Hippieleven op landgoed camping Buiten

Hippieleven op landgoed camping Buiten

Letterlijk aan elk detail is gedacht: heerlijke hangmatten aanwezig, een gezellige kampvuurkuil, een grote kruidenbak waar je kruiden kunt plukken, er zijn ijsjes te koop, er knorren twee gezellige varkentjes op het terrein rond, een vijver waar kinderen kikkervisjes kunnen vangen. Een camping met Westlaren en Zuidlaren praktisch om de hoek waar bijna een Mediterraanse sfeer heerst. Landgoedcamping Buiten is een magische plek waar wij, nog meer dan op andere plekken waar we geslapen hebben, optimaal tot rust zijn gekomen. Wakker worden en even verder dutten in de zon in een van de hangmatten, wie wil dat nou niet?

Hoe kom je er?

Het terrein van Natuurkampeerterrein Landgoedcamping Buiten voelt erg afgelegen maar verrassend genoeg is de camping erg goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf een busstation in Zuidlaren loop je over een lange weg langs huizen en akkers waar je op een gegeven moment zo tegen de camping oploopt. Best goed te doen! 

Wij zijn deze keer on the road met vintage Neef Herbert van Tralaluna Casita on Wheels uit Mantinge, een prachtige oude Mercedes bus die nu een tweede leven beleeft als kampeerbusje. Met een echte ouderwetse kaart van de provincie stippelen we vanaf het mooie Mantinge de route uit naar dit buitenplekje in de natuur. De grote bus neemt ons mee langs de meest kleine hobbelige zandweggetjes midden in het bos, terwijl we ons ernstig af vragen of de wagen dergelijke wegen wel trekt. Met een beetje adrenaline en vooral heel veel plezier komen we uiteindelijk bij onze bestemming van deze zonnige dag. Laat het relaxen beginnen!

We zetten Neef Herbert op een centrale plek op het natuurkampeerterrein, vlak voor de twee varkentjes. Eigenaresse Maya verwelkomt ons en vertelt ons van alles over haar bijzondere stuk grond. Ze laat ons kennis maken met de twee knorrende medebewoners van de camping en vertelt dat het varkensvrouwtje letterlijk een beetje knorrig is omdat ze haar maandelijkse feestje viert. Hilarisch om te zien, want het varken lijkt echt een beetje chagrijnig en keert ons de rug toe wanneer we haar vriendelijk begroeten. De twee wonen in een groot stuk modder en groen waar diverse planten, bloemen en kruiden groeien. Overal waar je kijkt is wel een ander stuk natuur te ontdekken. We zien kippen, katten en hé, komt daar nou een konijntje voorbij hoppen langs de tenten?

Het kampeerterrein
Het eerste gevoel wat we krijgen bij Landgoedcamping Buiten is het daadwerkelijke buiten zijn: genieten van alle natuur om je heen, vrij zijn, puurheid, ontspannen en samen zijn. Het kleinschalige kampeerterrein heeft plek voor ongeveer vijftien tentjes en/of caravans of campers. Wanneer er genoeg plek is kun je je eigen kampeerplaats uitzoeken: in de schaduw onder de bomen, bij de waterpoel, vlakbij de Schotse hooglanders aan de rand van de camping of gewoon lekker in de zon. Er is een luxe sanitairgebouw aanwezig met alles wat je nodig hebt tijdens slapen in de natuur.

Ook wanneer je niet van kamperen houdt of geen zin hebt om met je kampeerspullen te slepen kun je op een comfortabele manier bij Buiten blijven slapen. Zo zijn er een aantal zogeheten Buitenbedden beschikbaar: in slaap vallen onder slechts een tentdoek. Voor de frisse nachten is er een houtkacheltje aanwezig en je kunt lekker koken in je eigen buitenkeukentje. Het fijne is dat de bedden zijn opgemaakt bij aankomst en dat er zelfs handdoeken voor je klaar liggen! Daarnaast is er nog een omgebouwde container voor twee personen aanwezig (de Buitenkamer) en kun je een heuse Boslodge voor vier personen huren.

 

Proeven, ruiken, voelen
Tijdens ons verblijf in mei is het heerlijk zomers weer: met temperaturen rond de 23 graden en een flink zonnetje blijven we de hele dag en avond buiten zitten. De geur van de vele lavendel, de verse munt en andere kruiden uit de kruidenbak komt ons bij de camper tegemoet. Deze kruiden mag je gratis plukken om je kampeerdiner te verrijken, hoe leuk is dat? De kruidenkar is een van de projecten van kunstenaars en andere creatieve bezoekers die Maya ontvangt. In ruil voor een verblijf werken ze samen aan nieuwe toevoegingen voor de camping. Het is een win-win voor iedereen want reguliere campingbezoekers hebben verse munt voor de thee en andere kruiden om het vlees op de barbeque te geuren.

Verborgen schatten

Ook in de nabije omgeving valt er wat te ontdekken. We krijgen tips van Tralaluna om vooral ook verderop een verborgen meertje op te zoeken waar je kunt zwemmen. Het is afgesloten voor algemeen gebruik maar via een kleine weg langs de akkers kom je er wel. 

We gaan de uitdaging aan. Na een tijd zoeken gaan we het land van een boer op (soort van illegaal dit) en lopen we langs bomen die worden gekweekt. Aan de linkerkant blaft een hond en daar worden we toch een beetje bang van. Op een gegeven moment vinden we een houten deur en daarachter vinden we een rustig meertje met mooie bebossing. Een echt strandje om bij te zwemmen vinden we niet helaas want het gevoel van ergens zijn waar we niet mogen zijn geeft ons toch de haast om na 20 minuten weer veilig op legale grond te staan. Toch, als je in de buurt bent, het is wel een avontuur om deze schat even op te zoeken.

Terwijl de zon onder gaat over de camping is er nog volop leven. Kinderen rennen rond het water, hout voor een kampvuur wordt gesprokkeld en de hangmatten zijn perfect voor een after dinner dip dutje. Camping Buiten ligt in Drenthe maar we hebben flashbacks naar kampeervakanties in Italië, Frankrijk en Spanje. De gezelligheid, de warme avonden, rode wijn en voor de tent kletsen tot diep in de nacht en dan onder een prachtige sterrenhemel in slaap vallen. Kamperen op z'n best. 

Proef, ruik, beleef, voel, ontspan en kijk je ogen uit bij dit fijne natuurrijke kampeerterrein. Meer informatie & foto's vind je hier en boeken doe je hier. Let wel even op dat je in het bezit moet zijn van het Groene Boekje, omdat het terrein is aangesloten bij Natuurkampeerterreinen van de Groene Koepel. Even helemaal niks doen en toch als een verrijkt persoon terug komen, dat gebeurt er bij Landgoedcamping Buiten in Midlaren.