Kamperen in april? Hier moet je zijn

De dagen worden nu echt langer zo aan het begin van de lente. April is daarom de ideale maand voor mensen die winterkamperen te koud vinden, maar nog wel de drukte van het hoogseizoen willen vermijden. Zelf vind ik kamperen in alle maanden van het jaar heerlijk. Ik ben bijvoorbeeld juist wel fan van kamperen in de herfst en de winter, omdat het dan lekker rustig is op de kampeerterreinen. Nu het voorjaar weer begint, moet ik zeggen dat ik ook heel veel zin heb in die dagen met een voorzichtig zonnetje en temperaturen rond de 18 graden. Lang leve het bestaan van seizoenen! In dit artikel lees je meer over kamperen in april.

Screenshot 2019-05-17 at 11.40.42.png

Waarom kamperen in april?

Heb je even? Wat mij betreft kun je beter vragen “waarom niet kamperen in april?”. April is de ideale maand om de lente in het groen te verwelkomen. De dagen worden langer, de zon laat zich vaak wat meer zien en de eerste bloemen en bomen komen uit. Kamperen in april is perfect voor iedereen die houdt van kamperen in rust - er zijn namelijk nog steeds veel mensen die het ‘s nachts te koud vinden om buiten te slapen. Hier moet ik voor april 2021 wel even een kanttekening bij zetten, aangezien het de eerste week van april behoorlijk koud is (geweest). Met al die (natte) sneeuw voelt het bijna als winterkamperen!

Zoals je waarschijnlijk inmiddels wel weet, vind ik winterkamperen te gek. Ik snap echter wel heel goed dat er mensen zijn die liever voor wat warmere temperaturen gaan. Wil je het avontuur toch aangaan tijdens de koude dagen in april? Leuk! Ik heb al eens wat geschreven over voorbereiden op winterkamperen. Check hier een paklijst voor winterkamperen met onmisbare items tijdens een kampeertrip in de kou. Zie ik je op een van de onderstaande campings of natuurkampeerterreinen in april?

april kamperen nederland

Landgoedcamping Westerwolde: april kamperen

Verscholen in de bossen van de Veluwe vind je een groene camping genaamd Landgoedcamping Westerwolde. Dit is de eerste camping waar wij in 2021 met Columbus de Camper gaan slapen, dus ik ben ontzettend benieuwd. Wat mij in ieder geval heel erg trok aan deze plek is dat je er een kampvuurtje mag maken voor je kampeermiddel. Dat is echt mijn lievelings! Let er wel op dat je een bijltje of zaagje meeneemt om het hout klein te maken. Je kunt een vuurschaal huren bij de receptie en het vuur moet klein worden gehouden.

Dit vind je misschien ook interessant: Kampvuurcampings in Nederland | Op deze 5 campings mag je kampvvuur maken

Wat me ook erg leuk lijkt aan Landgoedcamping Westerwolde is dat je hier in het hart van de Veluwse natuur zit én dat er geen hokjesplaatsen zijn, maar dat de kampeerplekken een beetje vrij zijn ingedeeld. We hebben een camperplek geboekt tegen de bosrand aan. Kom maar op met dat mooie groene uitzicht! Kortom: dit klinkt als de ideale kampeerplek voor mij. Na ons kampeerweekend hier zal ik meer over deze camping vertellen op Expeditie Kram.

camping de watermolen.jpg

© Camping de Watermolen

Natuurkampeerterrein van Camping de Watermolen

Waar je ook een vuurtje mag maken is op Camping de Watermolen in het hoge noorden. Op deze grote natuurcamping vind je een apart gedeelte met een natuurkampeerterrein. Zo aan het begin van het seizoen is het hier nog lekker rustig, waardoor je op je gemak kunt genieten van alle rust. Leuk weetje: de camping ligt precies op de grens van Groningen en Friesland, dus je hebt een weekend of weekje weg in twee provincies. Hoewel je op deze camping ook ‘nette’ kampeervakken hebt, kun je op het natuurkampeerterrein terecht voor plekken die niet standaard zijn afgebakend.

Dat geeft toch een wat vrijer gevoel. Bij de receptie huur je een vuurkorf inclusief een kruiwagen met hout en aanmaakhout. Dat is voor de koude dagen en avonden in april wel zo fijn. Wat je ook kunt doen, is een BBQ huren bij de receptie van Camping de Watermolen. Nu je toch diehard buiten aan het kamperen bent met temperaturen die ‘s nachts rond het vriespunt vallen, kun je het jezelf net zo goed lekker comfortabel maken. Bij deze camping vind je ook trekkershutten en andere lodges die je kunt huren voor een bijzondere overnachting in de natuur.

Kamperen Amstelkade

Kamperen in april: natuurkampeerterrein Amstelkade

Is Groningen of Friesland net iets te ver voor je en zoek je naar een camping die wat centraler in het land ligt? Kijk dan eens naar een fijn plekje op Natuurkampeerterrein Amstelkade in de buurt van Utrecht. Deze bijzondere plek in het groen hoort bij een zorgboerderij waar mensen met een beperking werken. Buiten coronatijden is er bijvoorbeeld ook een theehuis te bezoeken waar je lekker wat kunt eten en kunt drinken. Door corona is het kampeerterrein alleen in het weekend geopend (in ieder geval tot het weekend van Hemelvaart) - dus dat is goed om te weten wanneer je er in april 2021 wilt kamperen.

Deze plek tip ik graag met je omdat je ook hier weer een fikkie mag stoken. Er zijn verschillende vuurplaatsen aanwezig op het terrein waar je een vuurkorf neer mag zitten. Ook hout is gewoon beschikbaar bij Amstelkade - dat is zelfs een product van de cliënten van de zorgboerderij. Vind je kamperen in april toch iets te fris? Boek dan een van de pipowagens bij Amstelkade. Er zijn drie pipowagens te boeken voor vier personen per wagen. Hoe leuk is dat? Wat je overigens wel moet weten, is dat honden helaas niet welkom zijn op dit kampeerterrein. Dit in verband met de aanwezige dieren op de zorgboerderij.

Ga jij nog kamperen in april? Ik ben benieuwd op welke campings je terecht komt. Laat het me vooral weten!

Liefs,

Liv