Warthog in het Bos | Trekkershut bij Het Bos Roept

Oh, Het Bos Roept. Zonder twijfel een van mijn meest favoriete plekken van het land. Misschien is het omdat we 5 jaar geleden een van de eerste gasten waren tijdens het winterkamperen of omdat de sfeer die er hangt als thuiskomen voelt. Of misschien is het om de ‘kies zelf maar je eigen plekje’ instelling en het heerlijke ontbijt dat je er kunt bestellen. Ik denk eigenlijk dat het een combinatie van álles is en dat dat de reden is dat we er regelmatig terugkomen met de camper. Deze maand lieten we Camper Columbus thuis om te overnachten in trekkershut Warthog in het Bos - een magisch pareltje verscholen tussen de bomen.

Warthog in het Bos: uniek zelfgemaakt tiny house

Ik dacht dat ik inmiddels alle plekjes bij Het Bos Roept wel kende. De groene spot in de bosrand waar Warthog in het Bos staat was echter nog helemaal nieuw voor me. Dit unieke zelfgemaakte tiny house is maar 10m2 groot, hoewel je daar maar weinig van merkt. Het huisje is namelijk heel slim ingericht en beschikt gewoon over een zitplekje met bank, volledig uitgeruste keuken met koelkast, kookplaat en Nespresso apparaat en een groot bed naast het schuine raam met uitzicht op het bos. Wauw! Ook vind je er een grote opbergkast, leuke boeken en zelfs een draadloos boxje om muziek op af te spelen. Hoewel we het weekend dat we er slapen door het lekkere weer voornamelijk buiten te vinden zijn, weet ik zeker dat dit tiny house in een kouder seizoen ook heerlijk zou zijn. Er is namelijk zelfs een houtkacheltje in het huisje te vinden; de allerkleinste houtkachel die eigenaren Gidus en Sasja konden vinden.

Die houtkachel hebben we dit weekend helemaal niet nodig. Het huisje wordt goed opgewarmd door de zon en we hebben het ‘s avonds lekker warm door ons kampvuur buiten. Tijdens je verblijf in deze Warthog zit een zak hout inbegrepen. Alles wat je extra hakt, kost iets extra. Wij hakken er wat vanaf, want hoe heerlijk is om de hele avond bij het vuur te zitten? Buiten staat een picknicktafel en vind je twee chille stoelen met een tafeltje. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig. De ene avond bak ik vega hamburgers op het kookstel binnen en de tweede avond besluiten we om met blote voeten in het gras en frisse biertjes op tafel te BBQ’en. Dat voelt echt als vakantie!

Fijne sfeer bij Het Bos Roept

Wat ik zo leuk vind, is dat je de sfeer die overal bij Het Bos Roept hangt ook terug ziet en voelt in dit tiny house. De inrichting is simpel, maar zo mooi en hoewel je in een aparte bosrand slaapt voel je je toch onderdeel van de camping. In de Warthog in het Bos zit namelijk geen badkamer of toilet; daarvoor moet je naar het (mooie!) houten sanitairgebouw lopen. Dat is helemaal niet erg, want op die manier zie je toch net wat meer van de camping dan wanneer je bij het huisje een toilet had gehad. De grote kas die aan het begin van de camping staat is door de jaren heen alleen maar mooier geworden. Er is groen aan de buiten- en binnenkant te vinden en ik ben echt verliefd op de vintage meubels, de lange tafels en de keuken.

Iedere avond zitten er mensen in de kas te eten en te drinken, spelletjes te spelen of te genieten van het vuurtje. Bij Het Bos Roept kies je je eigen manier van kamperen en/of overnachten. Wil je contact met anderen dan kan dat, maar heb je daar geen behoefte aan dan is dat ook helemaal prima. Dat maakt deze camping zo’n fijne plek voor verschillende soorten mensen. Om het nog maar niet eens te hebben over de yogalessen die hier worden georganiseerd of de Soepbus die er af en toe staat. Tijdens ons verblijf halen we de lekkerste toetjes bij de Soepbus en kopen we de dag erna een heerlijk ijsje bij de ijscowagen van Luke. Zo leuk.

Warthog in het Bos sinds kort te boeken bij Trekkershutten

De Warthog is sowieso al redelijk nieuw, maar is nog maar sinds dit jaar aangesloten bij Trekkershutten. En heel eerlijk? Het is een van de meest unieke trekkershutten waar ik ooit geslapen heb. Ik vind alleen het ontwerp van het tiny house al zó bijzonder; dat heb ik nog nooit ergens anders gezien. Ook de plek van de trekkershut op het terrein van Het Bos Roept is meer dan prachtig te noemen. Hoe heerlijk is het om hier voor een paar dagen je eigen stuk bos te hebben? Af en toe komt er een andere bezoeker van de camping langs om even te kijken wat er nou precies in die groene bosrand staat en of je er kunt wandelen. Vrijwel iedereen kan het niet laten om even te zeggen hoe tof ze het huisje vinden. Dat kan ik alleen maar beamen.

Bij je verblijf in Warthog in het Bos zit ontbijt inbegrepen. Van zo’n overnachting in de natuur verwacht je misschien een basic ontbijt, maar dat begrip kennen ze niet bij Het Bos Roept. In de ochtend worden we (op een zelfgekozen tijdstip) verrast met zo’n uitgebreid ontbijt dat ze ook nog eens bij je huisje brengen. Verse eitjes, biologische boerenkaas, hummus, verse groenten en fruit, allerlei zoetigheden, yoghurt, granola/muesli, sapjes én een heerlijk vers brood. Dat is nog eens lekker wakker worden! Het is eigenlijk te veel voor in de ochtend, maar stiekem is het wel lekker dat je meteen voor de middag nog wat hebt. Het voelt heel luxe om op deze manier in het bos wakker te mogen worden.

Ook slapen bij Het Bos Roept?

Ik zeg het al vaker in verslagen van andere accommodaties, maar ik ben ook zo blij dat honden welkom zijn bij Het Bos Roept. Of je nu komt kamperen op het natuurkampeerterrein of wanneer je een van de bijzondere plekjes boekt; je harige viervoeter is overal welkom. Dat maakt zo’n avontuur in het groen toch net wat leuker. Naast de Warthog in het Bos heeft eigenaar Gidus nog heel wat parels ontworpen en neergezet op de camping. Ik kijk mijn ogen uit bij La Serre, een groot familiehuis van hout aan het einde van het terrein. Ook de Warthog Family, de Forest Cabin en de Airstream zien er fantastisch uit. Ik kan nu al niet wachten om voor de vijfde, zesde of zevende (ik ben de tel kwijt) keer terug te gaan naar Het Bos Roept. Wát een speciale plek.

Check de beschikbaarheid van Warthog in het Bos via deze link. Via de website van Trekkershutten vind je sowieso heel wat prachtige huisjes, cabins en tiny houses in de natuur om te overnachten.