5 huisjes met houtkachel of open haard | Bijzonder slapen in Nederland

Boshuis Paperbird Lochem

Een boshuisje met houtkachel is voor mij het perfecte huisje. Meer heb je eigenlijk niet nodig toch? Het liefst slapen wij in the middle of nowhere in een fijn huisje middenin het bos of ergens in het groen. Een centrale verwarming is lekker, maar niet altijd nodig. Zo sliepen we met de jaarwisseling nog in een voormalige directiewagon van een circus zonder verwarming maar mét houtkachel.

Boshuis huren in Nederland

Stiekem heeft het wel wat om al dansend en springend van de kou je bed uit te komen om de ruimte op te warmen met een eigen gemaakt vuurtje. Dat bracht me op het idee voor dit artikel. Wanneer je dat stuk over dat dansen en springen toch iets te intens vindt; no worries. De meeste natuurhuisjes in dit artikel hebben ook gewoon een verwarming! Hier lees je meer over de volgende toffe plekken.

  1. Boshuis Slapen op de Heide

  2. Villa Poppenallee

  3. Boshuis het Krekeltje

  4. Natuurhuisje in Riethoven

  5. Boshuisje Paperbird

wood-fire-4296016_1920.jpg

Boshuis huren: Slapen op de Heide

Eerder dit jaar werkte ik samen met Laura een midweek vanuit het hele mooie boshuis Slapen op de Heide in Strijbeek, bij de Belgische grens. Dit prachtige huis in het groen heeft me enorm verrast. Niet alleen omdat je vanuit het huisje zo op de Strijbeekse Heide of in België staat, maar juist omdat de serene sfeer binnen zo goed matcht met de natuur buiten. We hebben hier de houtkachel iedere dag aan gehad, want als het aan mij ligt heb ik liever een gestookte houtkachel dan een centrale verwarming. Die geur en de warmte is heerlijk! Ik schreef een artikel over ons verblijf bij Slapen op de Heide.

Wat: Slapen op de Heide
Waar: Strijbeek
Honden welkom?: Nee
Voor hoeveel personen: 4 personen
Waar boeken?: Boeken bij Slapen op de Heide doe je hier.

Vakantiehuis met open haard: Villa Poppenallee

In het groene Vechtdal vind je het, volgens mij, hartstikke leuke Villa Poppenallee. Deze plek tipte ik laatst al in een gids op Instagram (wat een leuke nieuwe functie!), omdat ik er razend benieuwd naar ben. Ik vind alleen de naam al enorm leuk! Het vakantiehuis is te vinden in Dalfsen en is onderdeel van een grotere boerderij. Hier wakker worden met uitzicht op het weiland terwijl je de houtkachel onder de overkapping aansteekt, lijkt me heerlijk in ieder seizoen. Voor de luxe poezen onder ons is er zelfs een sauna aanwezig en kun je gratis gebruik maken van de fietsen in de garage.

Wat: Villa Poppenallee
Waar: Dalfsen
Hond welkom?: Nee
Voor hoeveel personen?: 6 personen
Waar boeken?: Boeken bij Villa Poppenallee doe je hier.
Onderstaande foto’s zijn eigendom van de accommodatie.

Seizoenen vieren bij Boshuis ‘t Krekeltje

Vorig jaar heb ik Niels voor zijn verjaardag een weekend in het mooiste boshuisje van Nederland gegeven. There, I said it. Boshuis ‘t Krekeltje was alles wat ik hoopte: een huis met een gigantisch bos als tuin, een houtkachel en veel gebruik van hout en fijne kleuren. We voelden ons hier direct thuis, wát een plek. In de ochtend gingen we vroeg het bos in om wild te spotten, terwijl we in de avond lekker aan de kaasfondue gingen met een knapperend haardvuur op de achtergrond. Kan niet wachten om hier nog eens terug te gaan in een ander seizoen; volgens mij is het een heerlijke plek voor alle seizoenen.

Wat: Boshuis ‘t Krekeltje
Waar: Putten
Hond welkom?: Ja!
Voor hoeveel personen?: 2 personen
Waar boeken?: hier móet je echt eens slapen. Je boekt ‘t Krekeltje via deze link van Natuurhuisje.nl.

Natuurhuisje met open haard en kampvuur in Riethoven

Superleuk, deze zomer ga ik dit te gekke natuurhuisje ontdekken! Van een opdrachtgever voor mijn freelance werk heb ik een tegoedbon gekregen die ik mocht uitgeven aan een Natuurhuisje, hoe tof is dat? Ik heb gekozen voor dit fraaie houten exemplaar in de bossen van Riethoven. Het huisje doet een beetje Scandinavisch aan vind ik en heeft een, zoals ik het lees, hele basic maar knusse inrichting met veel hout. Volgens mij precies waar ik van houd! Er is een houtkachel aanwezig, maar nog vetter vind ik de grote bosachtige tuin van maar liefst 5000 m2 mét kampvuurkuil. We gaan er in de zomer heen dus hoop vooral veel bij het kampvuur te mogen zitten.

Wat: Boshuisje op bosperceel van 5000 m2
Waar: Riethoven, bij Eindhoven in de buurt
Honden welkom?: Ja!
Voor hoeveel personen?: 4 personen
Waar boeken: Ook hier slapen? Dit hutje in het bos boek je via Natuurhuisje.nl.
Onderstaande foto’s zijn eigendom van de accommodatie.

Uniek slapen: Boshuisje PAPERBIRD

Last but not least: heb je dit te gekke boshuisje in Lochem al gezien? Boshuisje PAPERBIRD is volgens mij een echt droomhuisje. Hier slaap je in een bostuin van maar liefst 1200 m2 groot. Omdat het huis over hele grote ramen beschikt, lijkt het in de woonkamer net alsof je buiten zit. Je hebt vanaf hier namelijk een prachtig uitzicht op het omliggende groen. Wat helemaal te gek is, is dat je hier zowel een binnen- als een buitenhaard hebt! Daar wordt een fikkiestoker zoals ik natuurlijk heel erg blij van. Boshuisje PAPERBIRD is populair (ik snap helemaal waarom) dus wees er op tijd bij als je hier wilt slapen.

Wat: Boshuisje PAPERBIRD
Waar: Lochem, Gelderland
Hond welkom?: Nee
Voor hoeveel personen: 2 personen
Waar boeken: dit toffe huisje boek je via Airbnb.
Onderstaande foto’s zijn eigendom van de accommodatie.