Sheep House van Tiny Hotel | Slapen tussen de schaapjes

Slapen op plekken waar je al een beetje heimwee hebt terwijl je er nog bent; dát zijn mijn lievelings. Toen Leonne van Tiny Hotel me vorige maand een berichtje stuurde of we kennis wilden maakten met hun nieuwste huisje hoefde ik niet lang na te denken. Afgelopen herfst sliepen we nog in hun fantastische Farm House, dat ik een van de mooiste accommodaties van het land noemde. Met hun nieuwe Sheep House hebben ze er een waardige concurrent bij, in hoeverre een huisje op hetzelfde terrein concurrentie kan bieden natuurlijk. Want wauw… dit is er weer eentje waar je absoluut moet slapen. Laat me je er meer over vertellen.

Sheep House: tiny house in Japandi-stijl

Eerlijk is eerlijk: na een fantastisch verblijf in het Farm House vond ik het ontzettend leuk dat Leonne me weer een berichtje stuurde om te vragen of we in het Sheep House langs wilden komen. Mijn zus en ik zeiden al vaker tegen elkaar dat we écht nog eens terug zouden gaan naar Tiny Hotel. Ik wist niet dat dat al zo snel zou zijn! Toen we het Sheep House binnen kwamen, hadden we weer exact dat gevoel van euforie dat we ook bij het Farm House hadden - ook al is het qua stijl een heel ander huisje. Leonne en Sander hebben zoveel oog voor details en stijl. De mooie bank, de prachtige schuifdeuren naar de slaapkamer, de aardse kleuren… Ik zou ze wel willen inhuren om ons huis in te richten. Wauw!

Mijn zus en ik hebben het eerste uur na aankomst volgens mij alleen maar lopen roepen hoe mooi we het huisje vonden. Dat hebben we tijdens het verblijf van 2 nachten nog regelmatig herhaald. Het Sheep House is volledig in Japandi-stijl ingericht; een mooie mix tussen Scandinavische en Japans design. Waar de woonruimte heel minimalistisch maar mét genoeg detail en lichte tinten is ingericht, heeft de badkamer met fraai groot ligbad juist weer een heel warm en cosy karakter. Zelfs de mokken, de pannen, de pelletkachel en fancy wijnglazen in de keuken zijn volledig in stijl. Het is echt alsof we hier mogen slapen in huis uit een interieurmagazine zonder dat het te strak of te modern is. Het is vooral heel, heel erg mooi.

Groen paradijs rondom Tiny Hotel

Het is niet alleen het huisje waar ik ook deze keer gewoon weer hartstikke verliefd op word. De plek zelf met de vele dieren, het groen, de hot tub en de omheinde tuin met uitzicht op de schapenstal weet ook direct mijn hart te stelen. Net als de vorige keer worden we extreem blij van het feit dat je hier omgeven bent met dieren en natuur. Ook nu staat hond Willem ons weer op te wachten met zijn bal, komt varken Loulou blij aangerend als we langs haar weide lopen, huppelen de twee hanen overal achter ons aan en weten de konijnen niet hoe snel ze de wortels uit onze handen moeten grijpen. Deze keer zijn er zelfs lammetjes en mogen we het enthousiaste lammetje Japie de fles geven, waar we echt dolgelukkig van werden. Als je kijkt naar hoe blij wij hier al van worden, kan ik me voorstellen dat dit voor kinderen helemaal een paradijs is.

Wanneer je met kindjes naar Tiny Hotel wil, is het aan te raden om het Farm House te boeken. Het Sheep House is namelijk écht voor 2 volwassenen en eventueel een kindje tot 1 jaar. Waar je bij het Farm House allemaal speelgoed en puzzels binnen en tractors, schepjes en ander buitenspeelgoed buiten vindt, heeft Sheep House dat niet. Een slimme keuze, want hoe fijn is het om ook zonder kinderen even helemaal tot rust te komen? Daar is in de inrichting van dit huisje zeker rekening mee gehouden. De lichte kleuren van de meubels zijn veel te gevaarlijk voor vieze kinderhandjes. Maar: het Farm House is óók zonder kinderen gewoon te gek. Dus ja, de keuze is alsnog lastig ;-)

