Bijzonder slapen in Nederland | Slapen op de Heide

Wakker worden met uitzicht op het groen en niets anders. Dat wil ik iedere dag wel. Midden januari werkten Laura en ik een weekje vanuit het prachtige vakantiehuis Slapen op de Heide dat omringd is met natuur. Dit vrijstaande huis in Strijbeek staat op een groot groen perceel op eigen grond en ligt vrijwel direct aan de grens met België. Het bleek de ideale locatie voor een workation in de natuur - een week werken in combinatie met wandelen, bijkletsen, relaxen en eekhoorntjes spotten voor het raam.

Slapen op de Heide

Bijzonder vakantiehuis voor vier personen

Ken je dat? Dat je ergens aankomt en dat je het idee hebt dat die plek zo in een film had kunnen zijn? Dat gevoel kreeg ik een beetje toen we arriveerden bij Slapen op de Heide. Dit bijzondere boshuis in Strijbeek staat vrij in het groen, heeft een eigen oprijlaan en staat in een stuk bos nabij wat boerderijen. Hoewel we hier een weekje sliepen met, eerlijk is eerlijk, best troosteloos weer deed dat geen moment af aan de locatie. Wát een prachtige woning; zowel aan de binnenkant als de buitenkant! Iedere keer als Laura en ik samen ergens zijn, dromen we zelf over het hebben van zo’n plek in de natuur. Hoe fijn zou het zijn om daadwerkelijk op zo’n locatie te wonen of om je af en toe even terug te kunnen trekken voor een werkweekje of een heerlijk weekend weg?

Een weekje mogen slapen in zo’n huis als Slapen op de Heide is natuurlijk ook al te gek. Wij sliepen hier een midweek om te kunnen werken, te relaxen en bij te praten. Dat lukt toch vaak het beste in de natuur; voor ons werkt dat in ieder geval heel goed. Nu met corona is het natuurlijk helemaal fijn om even je standaard werk- en woonomgeving in te kunnen ruilen voor zo’n rustgevende plek. Ook voor de pandemie werkte ik al eens met Laura in een vakantiehuis en in de tiny offices van Droomparken. Dat bleek zo heerlijk dat we dat absoluut nog eens wilden doen, dus kwamen we terecht in dit unieke vakantiehuis voor vier personen. Volop ruimte, allebei een eigen slaapkamer, een uitgebreide keuken, een ruime badkamer met bad en heerlijke douche en een knusse woonkamer met open haard en volop hout. Perfect.

Slapen Heide Nederland

Tot rust komen en knallen: een workaway in de natuur

Al gauw blijkt ook dat Slapen op de Heide een ideale locatie is voor een workaway. De tafel die in de woonkamer staat, is lekker lang en vanaf daar heb je een goede internetverbinding en een fraai uitzicht op het groen buiten. Terwijl de wind langs het huis raast, zitten wij hier lekker binnen met onze laptop en een knisperend haardvuur. We combineren werken met wandelen en lekker eten met goede gesprekken. Wat leuk is, is dat je vanaf het vakantiehuis via het Smokkelpad zo naar België loopt - iets wat in tijden van gesloten grenzen en een lockdown ergens best spannend voelt. Natuurlijk is dat het helemaal niet, want je wandelt hier gewoon in de natuur. Naast Slapen op de Heide vind je namelijk de Strijbeekse Heide. Met naast bedoel ik ook echt naast; je loopt het hek uit en wandelt een paar meter naar links en je bent er al.

Dat soort huisjes zijn misschien wel mijn lievelings - vrijstaande huizen, die geen onderdeel zijn van een vakantiepark, vanaf waar je direct in een mooi natuurgebied bent. Het is er lekker rustig en op een paar wandelaars met honden na zie je hier tijdens deze stormachtige dagen niet veel mensen. Op die manier komen we tijdens ons verblijf dus echt compleet tot rust en weten we heel wat werk te verzetten, natuurlijk wel met de nodige afwisseling van lekker koken, foute series kijken en veel praten. Natuurlijk mag ik het lekkere bad niet vergeten; iets wat ik altijd heel fijn vind aan een accommodatie. Dat komt denk ik vooral omdat ik zelf geen bad heb en hoewel ik ook altijd best snel klaar ben met zitten in een bad vind ik het toch een heerlijk idee en vooruitzicht als er ergens een bad is. Dat herken je misschien wel. Bij Slapen op de Heide kun je in ieder geval na een dag wandelen en/of werken ontspannen in een lekker warm bad met lavendel.

Strijbeekse heide wandelen

Wat je misschien ook interessant vindt op mijn website over leven en werken als freelance schrijver:

“Waarom een workaway of workation voor freelancers helpt”

Waarom je ook na corona hier moet slapen

Zoals eigenlijk altijd het geval is met weekjes of weekenden weg gaat de tijd hier ook veel te snel, zelfs wanneer je op zo’n prachtige plek gewoon aan het werk bent. We vinden het jammer dat we na een paar dagen alweer moeten vertrekken en hadden er met liefde nog wat nachtjes aan vastgeplakt. Slapen op de Heide is echt een heerlijk huis om even tot rust te komen en om in de natuur te zijn. Hoewel je normaal tijdens een week weg misschien wel eten bestelt of ergens een hapje gaat eten, vond ik het juist heel gezellig om hier ‘s avonds pompoencurry in elkaar te knutselen en borrelplanken samen te stellen. Haardvuur en een muziekje aan en je hebt wat mij betreft een uitstekende avond.

Ook al lijkt het me zalig om hier nog eens terug te komen voor een workation - het is denk ik een nog beter idee om mijn laptop de volgende keer thuis te laten. Ik kan me alleen al enorm vermaken met een kop koffie op de bank en het uitzicht op eekhoorntjes en vogels. In de omgeving valt er genoeg te wandelen en te ontdekken en als het weer mag en kan, zit je vanaf hier ook zo op de leukste en mooiste Belgische plekken. Kortom: ben je op zoek naar een stijlvol vakantiehuis met open haard én bad, dat ook nog eens vrijstaand is en geen onderdeel van een vakantiepark is? Dat klinkt bijna als iets wat je niet kunt vinden in Nederland, maar dat is zeker niet het geval. Slapen op de Heide is dé plek waar je moet zijn. En psst… volgens mij is het hier ook heerlijk toeven in de andere seizoenen.