6 items die je niet mag vergeten tijdens het kamperen

Nederlanders en kamperen blijken een hele goede combinatie te zijn. We staan erom bekend dat we échte kampeerders zijn; er zijn zelfs een miljoen meer kampeerders dan voor de coronacrisis te vinden in Nederland. Wow. Of je nu een beginnende kampeerder bent of al even op pad gaat met een tent, camper of caravan - in dit artikel heb ik enkele absolute musthaves voor je op een rij gezet die je niet mag vergeten tijdens het kamperen. Want geloof me: die zijn er zeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een of meerdere smartphonehoesjes en warme wollen sokken?

1. Powerbanks om telefoon mee te laden

Wanneer je het net als ik fijn vind om te wildkamperen op plekken waar dat mag en kan, is het aan te raden om een goede powerbank mee te nemen. Je hoeft heus niet altijd bereikbaar te zijn, maar ik vind het zelf wel prettig om anderen te kunnen bereiken in het geval van nood. Eigenlijk gebruik ik mijn telefoon verder vooral om foto’s te maken en de weg te zoeken en te plannen. Ja, je kunt ook old fashion een kaart meenemen, maar een telefoon met Google Maps is vaak wel net zo handig. Mijn tip: ik gebruik een powerbank met een solar (zonnepaneel). Deze powerbank heeft alleen de zon nodig om bij te laden.

2. Emaille mokken: onverwoestbaar tijdens kamperen

Laatst vroeg iemand aan me wat ik écht onmisbaar vind tijdens het kamperen. Misschien had je het al geraden als je vaker mijn blogs leest of mijn foto’s ziet; misschien ook niet. Ik neem in ieder geval altijd minstens één emaille mok mee. Dit soort mokken zijn onverwoestbaar, snel schoon en licht van gewicht. Je neemt ze dus met gemak mee! Ook kun je ze gewoon aan de buitenkant van je tas of backpack knopen zonder dat ze kapot gaan. Vandaag de dag vind je zelfs allerlei emaille mokken met toffe, hippe prints. Als ik in een ander land ben en er eentje tegenkom, neem ik er vaak een mee als souvenir. Een echte musthave dus.

3. Stevige smartphonehoesjes met of zonder accu

Wist je dat er ook smartphonehoesjes bestaan met een accu op de achterkant? En dat je zelfs hoesjes voor je telefoon kunt aanschaffen met een zonnepaneel aan de achterzijde? Want hoe handig een powerbank ook is; zo’n apparaat weegt soms best wat. Dat geldt helemaal voor de sterkere powerbanks die een flinke batterij hebben. Misschien is het in dat geval aan te raden om the best of both worlds te combineren door te kiezen voor een smartphonehoesje met zonnepaneel. Dat scheelt je weer wat gewicht tijdens kamperen. Ga je liever voor een ‘gewoon’ smartphonehoesje? Kies dan voor een variant die gemaakt is van duurzaam en/of biologisch afbreekbaar materiaal. Wel zo groen!

4. Telefoonhouder voor op de fiets

Ben je een echte fietskampeerder? Dan kan een telefoonhouder fiets absoluut van pas komen tijdens je kampeeravonturen met fiets. Dat is misschien niet iets waar je snel aan denkt wanneer je met een backpack, tent én fiets op pad gaat. Juist omdat je zo bepakt en bezakt onderweg bent, is het prettig om gemakkelijk en snel de route af te kunnen lezen. Doe dat het liefst zo veilig mogelijk zodat je alle ogen en oren op het verkeer kunt houden. Een telefoonhouder voor op je fiets is hierbij dus hartstikke handig.

5. Duct tape onmisbaar bij kamperen

Daar is ‘ie hoor: duct tape. Vanaf kleins af aan heb ik geleerd dat duct tape een absolute must is tijdens het kamperen. Door de jaren heen ben ik daar zeker achter gekomen, vooral op de momenten dat ik het niet bij me had. Het grote voordeel van duct tape? Je kunt er vrijwel alles mee maken, al is het tijdelijk. Op een festival hebben we er bijvoorbeeld een keer een partytent mee gered en ook de gewone tent is met behulp van duct tape een tijdje waterdicht geweest. Inpakken die rol!

6. Warme wollen sokken tijdens kamperen

Wat je tot slot wat mij betreft echt niet mag missen is een paar lekkere warme wollen sokken, vooral tijdens het winterkamperen. Ik zweer echt bij wollen sokken tijdens het kamperen. De enige nachten dat ik ze niet draag zijn de nachten waarin het bloedheet is. Ik moet zeggen dat we tot nu toe amper kamperen in dat soort hitte, maar als het heel warm is laat ik mijn wollen sokken in de kast. Wel neem ik ze altijd mee, evenals een warme hoofdband of een lekkere warme muts. Voor mij geldt altijd: zolang je hoofd en voeten warm zijn, is de kans klein dat je het koud krijgt.