Vakantieadres Onbekend | Op vakantie met bestemming onbekend

Superleuk én heel spannend: begin december gaan Niels, Pizza en ik op verrassingstrip! Marjon van Vakantieadres Onbekend heeft voor ons een weekend weg geregeld in de natuur en we hebben nog geen idee waar we naartoe gaan. Vlak voor vertrek krijgen we via de post (love it!) een pakket met coördinaten én de mogelijkheid om al te spieken waar we heen gaan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de coördinaten te volgen en te zien waar je terecht komt. Ik denk dat we het laatste gaan doen, maar ik ben nu al zo excited dat ik niet weet of ik me kan inhouden. Voor mijn Natuurbriefje sprak ik Marjon over dit te gekke concept.

Marjon vertelt over Vakantieadres Onbekend

“Hi! Ik ben Marjon en naast het genieten van mijn prachtige gezin (man Kenny, dochter Elin (7) en zoon Lenz (0)) verras ik via mijn bedrijf Vakantieadres Onbekend mensen met een unieke slaapplek op een onbekende bestemming. De verrassingsreizen zijn altijd naar een plek ergens in Europa waar je met eigen vervoer naartoe reist. Naar bestemmingen met veel natuur en niet te toeristisch en massaal. Met Vakantieadres Onbekend wil ik zoveel mogelijk mensen verrassen met een uniek, ongepland avontuur. Hen een reis laten meemaken waarbij ze vooraf zelf niets hebben kunnen plannen, uitstippelen, opzoeken, googlen. Helemaal niets. De controle uit handen geven en accepteren dat het komt zoals het komt. Genieten van alles wat er spontaan op je pad komt als een bestemming helemaal nieuw is. Dan wordt het pas echt een ontdekkingstocht en dat gevoel is gewoon magisch. Dat gevoel wil ik graag elke inwoner van Nederland en België laten ervaren!”

Vakantieadres Onbekend

Drang naar natuur

Zelf merk ik dat ik een bepaalde drang heb naar natuur en dat is energie krijg van buiten zijn. Daarom was ik wel benieuwd of Marjon ook zo blij wordt van in de natuur zijn. Ze reageert enthousiast: “Ja, zelf heb ik dat ontzettend! Ik ben dol op de natuur en als ik terugdenk aan de vrije manier van reizen [alleen een vliegticket boeken en verder niets | ons laten leiden door het avontuur] zoals mijn man en ik deden naar Cuba, de Azoren en Zuid-Italië dan krijg ik direct weer de kriebels. Ik probeer eigenlijk altijd wel een manier te vinden om er weer lekker tussenuit te kunnen gaan. Of dat nu werkgerelateerd is of samen met mijn gezin of met vrienden, zolang het telkens maar nieuwe plekken voor me zijn waar ik weer inspiratie uit kan halen.”

Ook bij klanten die een tripje in de natuur boeken merkt ze dat: “Via mijn website kan de klant kiezen voor een thema voor hun verrassingsreis zoals Aan Zee of een Citytrip of In De Natuur. Vanzelfsprekend zijn de mensen die kiezen voor natuur wel echt in voor een rustige plek in the middle of nowhere en vaak kan het hen niet gek en bijzonder genoeg. Ik heb laatst zelfs een groep van 3 zussen en hun moeder naar een hele bijzondere B&B geboekt waar je niet met de auto komen kon. Ze werden door de eigenaren opgehaald met een bootje! Dat is toch te gek om een keer op zo'n plek te slapen?”

Net als alle andere mensen die ik interview voor het Natuurbriefje vraag ik Marjon of ze nog enkele natuurtips heeft voor de herfst. “Wat ik zelf heerlijk vind met dit zachte herfstweer is een wandeling op het strand en/of in het bos. Op zo'n 20 minuten rijden vanaf mijn woonplaats ligt het plaatsje Petten. Het strand is daar zo immens breed! En het grenst ook nog eens aan een prachtig bos/duingebied waar je dus mooie wandelingen kunt maken. Ook vind ik de Waddeneilanden een aanrader, Ameland in het bijzonder. De combinatie van de natuur en de kneuterige dorpjes... geweldig! Binnenkort ga ik een weekend weg naar Overijssel en dan slaap ik letterlijk in het Nationaal Park de Weerribben in het plaatsje Kalenberg. Ik ben er nog niet eerder geweest maar volgens mij gaat het geweldig worden met die prachtige landschappen daar. Ik heb er superveel zin in en weet zeker dat ik hier weer een hoop ideeën en inspiratie uit kan halen voor mijn toekomstige klanten. Natuurlijk ga ik er ook een boel bijzondere slaapplekken spotten!”

Ben je benieuwd naar het aanbod van Vakantieadres Onbekend? Check dan even de website en laat je verrassen door de thema’s. Ik ben ontzettend benieuwd wat wij gaan beleven begin december. De onthulling ga ik via Instagram Stories doen: je kunt me volgen via @livkrake. Natuurlijk komt er na de tijd ook uitgebreid verslag over dit avontuur in de natuur. Zin in!