Mooie reis gemaakt? | Zo leg je jouw herinneringen voor altijd vast

Hoeveel fantastische herinneringen heb je dit jaar gemaakt? Of het nu gaat om een weekendje weg met je vrienden of een zomerse roadtrip met de familie; ik vind het altijd heel leuk om dit soort herinneringen achteraf voor altijd vast te leggen. Niet alleen kun je je zo deze fijne momenten herinneren, maar het kan ook een mooie manier zijn om je foto's aan vrienden en familie te laten zien. Dus pak je camera en let’s create some memories - de herinneringen zijn het waard om vastgelegd te worden!

Maak een lijst vol herinneringen

Wat het doel van de reis ook is, één ding is zeker: de reis zal herinneringen geven die een leven lang meegaan. Ik heb bijvoorbeeld fantastische herinneringen aan mijn reizen naar Nepal en word des te blijer van alle foto’s en reisdagboeken die ik bewaard heb. Kies ervoor om al deze mooie momenten te koesteren door het maken van een schilderijlijst. En nee, niet een traditionele fotolijst, maar eentje waarbij het glas naar voren komt, zodat je er naast je mooiste foto’s ook andere voorwerpen in kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een foto op glas met je favoriete foto, wat schelpen en zand van dat ene prachtige strand! Zet deze vervolgens in je huis als woondecoratie. Niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens fantastisch om te zien. 

Reisdagboek bijhouden als herinnering aan reis

Wat is nu de beste manier om je herinneringen aan een reis vast te leggen? Maak een prachtig reisdagboek. Je kunt apps als instagram of Snapchat gebruiken en elke dag foto's toevoegen met bijschriften die meer vertellen over wat zich afspeelde. Dit maakt het vastleggen een stuk gemakkelijker, want zo heb je niet alleen de foto’s, maar ook inzichten in hoeveel plezier je had tijdens het reizen! Ben je toch meer van de oude stempel? Kies er dan voor om een fysiek dagboek bij te houden, een fijne manier om al je gedachtes de vrije loop te laten. Heb je na afloop wat leuke quotes weten te verzamelen? Publiceer deze samen met je reisfoto’s in je eigen fotoboek. Als ik nu mijn reisdagboeken van Nepal lees, lees ik dingen die ik allang weer was vergeten. Alleen daarom al is het leuk om zo’n dagboek bij te houden.

Herinneringendoos om vakantie te herinneren

Wellicht heb je ook al eens zo’n fantastische reis gemaakt naar Azië. Met zo’n verre reis komen veel vakantieherinneringen om de hoek kijken. Warme temperaturen, parelwitte stranden en een overweldigende cultuur. Je kunt je eigen persoonlijke vakantieherinneringsdoos maken door een gewoon houten kistje te kopen en deze te beschilderen met welke bestemming je maar wilt. Dit staat niet alleen heel mooi in elke kamer, maar biedt ook een mooie gelegenheid om die kostbare momenten van het reizen vast te houden.