Op vakantie in de nazomer | Dit zijn de voordelen

De meeste mensen kiezen ervoor om op vakantie te gaan in het hoogseizoen. Soms kan het niet anders, als je bijvoorbeeld met je kinderen op reis wilt gaan. Zelf probeer ik dit seizoen juist te vermijden, omdat ik het vaak te druk, te duur en in sommige gevallen te warm vind. Daarbij vind ik een vakantie in de nazomer juist heel fijn. Er zitten namelijk verschillende voordelen aan een vakantie in de nazomer. Ik vertel je er graag meer over.

Voordeel vakantie buiten seizoen: rustiger op de plek van bestemming

Met name op populaire vakantiebestemmingen kan het in het hoogseizoen heel druk zijn. Of dat nu op de camping of in een stad is. Het maakt je vakantie toch net wat minder ontspannen. In de nazomer is het gros van de toeristen weer vertrokken, en heb je veel meer rust om je heen! Pak daarom je koffers en ga nét na het hoogseizoen naar je favoriete vakantieplek. In de nazomer kun je trouwens een vrijwel gelijke inhoud van je koffer aanhouden als in de vroegere zomer: het weer is op veel vakantiebestemmingen nog heel goed. Stop gewoon je zomerse kleding in je Bric’s koffer, en vergeet je slippers en zonnehoed niet.

Optimaal genieten van de nazomerzon zonder dat het te heet is

We noemden het hierboven al: je kunt nog altijd genieten van lekker weer in de nazomer. Zeker als je bijvoorbeeld naar Zuid-Europa trekt, om maar iets te noemen. Je zomer duurt zelfs een stukje langer, met name als je eind september nog op reis gaat. Waar in Nederland de herfst al voorzichtig intrede doet, zit jij nog gewoon heerlijk in het warme zonlicht. Is dat geen lekker vooruitzicht? Je hebt misschien zelfs het gevoel dat je een deel van de herfst overslaat. En nog een voordeel: het zonlicht is net wat minder heet dan in het hoogseizoen. Zo is het dus niet te warm, ook wel prettig.

Als laatst vakantiegenot ervaren

Grofweg gezien gaan de meeste mensen op reis tussen mei en oktober. In de nazomer sta je dus als het ware achterin de rij. Het maakt dat je langer moet wachten op je vakantie, maar het zorgt er ook voor dat je als laatst nog mag genieten van een reis! Als vrijwel iedereen weer in de schoolbanken zit of op werk is, ga jij nog lekker ontspannen. Zo lijkt dat vakantiegevoel alleen maar langer te duren. Wat ik altijd doe is in juni een langere trip boeken om vervolgens in september nog een weekje ergens te gaan kamperen. Voor ons is dat echt de ideale combinatie, omdat we zo meerdere keren in het jaar een echt vakantiegevoel hebben.

Nog genoeg te beleven in het naseizoen

Op de meeste vakantiebestemmingen is er aan het eind van de zomer nog genoeg te beleven. Toeristische attracties, restaurants en andere bezienswaardigheden zijn nog gewoon open. Misschien stuit je een enkele keer op een teleurstelling, maar je gaat je heus niet vervelen. Het is wellicht handig om vooraf op te zoeken of bepaalde dingen geopend zijn, mocht je bijvoorbeeld heel graag iets willen doen. Zo kom je niet voor hele grote teleurstellingen te staan. Ik vind het heerlijk dat het op toeristische spots in het naseizoen veel rustiger is. Dat is toch echt veel fijner dan wanneer een plek afgeladen is met mensen?

Goedkoper op vakantie buiten hoogseizoen

Tot slot is een vakantie in het naseizoen over het algemeen veel goedkoper. Dit zit ‘m zowel in het boeken van het vervoer en de accommodatie, als in de uitgaves op de plek van bestemming. In het hoogseizoen worden meestal de hoogste prijzen gerekend. Om na het hoogseizoen ook nog toeristen te trekken, zijn de prijzen vaak net iets lager. Hoewel dat voor ons niet de reden is om dan een vakantie te boeken, is het uiteraard wel mooi meegenomen om op die manier goedkoper vakantie te kunnen vieren.