Bijzonder slapen in Nederland | 3x bijzonder overnachten bij Utrecht

Inmiddels wonen we al een aantal jaren in de mooiste stad (ja, echt!) van het land: Utrecht. Omdat we jullie willen laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om op een bijzondere plek te slapen en hierbij gebruik te maken van openbaar vervoer om er te komen, vertellen we je in ieder artikel hoe je er vanaf Utrecht Centraal, een centrale plek in Nederland, komt. Een groot deel van de overnachtingen bereiken we ook zelf met het OV. Op die manier is bijzonder slapen voor nog meer mensen toegankelijk en dat vinden we erg fijn. Heb je nou geen zin om ver te reizen vanaf Utrecht maar wil je wel even de natuur in? Dat snappen we helemaal! Daarom hebben we drie bijzondere overnachtingen op korte afstand vanaf Utrecht voor je verzameld: stuk voor stuk magische slaapplekken waar we zelf al eens hebben mogen slapen. 

Screenshot 2018-08-24 at 10.35.13.png

Kampeerbosje Leerdam

Eind 2015 sliepen we in een hele knusse trekkershut van Kampeerbosje Leerdam. Dit groene kampeerterrein is vanaf Utrecht Centraal gemakkelijk te bereiken met de trein: je neemt vanaf daar de trein richting Geldermalsen om vervolgens daar over te stappen op de stoptrein richting Leerdam. Het laatste stukje naar de camping wandel je met behulp van Google Maps of een kaart. Wat ook aan te raden is, is om vanaf Utrecht de fiets te pakken. Misschien denk je wanneer je vanaf het station richting het terrein loopt "huh, maar waar kun je hier kamperen dan?". Dat wordt al snel duidelijk wanneer je bij het kampeerbosje bent: een klein bos dat omringd is met weilanden biedt plek voor ongeveer 15 tenten. Iets verder op het terrein staat een trekkerhuisje, een ingerichte caravan, een Randstad tent en een pipowagen en er staan twee cabins. Voldoende mogelijkheid om je eigen gear tussen te laten en even hier goed tot rust te komen dus! Lees hier onze blog over deze overnachting.

Wat: trekkershut bij Kampeerbosje Leerdam
Waar: Leerdam
Wat kost dat?: vanaf 60 euro per nacht.

Boomhutten van Buytenplaets Suydersee

Waar we ook achter zijn gekomen is dat je met de trein binnen no time in Lelystad bent. Hoewel we (eerlijk is eerlijk) niet direct dachten dat Lelystad een prachtige kampeerbestemming zou zijn, werden we ontzettend verrast door hoe snel je daar in de natuur staat. Zelfs toen we met de bus richting Buytenplaets Suydersee gingen om daar in een boomhut te overnachten bleven we tot de laatste halte 'zoeken' naar natuur. Wat bleek: op slechts enkele minuten wandelen na de bushalte kwamen we op het mooie kampeerterrein van Buytenplaets Suydersee, naast een drukke weg zonder dat je daar heel veel van merkt. Ideaal! Neem hier je tentje mee naartoe of kom slapen in een van de bijzondere overnachtingen. Wij sliepen in een luxe boomhut, die van de binnenkant met de badjassen, Nespresso en een heerlijk bed wel iets weg had van een hotelkamer in de natuur. Hoe bijzonder is het om wakker te worden ín een boom? Naast de boomhutten kun je hier overnachten in een pipowagen, rioolbuizen (!), een zeecontainer, tiny houses, een schoolbus en meer. 

Wat: boomhutten bij Buytenplaats Suydersee
Waar: Lelystad
Wat kost dat?: vanaf 145 euro per nacht.

Tiny Surfhouse Schoonhoven

Nóg zo'n plek die absoluut de moeite waard is: het mintblauwe Tiny Surfhouse in Schoonhoven. Dit prachtige kleurrijke huisje staat op camping 't Wilgerak direct aan de Lek. Vanaf Utrecht Centraal pak je de trein richting Gouda en vanaf daar de bus richting Schoonhoven om de plaats te bereiken. Fietsen vanaf Utrecht kan natuurlijk ook, want het is slechts 32 kilometer vanaf de stad. Het mooie van deze plek is dat het houten huisje aan de rand van de camping staat waardoor je echt een plekje voor jezelf hebt. Met mooi weer kun je lekker zwemmen in de Lek, want je hebt een strandje voor de deur! Ook is er een kleine roeiboot aanwezig, zijn er twee fietsen te vinden en heb je de beschikking over een barbecue. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ontspannen overnachting vlakbij Utrecht. Meer lezen? Lees hier onze blog over Tiny Surfhouse Schoonhoven.

Wat: Tiny Surfhouse
Waar: Schoonhoven
Wat kost dat?: vanaf 105 euro per nacht (4 personen)