Regen voorspeld? Zo valt je vakantie niet in het water

Staat er voor jou een vakantie in Nederland gepland maar is er net in die week regen voorspeld? Geen man over boord, want je kunt er in dat geval alsnog een fijne vakantie van maken. Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je vakantie niet in het water valt. Ben je benieuwd hoe je dit doet? In dit artikel lees je enkele tips waardoor je alsnog kunt genieten van een regenachtige vakantie.

Droog onderkomen

Als je weet dat het slecht weer wordt, kun je maar het beste ervoor zorgen dat je hier zo min mogelijk last van hebt. Dit doe je door op zoek te gaan naar een slaapplek die zo comfortabel mogelijk is. Slaap je bijvoorbeeld niet in een huisje of stacaravan? Ga dan op zoek naar een tent die zo comfortabel mogelijk is bij slecht weer. Zo zijn er tenten met een afdakje of extra voortent waardoor je toch droog je tent in kunt komen. Verder ga je natuurlijk op zoek naar het beste materiaal campingspullen dat goed bestendig is tegen de weerselementen. 

Ga eropuit 

Als het slecht weer is betekent dit niet automatisch dat je maar binnen moet blijven. Ga eropuit! Ook wanneer het regent, kun je leuke dingen ondernemen, zoals een stad in de buurt bezoeken of lekker ergens wandelen. Wanneer je van tevoren zorgt dat je een paraplu en regenkleding bij je hebt en je je instelt op het slechte weer zul je zien dat je alsnog geniet van alles wat je om je heen ziet. Breekt er echt een flinke bui los? Dan ga je gewoon ergens een lekkere kop koffie of warme chocolademelk drinken. 

Boeken, spelletjes en films

Natuurlijk is het ook wel lekker om te relaxen terwijl je de regen tegen het dak – of tentdoek – hoort tikken. Pak daarom voldoende spullen in waarmee je jezelf kunt vermaken. Je kunt dan denken aan boeken, spelletjes en films. Tegenwoordig zijn er genoeg leuke apps die je op je telefoon kunt zetten zodat jij niet zonder entertainment komt te zitten. Je kunt dan bijvoorbeeld mooie e-boeken downloaden of je favoriete film of serie kijken terwijl de regen buiten z’n gang gaat. Na een tijdje is het vanzelf weer droog.

Neem een duik

Dit klinkt misschien wat vreemd, maar neem ook gewoon eens een duik terwijl het regent. Als de temperatuur wel lekker is kun je prima het zwembad of de zee in gaan. Je wordt toch al nat! Let er natuurlijk wel op dat er geen onweer is voorspeld, want dan is zwemmen in open water gevaarlijk. Haal dus gewoon die zwembroek of bikini tevoorschijn en spring in het water. Wat kan jou het schelen.