3x fijne boshuisjes in Overijssel om de herfst te vieren ☾

Een paar jaar geleden dacht ik altijd dat ik een zomermens was. Boy, I was wrong. Naarmate ik ouder word, vind ik het koude seizoen steeds fijner worden. De herfst is mijn lievelings wanneer de zon schijnt, de bladeren aan de bomen verkleuren en ik weer mijn lekkere warme truien kan dragen. Daarom ga ik ook heel graag in het najaar naar fijne boshuisjes of bijzondere slaapplekken om de herfst te vieren. Er is weinig fijner dan na een dag buiten zijn lekker voor de open haard te kruipen met een kop warme choco of een rood wijntje. Ook zin om er deze herfst tussenuit te gaan? Misschien is een van de onderstaande (bos)huisjes de plek om een fijn najaarsweekend te beleven.

IMG_1290.jpg

Bed en Boshuisje in Holten

Absoluut op nummer één: Bed & Boshuisje in Holten. Ik moet toegeven dat wij er niet in de herfst waren: begin dit jaar mochten we een weekend slapen in het heerlijke Huisje Nordic. Het was behoorlijk koud, dus mijn warme truien en wollen sokken konden mee (yes!). Ik weet zeker dat Huisje Nordic ook in de herfst een hele knusse plek is; er is namelijk een heel herfstig ‘ding’ aanwezig… een open haard! In het najaar is er niets fijner dan na een dag wandelen in het bos thuis een vuurtje te maken. We hebben tijdens ons weekend in Bed & Boshuisje dan ook goed gebruik gemaakt van de open haard. Natuurlijk biedt dit huisje nog veel meer voor het ultieme herfstweekend. Wat dacht je van de vele magazines, boeken en films die in de kast staan? Of zet een stoel bij het raam en geniet van de eekhoorntjes die vlak voor het raam nootjes eten en van boom naar boom rennen. Extra leuk: de hond mag mee naar deze knusse plek. Pizza bleef uren turen naar de eekhoorns en de vogels in de tuin!

Goed nieuws: naast Huisje Nordic kun je slapen in het tweede huisje van eigenaren Marleen en Martijn: Huisje Zoals Toen. Boeken kan via de website van Bed & Boshuisje.

Bed & Boshuisje Holten

Sterrenkubus van Erfgoed Bossem in Lattrop

In de buurt van Bed & Boshuisje vind je Erfgoed Bossem in Lattrop. Dit fraaie erfgoed biedt van alles: van heerlijk eten tot bijzonder overnachten in lodges, kamers en suites en sterrenkubussen. Ik zag de kubussen al een paar keer op internet voorbijkomen en was ontzettend nieuwsgierig. Twee jaar geleden mochten we in december een nachtje slapen in een van de kubussen en wauw! Wat een toffe plek. Het was nog maar net december en dus nog hartje herfst, maar wel koud genoeg voor een licht laagje sneeuw. Op die manier is een herfstig weekend weg nog net wat magischer. De sterrenkubussen zijn een soort tiny houses met alles erop en eraan: een kitchenette, een vide met een bed, een gezellig zithoekje en een grote koepel op het dak waardoor je sterren kunt kijken. Dromen met je ogen open! Op heldere avonden kun je de telescoop uit het huisje mee naar buiten nemen om het sterrenstelsel van dichtbij te bekijken. Omdat het huisje zo klein is, is de ruimte binnen no time opgewarmd. Dat is wel zo fijn wanneer je in de sneeuw staat te klappertanden en even op wilt warmen. Slapen in een sterrenkubus van Erfgoed Bossem is een hele unieke ervaring en een te gekke getaway in de herfst.

Ook sterren kijken vanuit je eigen kubus? Via de website van Erfgoed Bossem kun je een of meerdere overnachtingen boeken.

Trekkershut Grashopper op De Klashorst

Nog zo’n fijne plek om in de herfst (of de winter) te verblijven is de Grashopper trekkershut van Natuurkampeerterrein de Klashorst in Diffelen. De Klashorst is een prachtig kampeerterrein met veel groen, zelfs in het najaar. Hier hangt een Scandinavisch sfeertje dat overal terug te zien is: in de stijl van de trekkershutten, het gebruik van het vele hout in de ontvangstruimte en het dak van de Grashopper. Trekkershut De Grashopper heeft namelijk niet voor niets zo’n bijzondere naam; deze hut beschikt over een dak van gras! Dergelijke daken zie je veel in Scandinavië, waar de eigenaren van dit kampeerterrein inspiratie op hebben gedaan. De combinatie van hout en gras zorgt voor een natuurlijk geheel dat in de herfst heel warm aandoet. Wat ons verblijf hier echter helemaal herfstproof maakte, was de jacuzzi naast de hut en de mobiele sauna die je kunt huren. Met een beetje geluk zijn er in dit seizoen weinig tot geen andere gasten en voel je je even helemaal in het wild. Het hutje staat namelijk wat verder op het terrein met uitzicht op het bos, dat naast de camping ligt. Zin in even niets anders dan wandelen, ontspannen en de herfst vieren in Overijssel? Boek dan de Grashopper voor minstens een weekend en reserveer de mobiele sauna erbij. Met rozige wangen je bed in, heerlijk!

Trekkershut Grashopper