ergens te slapen waar je je echt thuis gaat voelen, maar ook des te lastiger om dan weer weg te gaan.

Ook buiten de pipowagen klopte alles: een kop koffie drinken aan de picknicktafel met uitzicht op de omgeving, kruiden plukken in het kruidentuintje, knuffelen met de poes die zo nu en dan even langs kwam miauwen en de mogelijkheid om te barbecueën. Over compleet gesproken! Mocht dit voor jou nog niet volledig genoeg zijn dan kun je via de website verschillende arrangementen boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietsarrangement met lunch- of borrelmand of van een romantisch arrangement inclusief late uitcheck. Natuurlijk kun je ook gewoon een of meerdere nachtjes boeken die overigens altijd inclusief (fantastisch) ontbijt zijn.

Eilandvibe op De Woude

Voor ons begon het vakantiegevoel al nadat we de auto hadden geparkeerd aan wal. Omdat het dorp op een eiland ligt, moesten we een stukje met de pont. Het maakt mij niet uit hoe lang een overtocht duurt; het feit dat er al een overtocht gemaakt moet worden voor een slaapplek zorgt bij mij al voor opwinding. Ik word zo blij van boottochtjes of overtochten met een pont, juist omdat dat zo’n vakantievibe geeft. Ook het eiland zelf ademt rust en vakantie: misschien komt het door dat authentieke snoepwinkeltje, door de vele boten die voorbij varen of juist door de stilte en de vele dieren op het eiland. Wat het ook is; al slaap je hier één nachtje, rust zal je absoluut ervaren.

Het is dan ook zeker aan te raden om een wandeling rondom het eiland te maken. Vanaf de pipowagen kom je bijna direct op de juiste wandelroute. Trek een paar goede wandelschoenen aan, omdat je op sommige delen over de dijk moet lopen. Met nat weer kan het hier modderig zijn. De gehele wandelroute is ongeveer 8 kilometer lang waarbij je langs weilanden vol koeien en diverse vogels komt en waarbij je uitzicht hebt over omringend natuurgebied. Wij bleven lang hangen bij de nieuwsgierige koeien, die met z’n allen naar het hek kwamen gerend toen wij langs liepen. Bij terugkomst kun je genieten van een lekkere kop koffie of thee in de pipowagen; wij deden dat met homemade sangria van Christina, buiten aan de picknicktafel. Mag iedere dag zo zijn?

515A38EA-1E30-4E6F-9920-8F474F86DB45.JPG

Ook hier genieten?

Snap ik helemaal! ♡

Doe inspiratie op het account op Instagram of check de fijne pipowagen hier.

Liefs Liv