Tiny Hotel in Nistelrode | Scandinavisch tiny house met dieren

Buiten is de sfeer al fantastisch en zodra we naar binnen gaan, weet ik het meteen zeker: Tiny Hotel en Expeditie Kram zijn een match. En wat voor één. Een sfeervol tiny house met de mooiste meubels en de fijnste kleuren, een tuin vol dieren en een hot tub en een omgeving waar je je ogen uit kijkt. Perfect. Mag ik hier wonen?

Tiny Hotel in Nistelrode: een paradijs

Wanneer ik samen met mijn zus bij Tiny Hotel in Nistelrode arriveer, hangen de sleutels al in de deur. We worden verwelkomd door heel veel dieren: kippen, geitjes, konijnen, paarden en een gezellig knorrend varken - ze lijken allemaal blij om ons te zien en zijn enorm aanhankelijk. Even later komt ook Leonne ons gedag zeggen. Samen met haar vriend Sander heeft ze dit prachtige vakantieverblijf gemaakt. Ze vertelt meer over de plek waar ze wonen en hun eigen mooie huis dat ze met veel gebruik van hout op het terrein naast Tiny Hotel hebben gebouwd.

Samen met haar familie woont Leonne op dit stukje paradijs in Noord-Brabant. Daar merk je, behalve het hele warme welkom en hond Willem die af en toe wil spelen, helemaal niets van. Het tiny house biedt namelijk voldoende privacy en uitzicht op het groen. Wij worden extra blij van het feit dat Willem soms onze aandacht wil - daardoor missen we onze eigen hondjes net iets minder erg. Zo gezellig!

Logeren tussen de dieren bij Tiny Hotel

Naast Willem zijn er heel veel dieren op het terrein van Tiny Hotel te vinden. Waar ik heel blij van werd, is de grote kippen- en konijnenren waar je naar binnen mag. De dieren zijn gewend aan mensen; dat merk je meteen. We kunnen het dan ook niet laten om in de supermarkt een zakje wortels en komkommers te kopen om de konijntjes, het varken en de geiten mee blij te maken. Daar werden wij dan ook weer heel blij van. Met een beetje geluk heb je in de ochtend een vers eitje dat je zelf uit het kippenhok mag pakken.

En wil je even het varken borstelen of de paarden aaien dan kan dat ook gewoon. Ik kan me voorstellen dat dit voor kinderen ook hartstikke leuk is, als je alleen al kijkt hoe vrolijk het ons maakte. Vanuit het huisje zie je af en toe de geitjes en iets verderop schapen voorbij rennen en uiteraard kijkt Willem soms even naar binnen of we weer willen spelen. Love it.

Sfeervol huisje met Scandinavische vibe

Het zijn niet alleen de dieren waar ik meteen verliefd op word; ook het huisje is op en top droommateriaal. Alles in het interieur is zo goed op elkaar afgestemd zonder dat het te strak is en je het idee hebt dat je op bezoek bent. Door de vele warme kleuren, de Scandinavische vibe en de natuurlijke materialen voel ik me hier meteen thuis. Mijn zus en ik blijven maar zeggen hoe mooi we het huisje vinden en dat terwijl we toen nog niet eens de slaapkamers hadden gezien. Ook daar klopt alles; van de dekbedden van Crisp tot aan de matchy wanddecoratie. Hoe heerlijk dat we hier twee nachten mogen logeren!

Omdat het al aan het einde van de middag is besluiten we om meteen buiten een vuurtje te maken. Er is een gezellige vuurplaats aanwezig met banken en stoelen. Hout voor het vuur kun je kopen bij Leonne en Sander. Het enige wat je zelf mee moet nemen, is chocolademelk en slagroom of een lekkere borrelplank en wat speciaalbiertjes om de avond compleet te maken. Hoewel het al herfst is en het een redelijk koude dag is, zitten we toch de hele avond lekker warm bij het kampvuur. Natuurlijk is de kampvuurplek óók in de winter, lente én zomer de perfecte plek om te vertoeven. Hoe mooi ik het huisje ook vind; ik ben toch het liefste buiten. Dat kan hier heel goed.

Tiny House met hot tub in Nederland

Achterin de tuin, met uitzicht over de omliggende weilanden, staat ook nog eens een fraaie hot tub voor vijf personen. Deze kun je optioneel toevoegen aan je boeking en geloof me als ik zeg dat je dat wilt. Wat ik zo leuk vind aan een hot tub is dat je al een paar uur van tevoren moet beginnen met stoken om het water goed warm te krijgen. Omdat het al vroeg donker wordt, zijn wij al vanaf een uurtje of drie bezig met het maken en bijhouden van een vuurtje. Met een kop thee en een Zweedse puzzel als afleiding kijken we om het kwartier of er nog wat hout bij moet.

Net voordat het donker wordt, kunnen we de hot tub in. Leonne brengt ons nog twee (heerlijk zittende!) badjassen van gewafeld katoen. Zelfs de badjassen passen qua kleur en materiaal perfect bij het interieur van Tiny Hotel. Daarna is het genieten geblazen. Omdat er een deksel bij de hot tub zit, kun je ervoor kiezen om tussen even te pauzeren. Wij gaan het bad bijvoorbeeld even uit om wat te eten en te drinken. Met de deksel erop is het water zelfs de volgende dag nog warm! Mocht je hier langer verblijven dan raad ik je ook zeker aan om de hot tub voor meerdere dagen te reserveren. Dat is toch écht hoe vakantie hoort te zijn?

Wat te doen bij Tiny Hotel?

Hoe magisch ik het huisje ook vind; we besluiten om tijdens ons verblijf ook nog wat van de omgeving te ontdekken. Zo maken we een wandeling in de bossen rondom het erf. De meeste blaadjes zijn inmiddels al van de bomen af maar hier en daar spotten we nog een prachtig palet aan herfstkleuren. De herfst is zo’n fijn seizoen om erop uit te gaan. Het is meestal rustig in de natuur, terwijl de kleuren misschien wel op het mooist van het jaar zijn. Het is dan ook zeker geen straf om hier te wandelen in alle rust en ik gok dat het in andere seizoenen ook erg mooi is.

Ook pakken we de auto om naar het Natuurgebied Maashorst te gaan. Daar maken we een wandeling door de bossen en over de hei. Hier spotten we Cabin ANNA op Charme Camping Hartje Groen; een unieke cabin in het bos waar ik al een hele tijd verliefd op ben. Naast de camping staat ook De Boshut, een superleuk restaurant in het bos. Het vuurtje is al aan wanneer we binnenkomen na de wandeling, dus we besluiten om hier lekker te gaan lunchen.

Slapen bij Tiny Hotel

Tiny Hotel is zonder twijfel een van de mooiste nieuwe plekken van het land. There. I said it. Alles klopt aan de binnen- en buitenkant; ik werd blij van ieder detail. De lekkere dekbedovertrekken van Crisp, de verse appelsap bij aankomst, de vele zachte dieren, de hot tub, de verse eitjes van de kippen, de omgeving… Ik kreeg en krijg er niet genoeg van. Wil je ook slapen bij Tiny Hotel? Dat snap ik helemaal. Je boekt dit vakantiehuis voor vier personen via deze link op Airbnb. Kijk ook meteen even de Reels hieronder die ik maakte van ons verblijf. Ik droom er weer even helemaal bij weg…