Slapen in de Bell Experience | Glamping bij Mini-boerderijcamping Campeerd

Slapen in een ingerichte glampingtent is nog leuker wanneer zo’n tent echt uniek is. Waar in Nederland heb jij al eens mogen overnachten in een XXL belltent met heerlijk bed, een comfy bank en een houtkachel met broodjesoven erboven? Volgens mij kon dat nog nergens totdat Zuzan van mini-boerderijcamping Campeerd het verzon. Ik vertel je er in dit artikel graag meer over, want wauw. Wát een aanwinst voor de glampingmogelijkheden in Nederland!

Ingerichte tent huren bij Campeerd

Vorig jaar maakte ik al kennis met het leuke Campeerd, een mini-boerderijcamping in Okkenbroek (Overijssel). Aan het einde van de zomer sliepen we een nachtje in de Stable Home, een magisch A-frame huisje dat eigenaresse Zuzan helemaal zelf heeft bedacht, ontworpen en gemaakt. Die ervaring was zó leuk dat ik alleen maar heel blij was toen Zuzan me een berichtje stuurde of we haar nieuwe Bell Experience wilden komen uitproberen. De Bell Experience is een volledig ingerichte tent waar je met twee tot vier personen kunt slapen. Hoewel de tent net nieuw is, is er aan alles gedacht. Het interieur is niet alleen ontzettend mooi, alles is aanwezig was je nodig hebt.

Zo staat er een (écht) heerlijk groot bed met knisperende dekens, goede stevige kussens en een comfortabel matras. Kom je met vier personen dan kun je de bank uitklappen tot een bedbank. Ideaal! Je hoeft je geen zorgen te maken dat de tent niet groot genoeg is om er met z’n vieren te chillen. Met z’n tweetjes voelt het ontzettend ruim aan en hebben we helemaal niet het idee dat we in een tent zitten - zo groot is het. Ik heb inmiddels in tiny houses geslapen die kleiner zijn dan deze belltent. In de tent vind je een koelkast en een koffie- en theestation met Nespresso-apparaat en een waterkoker. Ook is er een zitje en een grote oude kist met potten en pannen.

Wil je koken tijdens je verblijf dan kun je gebruik maken van de buitenkeuken of het gezellige Kokhoes naast de tent waar je op vuur kunt koken. Binnen (en buiten!) past alles bij elkaar. Ik word instant verliefd op het mooie emaillen servies van het toffe merk Barebones. Sommige huisjes zijn nog zo mooi, maar krijgen al een punt aftrek wanneer er saai wit servies te vinden is. Ik word namelijk zó blij van mooie mokken, pannen en borden en Zuzan zo te zien ook. Love it!

Slapen tussen de dieren bij Campeerd

Voor de koudere dagen vind je een houtkachel in de grote tent met daarboven een heuse broodjesoven. Je snapt dus wel dat wij hierin lekker broodjes hebben gebakken. Zo leuk om op deze manier wakker te worden en je ontbijt te maken. Duurt even, maar dan heb je ook wat. Een beetje slow living dus. Tijdens ons verblijf hebben wij de achterflap (achter het bed) gewoon open gehouden. De dekens zijn dik genoeg om het goed warm te hebben en op deze manier kun je een beetje naar de sterren turen vanuit bed. Heel bijzonder! Dat is nog lang niet het enige waar ik blij van werd bij Campeerd. De mini-boerderijcamping is gelegen bij een stal voor gepensioneerde paarden. Het grasveld waarop je je camper kunt parkeren of je tent uit kunt gooien, ligt direct aan de stallen. Het kan dus maar zo zijn dat een van de paarden zijn hoofd uit het raam komt steken terwijl je daar aan het kamperen bent. Hoe leuk is dat?

De Bell Experience staat ook op het kampeerveld, maar heeft wel heel veel privacy door de omheining met groen. De komende jaren zal deze groene heg alleen maar nog meer groeien waardoor het helemaal een eigen plekje wordt. Daardoor kun je of lekker bij je tent blijven of zelf de andere kampeerders opzoeken als je daar zin in hebt. Zo is de Bell Experience voor iedere glampeerder (is dat een woord?) perfect. Het kampeerveld is omheind en om naar de toiletten en de douches te gaan, moet je door het hek langs de stallen lopen. Daar worden we regelmatig opgewacht door de blije hond des huizes die maar wat graag geaaid wil worden. Ik vind het altijd zo gezellig om tussen de dieren te slapen. Zuzan heeft nog allerlei plannen voor geitjes en meer, dus ik hoop dat als we er de volgende keer komen er geitjes rondlopen.

Ingerichte Bell Experience bij Campeerd boeken?

Het grote voordeel van zo’n mooie nieuwe glampingaccommodatie is dat er nog veel plek is de komende tijd. Je gaat nog maar weinig van dit soort mooie glampingtenten in Nederland vinden waar je deze zomer terecht kunt. Bij Campeerd kan het (yes!) en geloof me: dat wil je. Het is de ideale plek om er even met z’n tweetjes of met z’n vieren (bedbank) op uit te gaan in de natuur. Samen eten koken boven het kampvuur, wandelen in het bos en broodjes bakken in de broodjesoven. Meer heb je niet nodig.

Zuzan is een ontzettend gastvrije host en heeft net als bij de Stable Home alles weer zó mooi ingericht. Ze heeft nog allemaal andere leuke plannen voor haar fijne mini-camping, maar wij werden nu al heel blij van dit groene verborgen plekje in Overijssel. Je kunt de Bell Experience hier via Campspace boeken of hier via Natuurhuisje. Ook staat de Bell Experience op OrigineelOvernachten. Via die pagina’s kun je ook doorklikken naar de overige accommodaties van Campeerd.