Panorama Lodge met sauna en hot tub | Buitenplaats Holten

Gaan we nu echt de wekker zetten om de zonsopgang vanuit de hot tub te kijken? Oh, jazeker. Hoe vaak komt het voor dat je direct vanuit bed in een warm gestookt bad in de buitenlucht kunt gaan zitten? Bang om me alsnog te verslapen, word ik al wakker voor de wekker en voordat ik het weet zit ik heerlijk warm naar de lucht te staren. Het is nog vroeg, dus ik duik daarna nog wel even het bed in - wel met een kop koffie, want ik ben toch al te wakker door deze mooie ochtend.

Slapen bij Buitenplaats Holten in een Panorama Lodge

De Sallandse Heuvelrug is een plek waar ik heel blij van word. Toen ik werd gevraagd om langs te komen voor een weekendje in een Panorama Lodge van Buitenplaats Holten, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Buitenplaats Holten is het kleine zusje van Vakantiepark Mölke, waar ik de afgelopen jaren meerdere keren ben geweest. Met het kleine zusje bedoel ik écht het kleine zusje, want waar Mölke groots is opgezet met een restaurant, een zwembad, een bowlingbaan en zelfs een animatieteam voor de kindjes is Buitenplaats Holten een park met enkele tientallen accommodaties waarbij inchecken met behulp van een sleutelkastje gaat. Het inchecken gaat ontzettend eenvoudig; voor vertrek ontvang je een uitgebreide mail met de instructies om in te checken.

Bij Buitenplaats Holten slapen we in een zogeheten Panorama Lodge, dat is een wellness vakantiehuis met echt alles erop en eraan. Bij het huisje staat een hot tub die al gevuld is en vanuit waar je een mooi uitzicht hebt op de paardenwei en het groen achter de accommodaties. In de Panorama Lodge staat een heerlijk bed met een groot bad erachter en vind je een heuse sauna en een ruime regendouche. Dat klinkt niet alleen comfortabel, maar dat is het ook nog enorm. Met een ruime keuken met vaatwasser, oven en Nespresso-apparaat en een knus zitje met een televisie heb je voldoende ruimte om lekker met z’n tweetjes te relaxen. De Panorama Lodges zijn bedoeld voor maximaal 2 personen en ideaal als getaway met je partner, want eerlijk is eerlijk: deze luxe faciliteiten ademen toch echt romantiek en gezelligheid!

Voordelen vakantiehuis met hot tub en sauna

Omdat het inchecken zo gemakkelijk en snel gaat, zijn we zo gesetteld in ons vakantiehuis voor het weekend. We gaan meteen aan de slag met het warm maken van de hot tub. Uit eerdere ervaringen blijkt namelijk dat dat altijd even duurt, dus we kunnen maar beter vroeg beginnen. Naast het huisje staat een grote opslag met hout dat we kunnen gebruiken om de tub op te stoken. De blokken zijn iets te groot om meteen goed aan te krijgen, maar met veel geduld en inmiddels een beetje ervaring weten we er al gauw een mooi vuurtje van te maken. Alleen al van de geur van het vuur krijg ik een echt vakantiegevoel!

Het grote voordeel van een hot tub is dat als je het bad eenmaal warm hebt je het hele weekend ervan kan genieten. De volgende ochtend kun je er vaak zo weer in en als het toch iets te fris is, maak je een vuurtje. Maar: zo koud als het water helemaal aan het begin is, wordt het niet meer. Wij genieten dus niet alleen in de avond van de hot tub waarbij we (vallende!) sterren vanuit het bad kijken, maar duiken ook in de ochtend de tub in. Terwijl de lucht oranje kleurt van de zonsondergang worden we langzaam maar zeker wakker in het water - met een prachtig uitzicht over de weilanden achter het huisje. Het is nog heel vroeg, dus na het badderen duiken we nog even in bed met een kop koffie. Slapen lukt toch niet meer.

Te doen bij Buitenplaats Holten

Het weekend bestaat voor ons uit lekker relaxen, wandelen in het natuurgebied op de Holterberg, films kijken, in de zon zitten, de hot tub nog even opstoken, pizza bestellen en in het zwembad duiken. Kortom: een perfect nazomers weekend zo midden september. We hebben het geluk dat de temperaturen nog heerlijk zijn en dat we daarom ook gebruik kunnen maken van het (verwarmde) zwembad op het vakantiepark. Buitenplaats Holten is heel kleinschalig en rustig, waardoor we de enigen zijn bij het zwembad. Wat een luxe! Het zwembad is geopend wanneer het mooi weer is; meestal is dit vanaf mei tot en met half september. Verder is het mogelijk om op het park fietsen te huren. Doe dit voorafgaand aan je verblijf, zodat de fietsen klaarstaan bij aankomst. Dat is wel zo handig bij een self-incheck service.

Naast de Panorama Lodges voor 2 personen zijn er nog accommodaties beschikbaar voor 4 of 6 personen, zoals de Oak Lodge of de Forest Lodge. Deze huisjes staan op een ander veld dan de Panorama Lodges. Mocht je met kindjes naar Buitenplaats Holten komen dan kunnen zij spelen in de aanwezige speeltuin. Niet te veel poespas, maar gewoon een goede basis voor ieder wat wils. Dat zorgt voor een heel rustig vakantiepark (in ieder geval in deze tijd van het jaar) met een fijne sfeer. Voor ons echt perfect! Oh, en wil je je verblijf nou net een beetje luxer maken? Bestel dan een ontbijtpakket bij je boeking. De ontbijtservice is het hele jaar te boeken bij je verblijf. Lees hier meer over de faciliteiten van het park. Extra fijn: op zondag check je pas uit om 16:00 uur!

Ook slapen bij buitenplaats holten?

Wij hebben heerlijk ‘genazomerd’ bij Buitenplaats Holten (in hoeverre dat een woord is). Zo’n rustig vakantiepark is de perfecte plek voor een weekend relaxen op een mooie plek én met allerlei luxe faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Wil je ook slapen in een Panorama Lodge? Dat snap ik helemaal! Op de website van Buitenplaats Holten vind je meer informatie over de lodges en over de andere accommodaties op het park. Ik ben heel benieuwd naar de andere seizoenen hier, maar wat ik in ieder geval kan zeggen is dat de nazomer de ideale timing is om een Panorama Lodge met wellness te boeken! Hoe vaak kun je in een vakantiehuisje waar je op zondag uitcheckt nog om 14:00 uur genieten van een glas prosecco in bad?