Oude circuswagon bij Groningen | Bijzonder slapen in Nederland

Slapen in een pipowagen 2.0 - dat is hoe ik deze ervaring het beste kan omschrijven. We besloten om met de jaarwisseling de stad uit te gaan om het vuurwerk te ontvluchten voor de hond. Via Airbnb kwam ik terecht bij deze bijzondere nieuwe accommodatie vlakbij Groningen: een prachtige oude directiewagon van een circus uit de jaren 40. De wagen staat in een groene tuin met uitzicht op paarden, weilanden en heel veel niets. Een verborgen parel als je het mij vraagt. Ga je met me mee?

7C075F95-D7D0-4672-9B2C-9DF7D25668EE.jpg

Bijzonder slapen Groningen: een unieke plek in het groen

Weet je wat ik altijd het leukst vind? Dat je een plekje boekt en dat het in het echt nóg mooier blijkt te zijn dan je dacht. Dat was ook het geval bij deze circuswagon genaamd Todo Se Pasa. Met de jaarwisseling zouden we eigenlijk naar onze lievelingsplek in de Eifel gaan. Door de coronamaatregelen kon dat helaas niet doorgaan, dus besloot ik om op zoek te gaan naar iets anders leuks in het groen. Mijn eisen waren eigenlijk niet eens heel streng: de hond moest mee mogen en het mocht niet te duur zijn. Al gauw kwam ik erachter dat de écht leuke plekjes bezet waren… althans dat dacht ik. Niet zo gek in tijden van een pandemie. Totdat ik bij Todo Se Pasa uitkwam; een fraaie pipowagen xxl in de buurt van Groningen die in het echt helemaal perfect bleek te zijn.

Na kort contact met de eigenaresse over eventueel vuurwerk daar in de buurt (onze hond heeft het niet zo op vuurwerk) besloot ik om er nog even over na te denken. De wagen hoort bij een boerderij die naast een dorp staat en in dorpen kan er flink geknald worden. Toch bleef deze plek in mijn hoofd zitten. Op basis van de paar foto’s leek het me wel echt een fijne slaapplek: veel hout, een houtkachel én een unieke accommodatie waar nog plek was met oud & nieuw. Ik besloot een nachtje te boeken; je betaalt hier maar een prijs vanaf € 70 per nacht voor twee personen (exclusief extra kosten van Airbnb) en ach, het was ook wel weer een nieuw avontuur in coronatijd. Toen we er arriveerden, bleek het al direct de beste keuze die we konden maken. Wát een te gekke plek!

Perfecte getaway met z’n twee

De wagen staat op een open plek op het terrein van Geertje en Joost, in het hart van een groene tuin waar je heerlijk kunt zitten. Hoewel de plek open is én op privégrond te vinden is, heb je hier alsnog volop privacy. Vanaf de gemeenschappelijke ruimte, waar je onder andere sanitair en een grotere keuken vindt, loopt een magisch verlicht vlonderpad dat je naar de wagen leidt. Helaas is het als wij er zijn heel erg nat, waardoor we niet in de tuin zelf kunnen zitten. Bij iets droger weer kun je hier in ieder geval optimaal genieten van een kampvuurtje in alle stilte. Tijdens ons verblijf hebben we vooral bij de houtkachel binnen gezeten wat ook absoluut geen straf was. Ik kan nu al niet wachten om een keer in het voorjaar of na de zomer terug te komen om alsnog fikkie te stoken in de groene tuin. Er wordt in die seizoenen ook van alles verbouwd in de tuin, dus ik ben enorm benieuwd.

Voor nu vond ik het heerlijk om lekker binnen te zitten, de houtkachel aan te steken en met een grote borrelplank op tafel spelletjes te spelen. Er zijn spelletjes in de wagen aanwezig, evenals heel veel boeken, wat magazines en een radio. Omdat er hier op 31 december alsnog geknald wordt in de buurt zetten we de Top 2000 lekker hard - niemand die er toch last van heeft! Even later horen we van Joost, een van de eigenaren, dat ze zelf ook fervent luisteraars zijn van de Top 2000 dus dat ze het alleen maar leuk vinden. In de avond maken we nog even kennis met Geertje die ons uitnodigt om bij hun kampvuur te komen tijdens de jaarwisseling. Heel lief en gastvrij en als we geen bange hond hadden gehad (die de wagen echt niet uit wilde) hadden we dat zeker gedaan. Voordat we er überhaupt een nacht hebben geslapen, wilden we hier eigenlijk al langer blijven.

Leukste overnachting van Groningen

Zo gezegd, zo gedaan: Geertje zegt dat de wagen nog vrij is dus als we willen blijven dan kan dat natuurlijk. Na heel wat spelletjes Triominos, wijn en een avond met vuur en gezelligheid besluiten we al dat we de volgende nacht erbij boeken. Gewoon - omdat het kan én omdat het echt een fantastische plek is. Natuurlijk ben ik nog lang niet bij alle slaapplekken in Groningen geweest, maar ik durf wel te zeggen dat dit een van de leukste overnachtingen van Groningen is (die ik ken dan). De wagen is zo uniek en heel anders dan andere pipowagens of circuswagens waar ik in geslapen heb. Het interieur is ontzettend sfeervol met een houten vloer uit een oud café, veel gebruik van hout, een prachtig keukentje met oven, kookpitjes en koffie- en theemogelijkheden en een aparte slaapkamer met een ontzettend lekker bed.

Wat mij betreft is er aan alles gedacht en ontbreekt er niks. Ik was zelfs een beetje verliefd op het mooie okergele servies, de gitaar, de retro gordijnen en het groene uitzicht. Er is geen verwarming aanwezig en voor het toilet moet je eerst naar buiten om naar de gemeenschappelijke ruimte te gaan, maar toch voelt dit allemaal niet back to basic. Ik zou hier oprecht zo kunnen wonen! Wat ik grappig vond, is dat veel mensen via Instagram tijdens ons verblijf vroegen of Niels binnen wel kon staan. In de meeste wagens is dat misschien lastig, maar hij kon er met zijn bijna twee meter gewoon staan. Misschien handig om te weten als je twijfelt om deze overnachting te boeken. Extra leuk: Todo Se Pasa is de komende maanden nog veel vrij en goed te betalen. Het is de ideale getaway voor iedereen die even ergens anders dan thuis wilt genieten van een hele bijzondere plek in het groen. Ik werd hier in ieder geval héél blij van.

Ook slapen bij Todo Se Pasa? Doen! Je boekt je overnachting via Airbnb. Daar vind je ook meer informatie over de wagen en de kosten. Laten jullie nog wel een weekend ergens na de zomer voor mij vrij? ;-)