5x camperplaatsen in Amsterdam | Kamperen in Nederland

Amsterdam bezoeken met je camper? Waarom niet? Voor de liefhebbers is Amsterdam een heerlijke stad voor een citytrip. Natuurlijk kun je er een hotel, Airbnb of andere accommodatie boeken, maar stiekem is het wel zo leuk om gewoon lekker met je eigen camper op pad te kunnen gaan. De vraag is alleen: waar in Amsterdam kun je overnachten met je camper? Ik ging voor je op zoek en kwam uit bij de onderstaande vijf camperplekken in Amsterdam waar ik zelf wel eens zou willen overnachten.

Waar moet je opletten bij kamperen in Amsterdam?

Amsterdam is een grote stad waar je niet overal met je camper mag of kan rijden. Zo moet je bijvoorbeeld letten op de milieuzone wanneer je over een (oude) dieselcamper beschikt. De exacte regels en meer over de milieuzone lees je hier: milieuzone campers Amsterdam. Houd er daarnaast rekening mee dat er hartje centrum weinig tot geen kampeerplekken in Amsterdam zijn. Daarom is het aan te raden om een fiets mee te nemen of om gebruik te maken van het openbaar vervoer om het centrum te bereiken. Gelukkig heeft Amsterdam een heel goed OV-netwerk waardoor je binnen no time in het hart van de stad bent.

Camperplaats Amsterdam: Camping Zeeburg

Camping Zeeburg in Amsterdam-Oost is een echte stadscamping. Dat betekent dat het hier niet helemaal stil is en dat je af en toe de A10 kunt horen. Maar: wanneer je in of bij een stad wilt kamperen, krijg je dat al gauw. Het grote voordeel van Camping Zeeburg is dat de plek de ideale ligging heeft voor een nachtje, weekend of langer kamperen bij Amsterdam. Vanaf deze camping ben je namelijk binnen 20 minuten in het centrum! Verder geniet je hier van (toch nog) een mooi natuurgebied, gezelligheid, een campingwinkel en zelfs een restaurant. Je zou bijna de camping niet af hoeven om een leuke tijd te hebben! Op Camping Zeeburg zijn ook tentplekken en accommodaties te boeken.

Amsterdam camperplaats: Camping Vliegenbos

Ben je op zoek naar een camperplek waar de plaatsen wat groter zijn? Dan is Camping Vliegenbos iets voor jou. Deze camping ligt niet alleen in de buurt van het centrum van de stad, maar ook vlakbij gezellige plaatsen zoals Volendam en Edam. De perfecte locatie voor als je ook meer van het gebied wilt ontdekken! Het is voor de camperaars goed om te weten dat je hier meer kampeermiddelen vindt dan alleen campers. Je kunt er bijvoorbeeld ook met je tent, vouwwagen of caravan terecht. Daarnaast zijn er trekkershutten en groepsaccommodaties te boeken voor de liefhebber. Er is een restaurant en een campingwinkel aanwezig en je zit met 15 minuten wandelen op de veerpont naar de stad. Goed om te weten: Camping Vliegenbos is iets duurder dan andere camperplekken, maar biedt wel volop fijne faciliteiten en sfeer.

Met de camper naar Citycamp Gaasper Camping

Liever met je camper naar een goedkope camping Amsterdam? Dan is Citycamp Gaasper Camping een idee. De locatie van deze camping is vooral heel fijn: Citycamp Gaasper Camping ligt namelijk in het groen aan de Gaasperplas. Hier vind je na een dag stad de rust en ontspanning die je nodig hebt - de ideale combinatie bij een citytrip. Bij mooi weer is het hier heerlijk toeven en kun je zelfs zwemmen! Vanaf de camping ben je daarnaast binnen 15 minuten in het hart van Amsterdam. Er gaat een directe metro vanaf de plek, dus je kunt je fietsen gewoon thuis of op de kampeerplek laten. Even een dagje of avondje niks? Bij Citycamp Gaasper Camping is een restaurant, zonneterras en afhaalcorner aanwezig. Ook is er een supermarkt te vinden met handige producten en zelfs kampeermiddelen. Meer heb je niet nodig toch?

Camperplek bij de ArenA in Amsterdam

Droom je er altijd al van om naast de Amsterdam ArenA te slapen? Met een camper kan het! Er is namelijk het hele jaar door een camperplek te boeken op de parkeerplaats van de ArenA. Hier vind je maar liefst 20 plekken, maar let op: zorg dat je er vroeg bij bent, want de plekken zijn populair! Je kunt online of telefonisch een plekje reserveren. Vanaf hier ben je gemakkelijk en snel met de fiets of het openbaar vervoer in het centrum van Amsterdam. Je mag maximaal 72 uur blijven op deze camperplek Amsterdam en dat kan gewoon het hele jaar door. Honden zijn ook welkom (yes!), dus wat mij betreft de ideale plek als uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. Is toch een keer wat anders dan een camping!

Amsterdam camperplaats bij Camping de Badhoeve

Tot slot nog een Amsterdam camperplek in een mooie waterrijke omgeving: de camperplekken van Camping de Badhoeve. Hier slaap je namelijk aan het water van het Kinselmeer. Deze camperplek is weliswaar iets verder van het centrum van Amsterdam, maar wanneer je een fiets hebt of wanneer je met het openbaar vervoer kunt gaan is dat niet zo’n probleem. Mij lijkt deze plek juist de perfecte combinatie van natuur én stad wanneer je daar zin in hebt. Aan de ene kant van de camping vind je het Kinselmeer, aan de andere kant het Amsterdamse IJmeer. Goed om te weten: Camping de Badhoeve is een echte familiecamping. Er is dus voor kinderen ook van alles te doen en te beleven.