Relaxen in de River Lodge | Vakantiepark Mölke in Zuna

Vakantiepark Mölke in Zuna voelt bijna als thuiskomen. Niet alleen omdat ik zelf oorspronkelijk uit Twente kom, maar ook omdat we hier nu voor het derde jaar op rij mogen logeren. In de afgelopen jaren sliepen we in de Regge Cottage en mochten we wakker worden in de mooie boomhut van Mölke. In maart van dit jaar werden we uitgenodigd om de River Lodge (mét hot tub!) uit te testen - een heerlijk wellness vakantiehuisje Overijssel.

Wellness Huisje Overijssel: River Lodge

Waar de Regge Cottage en de boomhut echt als cabins aanvoelen, is de River Lodge heel wat luxer te noemen. De entree is aan de voorkant van het huisje, waar je je eigen veranda/terras hebt. Vanaf daar heb je een fantastisch weids uitzicht over de Regge en de achterliggende weilanden. Dat uitzicht hadden we ook vanuit de twee andere accommodaties waar we al eens sliepen en eerlijk? Dat heb ik gemist! Het is namelijk heerlijk om lekker op je eigen terrasje te zitten met uitzicht op de grazende koeien. Naast het terras staat de echte eyecatcher van het wellness vakantiehuisje: de hot tub van Welvaere. Dat wordt genieten!

De River Lodge is geschikt voor vier personen en heeft twee slaapkamers: een master bedroom met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. Er is een ruime keuken aanwezig met een Nespresso apparaat, een vaatwasser, koelkast en oven. Je kunt hier dus met gemak je eigen maaltijd klaarmaken als je dat wilt. Zit je helemaal in de vakantiemodus? Op het vakantiepark is ook een restaurant en een snackbar aanwezig én je kunt allerlei lekkers bestellen, waaronder een borrelbox met streekproducten. Daar vertel ik je later in dit verslag meer over, want wát lekker was die goedgevulde mand met hapjes en drankjes.

Hot tub bij je huisje op Mölke

Het wellness vakantiehuisje is ingericht met lichte kleuren en materialen en beschikt zelfs over een comfortabele bank en een grote televisie. Hoewel ik normaal tijdens een weekendje weg op een bijzondere plek niet zo vaak televisie kijk, kunnen we het toch niet laten om hier Boer Zoekt Vrouw terug te kijken als het donker is. Het is officieel nog wintertijd als wij er zijn, dus het is in de avond redelijk vroeg donker. Maar: dit doen we natuurlijk wel terwijl het vuur van de hot tub flink aan het branden is. Naast de River Lodge staat een grote bak met hout en aanmaakblokjes die je kunt gebruiken om het vuurtje van de hot tub warm te houden. Van eerdere slaapplekken wist ik al dat het best even duurt voordat het water goed warm is. Houd er rekening mee dat je zo drie uur aan het stoken bent voordat het water een beetje behaaglijk is.

De medewerkers van Mölke sturen tijdens het verblijf nog de tip om de bak van het vuur écht goed vol te gooien met hout. Dat blijkt de beste tip te zijn, want vanaf het moment dat we dat doen merken we verschil in het water. Na Boer Zoekt Vrouw plonsen we de hot tub in en genieten we van het warme water in combinatie met de koude lucht en het uitzicht op de heldere sterrenhemel. We zien zelfs ruimtestation ISS vanuit het water voorbij flitsen. Het grote voordeel van zo’n mooie hot tub van Welvaere is dat er een grote, dikke deksel bij zit. Die deksel zorgt ervoor dat het water goed warm blijft, waardoor we de volgende dag met een zonnetje en bijna 20 graden buiten nog eens een paar uur in het water zitten. Deze keer met een paar lekkere snacks en biertjes; het voelt zo aan het einde van de winter al bijna als zomer!

De extraatjes van Vakantiepark Mölke

Omdat wij hier aan het begin van het seizoen zijn, is het nog lekker rustig op het vakantiepark. Dat betekent echter niet dat er niets te beleven is; integendeel. Bij Mölke is van alles te doen en te huur. De vorige keren zijn wij er bijvoorbeeld op uit gegaan met een fluisterbootje om het gebied vanaf het water te bekijken. Deze keer had Mölke iets anders voor ons in petto en kregen we op de tweede dag van ons verblijf een heuse borrelmand bij het huisje bezorgd. En wow, wat voor een mand! In de borrelbox zat vers (gesneden!) stokbrood, lekkere dips, kruidenboter, verse worst, gehaktballetjes, blokjes kaas, nootjes, muffins en speciaalbiertjes - allemaal afkomstig uit de Streekwinkel die op het terrein te vinden is. Zo lekker!

Je snapt dus wel dat wij die namiddag heerlijk zijn gaan borrelen op ons terrasje buiten met uitzicht op de koeien. Wat een fijne en vooral smakelijke toevoeging aan ons verblijf hier. Dat is overigens niet het enige dat je kunt bestellen bij Mölke. Er zijn nog allerlei andere boxen die je kunt bestellen, zoals een high tea box of een BBQ-pakket. De streekwinkel is sowieso leuk om even rond te kijken; hier koop je allemaal lekkers uit de buurt. Heb je zin om na zo’n borrelbox even wat actiefs te doen? Wij zijn lekker gaan wandelen in de natuur rondom Mölke, maar je kunt ook een fiets huren, op pad gaan met een SUP of de omgeving ontdekken met een buggy of green scooter. Of maak in de avond nog even een rondje over het park; alles is dan heel gezellig verlicht. En psst: mocht je hier met helder weer zitten; ga er dan eens uit bij zonsopgang. Is het uitzicht en de stilte waard!

Pop-up camping Mölke: Bij De Buren

Slapen bij Vakantiepark Mölke in Zuna is nu voor de derde keer hartstikke leuk geweest. Wat fijn dat we hier al drie jaar op rij hebben mogen genieten. Via Instagram kreeg ik al meerdere keren de vraag welk verblijf van de drie ik nou het leukste vond. Dat is écht een lastige vraag, omdat ze allemaal zo eigen zijn. De Regge Cottage is door het vele gebruik van hout vooral heel knus, de boomhut is natuurlijk fantastisch omdat ‘ie op hoogte is en de River Lodge is juist weer heel nieuw en modern. Om het over alle andere huisjes nog maar niet te hebben! Tijdens ons verblijf zagen we namelijk dat de mensen van Mölke druk bezig zijn met het bouwen van andere vakantiehuisjes en tiny houses.

Ook staat er weer een nieuw seizoen glamping voor de deur; de prachtige tenten stonden al klaar voor verhuur. Vanaf april 2022 kun je hier weer terecht bij de pop-up camping van Mölke genaamd Bij De Buren. Het terrein met tenten, zoals de safaritent, de panorama dome en de blije haventent, ziet er ontzettend sfeervol uit met veel groen, gezellige lampjes en terrassen. Lijkt me een knusse boel in hartje zomer! Ook slapen bij Mölke? Dat snap ik wel! Kies voor slapen in een boomhut of ga toch voor de fijne River Lodge waar wij deze keer sliepen. Of check de mogelijkheden voor glamping deze zomer; de pop-up camping is geopend tot oktober.

Vakantiepark Mölke