Tiny Surfhouse aan de Lek

Net voor de zon ondergaat, pakken we het bootje dat bij het Tiny Surfhouse hoort om de Lek te ontdekken. In de avond zijn er minder vrachtschepen te vinden op de rivier waardoor we er prima even kunnen peddelen. Vanaf het water is het huisje van Tinyhouse Schoonhoven misschien wel nog mooier... Het is warm genoeg om nog een avondduik te nemen in de Lek. Zullen we?

Screenshot 2018-07-31 at 15.18.23.png

Online was deze tinyhouse al een plaatje, maar in werkelijkheid bleek het huisje helemaal fantastisch. Op Camping 't Wilgerak in Schoonhoven vind je Tinyhouse Schoonhoven aan de rand van het terrein. Het turquoise huisje ligt direct aan de Lek, is geschikt voor vier personen, beschikt over een keukentje met koelkast, een mooie badkamer, een bootje, een barbecue en zelfs twee fietsen! Het is de ideale locatie om vanuit Utrecht even tot rust te komen: met de auto ben je hier vanaf Utrecht binnen nog geen 50 minuten en met het OV doe je er ruim een uur over. Zelfs fietsen is prima te doen: wanneer je via de Cabauwsekade fietst is het slechts 32 kilometer fietsen.

Eigenaar André vertelt ons dat het hartstikke goed gaat met de verhuur van Tinyhouse Schoonhoven. Eigenlijk veel beter dan hij ooit had durven dromen. Het fantastische zomerse weer van 2018 helpt daar ook ontzettend bij. Wij hebben het geluk dat het met 28 graden en een heerlijk zonnetje écht vakantie vieren is hier. De surf vibes van het huisje geven ons direct een totaal ander gevoel dan wat we normaal op een bijzondere plek in Nederland hebben. Wanneer je vanuit binnen naar buiten kijkt en het glinsterende water van de Lek ziet, lijkt het even alsof we op een eiland of ergens aan de kust van een Mediterraans land zijn. Ze noemen deze plek dan ook niet voor niets de Costa del Lek. En dat snappen we helemaal!

Wat betreft het interieur heeft André echt overal aan gedacht. Nadat we een duik hebben genomen in de Lek zetten we een kop koffie om vervolgens even te relaxen in de hangstoel op de veranda. Leuk detail: de trap naar het hutje bestaat uit twee grote surfplanken! Dit soort details vind je in en rondom het huisje overal terug. Veel gebruik van hout en riet, vintage platen aan de muur, lichte kleuren in het huisje en buiten een kleurrijk wegwijsbord dat je ook wel vaak op Caribische bestemmingen ziet. De zon en de warmte zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar passen ook zó goed op deze bestemming. Compleet tot rust komen en wegdromen... dat is het enige wat je hier hoeft te doen.

Screenshot 2018-07-31 at 15.12.09.png

Deze ontspannen activiteiten vullen we aan met een heerlijke barbecue met uitzicht op het water. Met de fiets zijn we naar het dorp gefietst om eten voor op de barbecue te kopen. Je bent binnen no time bij een Albert Heijn, dus bespaar je de moeite om zelf allemaal boodschappen mee te nemen (vooral wanneer je met het openbaar vervoer komt). Hoewel het dorp er heel gezellig uit ziet, gaan we snel terug naar ons plekje. Het Tiny Surfhouse is te mooi om lang weg te blijven. Met een magische zonsondergang, nog even varen op de Lek en vervolgens een wijntje sluiten we de avond af. Op de vide ligt namelijk een heel comfortabel bed op ons te wachten.

Slapen is in het begin nog lastig, want ook binnen is het hartstikke gezellig en overal is wat te bekijken. De kleuren, de meubels, de details; alles klopt. Het geheel is eigenlijk precies zoals ik zelf een huisje in zou kunnen richten. Zelfs qua ruimte is het groot zat - hoewel wij natuurlijk wel met z'n tweeën zijn en niet met z'n vieren. Met een extra slaapkamer beneden, een aparte badkamer en een ruime woonkamer met keukentje en een slaapkamer op de vide zou ik hier echt prima kunnen wonen. André heeft dus zeker al een gegadigde mocht hij het huisje ooit weg willen doen ;-)

De recensies op Airbnb liegen er ook niet om: 'Happy place', 'Zeker een plek om terug te komen', 'Paradijs', 'Mooier dan we ooit hadden durven dromen'... precies het gevoel dat wij kregen tijdens een nachtje op deze bijzondere plek. Het enige nadeel van ons verblijf? Dat we niet zelf nog het verblijf hadden verlengd met enkele nachten, want dit is absoluut een plek waar je niet meer weg wilt. Zelf ook ervaren wat wij hebben ervaren? Check dan de beschikbaarheid van het Tiny Surfhouse via Airbnb. En psst.. Ons is verteld dat de eigenaar bezig is met plannen voor nóg een huisje in een andere kleur maar met hetzelfde thema. Volgend jaar hopelijk dubbel plezier dus!