Huisje met hot tub: badderen tot je erbij neervalt

Wanneer je net als wij twee nachtjes in het Sheep House slaapt, is een combinatie van wandelen en wat dingen doen met ultiem relaxen echt een aanrader. Het huisje en de mooie groene tuin zijn namelijk perfect om even niks te doen, behalve badderen in de hot tub met een lekker drankje of in de avond een vuurtje maken in de vuurschaal. Wij hebben veel gepuzzeld terwijl we de hot tub warm maakten voor een zomerse middag relaxen in het water. Het duurde niet lang voordat het water warm was; de hot tub is voor twee personen en de zon stond flink te branden op het water. Ideaal! Ik dacht altijd dat een hot tub alleen op de koude dagen lekker is, maar op een zomerse lentedag is het ook juist zoooo fijn.

Er is volop hout aanwezig waarmee je je hot tub op kunt stoken. Leonne en Sander hebben een heel handig systeem bedacht waarbij je via een QR-code zakken houten bij kunt kopen. Zo hoef je niemand lastig te vallen en kun je zo vaak als je wil gebruik maken van de hot tub en de vuurschaal. Dat hebben wij in ieder geval wel lekker gedaan; ieder avond een vuurtje om de dag af te sluiten met de geluiden van schaapjes om ons heen. Wat mij betreft mag iedere dag wel zo zijn. Ga je in de winter naar het Sheep House dan is dit natuurlijk ook juist heel leuk om te doen. Een kop warme choco erbij en je hebt de perfecte knusse winteravond!

Wandelen bij De Maashorst en door de Aardbeiendrive-in

Toen we hier afgelopen herfst waren, besloten we een wandeling te maken door het natuurgebied de Maashorst, een mooi bos waar je gemakkelijk één of twee uurtjes kunt wandelen. Daar wilden we deze keer sowieso weer naartoe gaan; al was het alleen al door de heerlijke lunch bij de Boshut van Charme Camping Hartje Groen. Vorige keer genoten we van de warmte van het haardvuurtje binnen; deze keer konden we lekker in de zon buiten aan een picknicktafel zitten. Wat een superleuke plek is dit toch met aardige mensen, lekker eten en fantastische aankleding. Ga als je er bent vooral even naar de wc om van de nostalgische spreuken aan de muur te genieten.

Ook besloten we om deze keer (eindelijk!) naar de aardbeiendrive-in in Uden te gaan. Ik had deze spot al een paar keer bij Leonne langs zien komen en ik moest en zou er toch eens heen omdat ik het zo lekker kneuterig vind. De drive-in is exact zo’n drive-in zoals je die kent van andere restaurants, maar dan met een menu vol delicatessen met aardbeien. Eerlijk is eerlijk: het is niet goedkoop, maar lekker? Dat absoluut! Wij bestelden aardbeien met drie verschillende soorten chocolade en man, ik heb er nu alweer zin in. Het is maar goed dat deze drive-in niet hier in de buurt zit. Zeker leuk om even doorheen te rijden als je bij Tiny Hotel logeert.

Sheep House van Tiny Hotel boeken

Volgens mij kan ik uren verder schrijven over het magische Tiny Hotel, de fijne gastvrijheid, de bizar mooie details, de lieve dieren en de heerlijke omgeving. Het voelt hier écht als vakantie. Dat moet je gewoon ervaren. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zal krijgen. Het is niet voor niets zo dat het Farm House voor deze zomer al helemaal is volgeboekt! De eerste plekjes zijn beschikbaar in september en ik denk eerlijk gezegd dat die ook snel vol zullen zitten. Het Farm House boek je via deze link.

Omdat het Sheep House nog nieuw is, kun je dit prachtige huisje nog wel boeken deze zomer. Dat kan via deze link op Airbnb. Wij komen hier absoluut nog eens terug om van de dieren, het grote ligbad, de ruime tuin en de mooie cabin te genieten. Ik kan nu al niet wachten! Voor nu geniet ik zelf nog even na van dit fijne verblijf met de onderstaande beelden. Hoe kan ik nú al, een week na ons tripje, zoveel heimwee hebben?