Oldtimer busje huren | Huur een Volkswagen busje bij Bijzondere Busjes

Een oud Volkswagen busje huren moet op je bucketlist. Dat wil je gewoon. Al jaren dromen wij van zo’n fantastisch busje, want eerlijk is eerlijk: de échte eyecatcher onder de vintage bussen is sowieso de Volkswagen T1 of T2. Toen ik de uitnodiging kreeg van Lotte van Bijzondere Busjes om een dag te toeren in Oscar, hun groene Volkswagen T2, kon ik dan ook zeker geen nee zeggen. We namen Oscar mee voor een dagje tuffen over de Veluwe. In dit artikel vertel ik je er met liefde meer over, want we werden instant verliefd op die bus.

Volkswagen busje huren in Nederland: Bijzondere Busjes

Ik vind het sowieso al heerlijk om over de Posbank te rijden; laat staan in een prachtig retro Volkswagen busje. Eerder deze week haalden we Oscar, het groene Volkswagen T2 busje van Bijzondere Busjes, in Westervoort (bij Arnhem) op. Daar is de opslag van Lotte en Job te vinden, de gezichten achter Bijzondere Busjes. Deze twee jonge ondernemers hebben met een gedeelde passie voor avontuur, auto’s en kamperen dit te gekke concept uitgewerkt tot bedrijf. En met succes: in hun eerste zomerseizoen heeft Oscar vrijwel niet stilgestaan!

Wanneer we aankomen, zien we de bus al klaar staan voor vertrek. Achter deze mooie groene parel staat nog een Volkswagen busje en een prachtige Kever, die beiden ook te huur zijn. Lotte verwelkomt ons met een grote glimlach en legt ons alles over het busje uit. Wij vinden het fantastisch dat ze samen met haar vriend deze droom heeft waargemaakt. De bus ziet er écht tot in de details goed uit. Alles is in retro (groen) thema en zowel de binnen- als de buitenkant is bizar mooi opgelapt. Na een klein proefrondje gaan we erop uit: met picknickmandje waar een thermoskan thee en koekjes in zit. We hebben zelf ook nog wat versnaperingen meegenomen, want een roadtrip zonder lekker eten en drinken is geen roadtrip. On y va!

Picknicken op de Posbank

Vanuit Westervoort is het ongeveer 20 minuten rijden naar de Posbank; wat mij betreft een van de mooiste stukken natuur van Nederland. Omdat we op een maandag buiten de vakanties en buiten het hoogseizoen op pad zijn, is het heerlijk rustig in de natuur. Bij de eerste koffiestop boven op de Posbank hebben we al meteen veel bekijks. Er zijn zelfs fietsers die even van hun fiets afstappen om een praatje te maken. De rest van de dag blijft het zo gaan en overal waar we rijden kunnen we op lachende gezichten en duimpjes omhoog rekenen. Even wennen die aandacht, maar alles volledig terecht - Oscar is tijdens onze trip echt de mooiste wagen op de weg.

We rijden vervolgens een rondje door het bos en een groot deel van Nationaal Park Veluwezoom om daarna weer terug te keren op de Posbank. Op parkeerplaats de Driesprong (een van de mooiste parkeerplaatsen van Nederland) heb je een schitterend uitzicht over het glooiende landschap van de Veluwezoom. Met een beetje geluk zie je grazende Schotse hooglanders, een kudde schapen of een hertje dat voorbij rent. Achterin de bus ligt een kampeertafeltje en twee stoeltjes die we naast de bus uitstallen om even te genieten van een picknick in de zon. Wat een geluk om hier zo te mogen zitten op een willekeurige maandagmiddag in maart. De lente is al voorzichtig voelbaar en op de een of andere manier voelt het met zo’n bus als Oscar sowieso al als het voorjaar.

Roadtrip over de Veluwe: route

Natuurlijk hebben we Oscar niet alleen meegenomen om ergens te picnicken. Zo’n te gekke bus vraagt ook om een roadtrip! De wegen rondom de Posbank zijn in ieder geval de moeite waard om lekker te toeren. Muziekje aan, ramen open en gassen maar. Wat extra leuk is, is dat we voor vertrek een linkje van Lotte kregen opgestuurd. Die link bleek een heuse Spotify-lijst te zijn met ouderwetse roadtripmuziek voor in de bus. In Oscar zit een kleine radio met bluetooth waar je je smartphone aan kunt koppelen. Geloof me: het is hartstikke tof om door de bossen te rijden met ‘On The Road Again’ van Willie Nelson uit de speakers.

Vanaf de Posbank rijden we door het groen richting Ede waar we een rondje maken om vervolgens weer terug te keren naar de Posbank en uiteindelijk Westervoort. Hoewel je met Oscar prima op de snelweg kunt rijden, doet hij het het allerbeste op de provinciale wegen en andere weggetjes. Niels en ik zeggen tijdens het rijden meerdere keren tegen elkaar hoeveel zin we hierdoor weer hebben om met onze eigen bus op pad te gaan. Er is bijna niets fijner dan met een goede playlist op door de natuur te roadtrippen om aan het einde van de dag op een mooie natuurcamping te slapen. Wij leveren Oscar aan het einde van de middag helaas weer in, maar je kunt hem dus ook meenemen voor een paar dagen kamperen.

Ook op pad met een Volkswagen T2 busje?

Wat een feest was het om een dag met Oscar rond te mogen rijden! Wanneer je op zoek bent naar een écht leuk daguitje of een originele kampeertrip dan kan ik je zonder meer aanraden om met deze toffe bus op pad te gaan. Lotte en Job van Bijzondere Busjes zijn momenteel nog bezig met een ander project: het ombouwen en opknappen van een oranje Volkswagen T2 busje genaamd Willie.

Kun je niet wachten (snap ik) en wil je nu al op avontuur (snap ik ook)? Boek dan Oscar voor een of meerdere dagen. Op de website van Bijzondere Busjes lees je meer over de busjes, het bedrijf en kun je natuurlijk een echte oldtimer reserveren. Als je ook maar een beetje van kamperen en avontuur houdt, weet ik zeker dat je een onvergetelijke trip gaat hebben. En psst… boek gelijk de Instax-camera erbij zodat je je belevenis op ‘ouderwetse’ foto’s vast kunt leggen; een onwijs goede match met de bus. Ik word echt megablij van dit soort extraatjes waar goed over nagedacht is. Die Spotify-lijst ook al; zó leuk!

Liefs, Liv