Slapen in House 17 in Schaijk | Huisjes van Familie Buitenhuys

De beste plekken zijn huisjes (of tenten, hutten, wagens etc.) waar je meteen bij thuiskomst iets over wil schrijven. Dat zegt genoeg over Huisje 17 van Familie Buitenhuys waarover ik nu begin te tikken terwijl ik er nog ben. Na een eerder fijn verblijf in het mooie kashuisje in Noord-Holland besloot ik om in een van de andere huisjes van Mariëlle van Familie Buitenhuys te logeren: hun huisje in Schaijk. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want ik was al zó verliefd op hun creatie in Venhuizen. Hoewel ik al een beetje een beeld had van het huisje door Instagram en de website was ik alsnog enorm verrast toen ik er kwam. Ik vertel je er graag meer over, want wát een leuke plek.

Thuiskomen op een plek waar je nooit geweest bent

Ook deze keer weet Familie Buitenhuys het te flikken: ze hebben wéér een huisje waar ik me meteen thuis voel als ik binnen kom. Niet dat mijn eigen huis zo mooi ingericht is, maar de sfeer, de spullen, de planten, de hoekjes… er is overal wat te zien zonder dat het te veel is. In de keuken staan potten met koffiebonen, pasta en muesli, er liggen boeken en elpees en voor (eventueel) kinderen liggen er manden vol speelgoed. Tel daar nog eens een prachtige, maar dan echt prachtige stijl bij op en je hebt zo’n beetje mijn droomhuis (oké, minus dat speelgoed dan, want ik heb geen kinderen). Ik wil Mariëlle echt inhuren om ons huis in te richten.

Ieder huisje van Familie Buitenhuys is dus een echte one of a kind en volgens mij zijn ze allemaal zo mooi en eigen. In dit houten huisje is een ruime woonkamer te vinden met een comfy bank, een televisie met Netflix, een pelletkachel, een knus keukentje met alles wat je nodig hebt, een heerlijke bedstee, een ruime badkamer, een slaapkamer voor kinderen en een droom van een serre met een ligbad op pootjes erin. Vanuit dat bad kijk je uit over de groene tuin en de daarachter gelegen akkers. Hoewel er gordijnen hangen, kun je hier gewoon in je nakie poedelen want niemand die je ziet (en mocht er toch iemand in het weiland staan dan hebben ze wat te kijken, denk ik maar zo). In de tuin staat zelfs nog een huisje met sauna waar ik op deze hele warme dagen geen gebruik van maak, maar wat heerlijk is als het wat frisser is. Wat een luxe.

Locatie van Huisje Schaijk van familie Buitenhuys

Wat goed is om te weten, is dat dit vakantiehuisje van Familie Buitenhuys op een kleinschalig recreatiepark in de natuur van Schaijk ligt. Daar merk je eigenlijk alleen wat van wanneer je vanaf de ingang van het vakantiepark naar het huisje loopt of rijdt. Eerst kom je over een groter (maar alsnog rustig) park met chalets en kampeerplaatsen, waarna je via een paar bochten en weggetjes uitkomt bij een kleiner deel waar voornamelijk houten en stenen vakantiehuizen met veel groen rondom staan. Daardoor lijkt het tijdens je verblijf alsnog alsof je niet op een park bent, iets wat ik heel top vond. Natuurlijk zie en hoor je wel een keer een buurman, maar dat is alleen maar fijn. Het beste van deze plek is dat je hier binnen no time in de natuur staat.

Zo is het magische natuurgebied de Maashorst hier om de hoek, waar mijn favoriete boscafé de Boshut te vinden is. Bij het grotere park kun je fietsen huren, maar ik vind het ook altijd net zo lekker om gewoon te gaan wandelen. Vanaf het huisje loop je langs weilanden en door bossen om dit mooie natuurgebied te bereiken. Een kop koffie en een lekkere lunch op het terras van de Boshut en je kunt er weer tegenaan. Wil je toch wat meer doen dan wandelen en eten dan kun je met de auto naar Nijmegen of Den Bosch. Of je neemt een frisse duik in het zwembad van het grotere vakantiepark, want daar mag je tijdens je verblijf hier gewoon gebruik van maken.

Perfecte plek voor een workation

Wanneer je net als ik vanuit huis werkt, is het extra lekker om af en toe even vanaf een andere plek te werken. Dat is precies wat ik ook tijdens mijn verblijf in dit mooie huisje heb gedaan. In eerste instantie zou ik met een vriendin naar het huisje gaan, maar toen zij last minute niet meer kon, besloot ik om mijn laptop en een tas vol eten en drinken mee te nemen zodat ik voor een paar dagen gesetteld was. Aan de eettafel is genoeg ruimte om een paar uurtjes te werken om vervolgens even te wandelen of het bad aan te zetten voor een afternoon dip. Er is wifi aanwezig en je kunt hier in alle rust je ding doen. Het enige nadeel wat ik heb met werken vanuit een mooi huisje of een andere bijzondere locatie is dat ik van alles wil doen. Ik moet mezelf echt aan het werk zetten om niet direct de buurt te verkennen of lekker eten klaar te maken. Als dat het enige ‘probleem’ is…

Tijdens mijn getaway bij Familie Buitenhuys maakte ik onder andere een hele lekkere couscoussalade met halloumi. Dat bleek al gauw een knaller te zijn op mijn stories op Instagram. Omdat er in het huisje een heuse dagkalender met iedere dag een ander recept hing, leek het me leuk om het recept van deze salade ook hier te delen. Brengt me meteen weer even terug naar dat fijne verblijf daar in het groene Schaijk.

Ingrediënten couscoussalade met halloumi

  • Couscous

  • Avocado

  • Tomaatjes

  • Bosui

  • Komkommer

  • Granaatappelpitjes

  • Hallloumi

  • Peper en zout

  • Skyr

  • Za’tar kruiden

  • Eetlepel citroensap

  • Olijfolie

Het bereiden van dit gerecht is supersimpel: je snijdt alle groente tot kleine blokjes of reepjes, maakt de couscous klaar volgens de verpakking en je bakt de halloumi. Vervolgens hussel je alle verse groente door de couscous en maak je van de skyr een sausje met za’tar kruiden en een beetje citroensap en peper. Leg daar bovenop de reepjes halloumi en strooi er wat granaatappelpitjes overheen. De saus kun je ernaast of erop serveren.

Huisje Familie Buitenhuys boeken

Ook slapen in dit sfeervolle houten huis van Familie Buitenhuys? Snap ik. Heel goed zelfs! Het is het ideale huisje om met z’n tweetjes te logeren, maar het is ook echt perfect wanneer je kinderen hebt. Er is voor kinderen van alles te doen op het park en in het huisje en de tuin zelf vind je volop speelgoed. Wanneer je op zoek bent naar een plek om even in je uppie te relaxen of te werken op een andere plek dan thuis dan is het óók een fantastisch huisje. Ik denk dat het hier in de herfst en de winter ook (juist) heel goed toeven is. Je boekt een verblijf bij House 17 van Familie Buitenhuys via de website. Daar lees je ook direct nog meer over de plek en de locatie. Dit is er weer één hoor; zo’n spot in Nederland waar je écht naartoe wilt.