Bijzonder slapen in België | 5x contactloos overnachten

Met steeds meer lezers uit België (leuk, welkom!) vond ik het een goed idee om een paar bijzondere accommodaties te tippen waar je deze weken contactloos kunt verblijven. Normaal doen mijn Belgische lezers inspiratie op voor unieke slaapplekken en kampeerplekken in heel Europa. Dat wordt voor hen momenteel een beetje lastig. Omdat ik nu zelf helaas ook niet naar België kan reizen om fraaie plekken in de natuur te testen, dacht ik: ik maak gewoon een lijstje met bijzondere Belgische overnachtingen waar ik zelf nog eens naartoe zou willen gaan. Mocht deze crisis dus klaar zijn, dan vind je me hopelijk bij een van de onderstaande slaapplekken. Dus: volop inspiratie voor Belgische lezers en nieuwe dromen voor mij. Dat is nog eens een fijne combi. Ook niet-Belgische lezers zijn natuurlijk welkom om inspiratie op te doen voor leuke slaapplekken na de crisis. Lees je mee?

Bijzonder slapen Belgie

Slaap onder de sterrenhemel in een luchtbel in Fisenne

Deze bijzondere overnachting in België staat met stip op nummer één voor mij. In de Ardennen vind je deze unieke luchtbel in de bomen van het dorp Fisenne. De luchtbel is helemaal transparant waardoor je vanuit je bed sterren kunt kijken. Ik heb al eens in een sterrenkubus geslapen en in een heuse dome; volgens mij is dit de ideale combinatie van allebei. Online las ik dat je hier bevers, zwijnen en zelfs lynxen kunt spotten, hóe tof! Je boekt dit unieke huisje via Natuurhuisje.

Foto’s: Natuurhuisje.nl

Slapen in een boomhut in België - in Poulseur

Om een beetje ‘op hoogte’ te blijven, heb ik nog een fijne tip voor je: in deze boomhut in Poulseur kun je momenteel ook contactloos inchecken en verblijven. Door het vele gebruik van hout ziet deze boomhut er heel Scandinavisch uit. Het fijne van deze bijzondere accommodatie is dat het gelegen is op grond van particulieren, dus niet op een vakantiepark met andere mensen. Dat is voor mij altijd een pré! Om de hoek vind je wel het centrum van het dorp, dus helemaal in the middle of nowhere zit je niet. Toch lijkt dit me een hele knusse plek voor een weekend weg in België.

Natuurhuisje met Scandinavische inrichting in Coo

Dit huisje heb ik al vaker gezien en stond dus al op mijn wishlist. Drie jaar geleden ben ik in Coo geweest, een toeristisch dorpje in het hart van de Ardennen. Ik denk dat daar momenteel niet zo heel veel te doen is, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is voor een rustig weekend weg. Wat ik aan deze cabin in de Ardennen zo mooi vind, is het Scandinavische interieur. Dat in combinatie met hout is echt mijn lievelings. Wat ook echt prachtig is hier, is het uitzicht vanuit de woonkamer. Daar droom je toch direct bij weg? Zie de foto’s van Natuurhuisje hieronder maar.

Even tot adem komen in houten cabin in Viroinval (Oignies-en-Thierache)

Nog zo’n toffe: midden in de bossen van Viroinval (Oignies-en-Thierache) vind je dit toffe huis dat wel wat weg heeft van een jagershut. Het huisje staat op een landgoed van 6500m2, waar je vrijwel niemand tegenkomt behalve wilde dieren. Hier kun je uren wandelen, borrelen, relaxen en natuurlijk even chillen in de houten barrelsauna naast het huis. Er is een barbecue en een buitenkachel te vinden voor de frisse zomeravonden. Wie neem jij mee hier naartoe?

Cosy cabins van Nutchel Les Ardennes

Last but not least: de fantastische houten boshuisjes van Nutchel Les Ardennes. Ook deze accommodaties staan al even op mijn lijstje. Een geluk voor de Belgen: Nutchel is nu gewoon geopend - natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatregelen en contact op afstand. Ik zou zeggen: treat yourself en boek direct een hot tub bij je verblijf. Hoe lekker is het om nu even te relaxen in de bossen van de Ardennen, helemaal weg uit je eigen omgeving. Extra leuk (vind ik) is dat je hier je hond mee mag nemen. Voor welke cabin ga jij? The Sweet of The Canopy?

Foto’s: website Nutchel Les Ardennes