6x slapen in een bubbel | Uniek overnachten in Frankrijk

Slapen onder de sterren in een bubbel; voor mij staat dat voor nu nog op mijn wishlist. Het lijkt me te gek om dat een keer te doen. Ik zag dat er in Frankrijk ontzettend veel van dit soort slaapplekken te vinden zijn. Mochten de grenzen weer open gaan dan weet ik wel waar ik naartoe wil. In dit artikel neem ik je mee naar een aantal hele bijzondere plekken in Frankrijk waar je kunt overnachten in een bubbel. Hopen dat het dit jaar weer kan!

  1. La Bulle Suite des Étoiles in Centre (Centre-Val de Loire)

Een van de grootste bubbels van het land vind je in Centre-Val de Loire, een bijzondere slaapplek midden in de natuur. Waar je bij de meeste bubbels alleen een soort slaap- en woonkamer in één hebt, beschikt deze bubbel over een slaapkamer, woonkamer en aparte badkamer. In totaal heb je maar liefst 45m2 waar je gebruik van kunt maken - ik ken huizen die kleiner zijn. Lekker genieten dus! Je slaapt hier vanaf € 200 per nacht met twee personen.

2. Somn'en Bulle: Bubbel in Midi-Pyrénées (Occitanie)

Een iets kleinere, maar net zo romantische bubbel vind je in Midi-Pyrénées. In deze bubbel kijk je naar de sterren vanuit je bed! Op deze plek is het leven in en rondom de bubbel meer verplaatst naar buiten: het zitje buiten is je woonkamer. Daarom kun je hier ook alleen maar overnachten van april tot en met oktober. Je vindt het groene landgoed waar deze bubbel staat op ongeveer twee uur rijden vanaf Toulouse. Hier logeer je al vanaf € 179 per nacht voor twee personen.

3. Bubble Star: Bubbel in Pays-de-la-Loire

Iets meer richting de Franse kust vind je Bubble Star, een duurzame overnachting in een bubbel waar je echt even back to basic gaat. Hier slaap je weliswaar in een bubbel, maar er is geen stroom aanwezig en je maakt er gebruik van ecologische toiletten. Bij je verblijf in het groen is een heerlijk Frans ontbijtje inclusief, evenals een magische sterrenhemel (mits het helder is). Hier overnacht je al vanaf € 154 per nacht voor twee personen. Een wel héél unieke manier om back to basic te gaan!

4. Bulle Suite Glamour: Bubbel in Centre (Centre-Val de Loire)

In het midden van Frankrijk vind je deze wel heel bijzonder bubbel. Ik denk dat ik deze qua uiterlijk misschien wel het mooist vind van dit hele rijtje (oké, de eerste in het bos vind ik ook écht fantastisch). De Bulle Suite Glamour is namelijk een bubbel op hoogte! Naast het uitzicht op de sterren geniet je hier van een panoramisch zicht op de natuur. Hoe bijzonder is het om vanuit je bed hertjes of ander wild te kunnen spotten? De inrichting is iets te zoet (en een beetje fout) naar mijn smaak, maar wel weer heel passend als romantische overnachting. Hier slaap je al vanaf € 210 per nacht met twee personen.

5. La Bulle Spa Paysanne: Bubbel in Rhône-Alpes

Nog zo’n fijne bubbel met een romantisch tintje vind je in Rhône-Alpes. Daar staat La Bulle Spa Paysanne, een bubbelovernachting met een eigen spa! Naast een speciale slaapplek geniet je hier van je eigen jacuzzi op je privéterras. Dat klinkt toch echt als muziek in de oren? Wat me hier ook heel leuk lijkt, zijn de vele dieren. Bij La Bulle Spa Paysanne vind je onder andere schapen en ezels - zo gezellig. Hier logeer je al vanaf € 165 per nacht en ik moet zeggen: voor een eigen bijzondere slaapplek mét jacuzzi is dat in verhouding helemaal niet zo duur.

6. Bulle So'Green: Bubbel in Aquitaine

Save the best for last toch? Een bubbel waar, wat mij betreft, alles echt helemaal klopt is Bulle So’Green in Aquitaine. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder: de buitenkant én de binnenkant zien er echt fantastisch uit. Ik vind het vele gebruik van hout en rotan heel gezellig en de plek zo in het groen ziet er superleuk uit. Hierdoor krijg je zelfs een beetje een tropisch gevoel! Bij je overnachting in deze bubbel zit ontbijt inbegrepen. Wat grappig is, is dat ik dit de leukste bubbel vind van dit lijstje en dat ‘ie hiervan het goedkoopst is. Hier slaap je namelijk al vanaf € 139 per nacht voor twee personen. On y va!

Disclaimer: alle beelden zijn eigendom van de desbetreffende accommodaties en/of Abracadaroom.