Boomhut van Mölke | Uniek overnachten in Twente

Vakantie vieren bij Mölke deed ik al eens: een jaar geleden sliep ik met mijn zus een weekendje in de knusse Regge Cottage van het vakantiepark. Toen viel ons oog al op de fraaie boomhut naast de cottage, niet-wetend dat we exact een jaar later (hoe toevallig?) daar twee nachtjes zouden mogen slapen. De boomhut van Mölke is niet alleen een plaatje om te zien - het is ook nog eens een heerlijk verblijf met z’n tweetjes of met kinderen. In dit artikel vertel ik je er meer over vakantiepark Mölke en hun fantastische boomhut.

boomhut boeken nederland.jpg

Slapen in een boomhut Nederland

Slapen op hoogte is iets wat ik sowieso fantastisch vind - helemaal wanneer dat ergens in een natuurgebied kan. Hoe magisch is het om wakker te worden met uitzicht op grazende koeien, een kabbelend riviertje en niets anders dan groen? In de boomhut van Mölke slaap je niet zozeer tussen de bomen, maar wel aan de rand van het terrein. Vanaf je eigen terrasje en vanuit binnen kijk je uit over groene boomtoppen aan de waterkant en oneindige weilanden. Dat is vast wat het team achter Mölke bedoelt met slow living in Twente - alleen al van het uitzicht kom je volledig tot rust. De binnenkant van de boomhut doet gelukkig óók heel veel.

Wat me direct opviel aan de boomhut is dat het interieur een beetje dezelfde interieurstijl heeft als de Regge Cottage. Dat komt goed uit, want ik ben dol op houten muren, warme kleuren en veel gebruik van natuurlijke materialen. Bij binnenkomst valt het tweepersoonsbed meteen op - dit bed is als het ware als een soort bedstee zonder deuren in een hoek gebouwd. Superleuk! Daarnaast staat een (heerlijke!) bank met een tafeltje. In dezelfde ruimte vind je een complete keuken met een gezellig zitje van hout. Ik krijg echt niet genoeg van dit soort cabin-stijl huisjes. Vanaf het zitje heb je uitzicht op een trap die je naar de tweede verdieping leidt. In deze ruimte met puntdak vind je nog drie matrassen, die (wat mij betreft) ideaal zijn voor kinderen.

Vakantiepark Mölke voor een fijne vakantie in eigen land

Deze boomhut staat op het gezellige vakantiepark Mölke. Dat betekent dat er naast slapen in een boomhut nog meer accommodaties op het park te vinden zijn. Naast een kampeerveld heb je hier diverse huisjes en unieke slaapplekken waar je een heerlijke vakantie kunt beleven. Vorig jaar sliepen wij bijvoorbeeld in de Regge Cottage, een houten cabin aan de Regge. Ook boek je hier fijne River Lodges, River Cabins en andere mooie wellness vakantiehuisjes. Ook is er een aantal te gekke glamping accommodaties te boeken. Wat dacht je van een of meerdere nachtjes in een Blije Haventent, een safaritent of een heuse Panoramalodge? Er is écht voor ieder wat wils.

Vakantiepark Mölke

In de zomer van 2021 vind je bij Mölke zelfs een pop-up glamping genaamd ‘Bij de Buren’. Dit soort campings schieten echt als paddenstoelen uit de grond sinds vorig jaar - een tijdelijke camping waar je in glamping-accommodaties zoals ingerichte tenten kunt overnachten. Mölke werkt hiervoor samen met Glamp Outdoor Camp en biedt diverse bijzondere slaapplekken aan voor een luxe kampeervakantie. Hier slaap je op echte bedden, geniet je van een rustig plekje op het park en kun je gebruik maken van alle faciliteiten van het vakantiepark. Denk aan eten bestellen bij het restaurant, een duik nemen in het zwembad of een bootje huren om de Regge te verkennen. Leuk!

IMG_9841.jpg

Activiteiten bij Vakantiepark Mölke

Tijdens onze overnachtingen in de boomhut vervelen we ons geen moment. Er is namelijk genoeg te doen op het park. Zelfs wanneer je geen activiteiten onderneemt, zul je heerlijk tot rust komen in je eigen boomhut. Slow living betekent immers dat je ook gerust niets kunt ondernemen om een heerlijke tijd te hebben. Ook wanneer je wél de paden op of de lanen in wilt gaan, biedt Mölke van alles aan. Wij namen, net als vorig jaar, een elektrisch fluisterbootje mee om het park en de omgeving vanaf het water te bekijken. Je hebt geen vaarbewijs nodig om deze bootjes te besturen en je huurt ze per uur. Naast de fluisterbootjes kun je een Regge Puntertje (6 personen) of een heuse Reggesloep met of zonder schipper huren. Dat voelt écht als vakantie!

Heb je tijdens je slow living avontuur tóch zin om actief te zijn? Huur dan een kano of ga op pad met een SUP. Ook leuk: speel een potje boerengolf, huur de Escape Kist en los in je eigen vakantiehuisje een escape roomspel op of boek een huifkartocht of een van de andere excursies. Daarnaast is het goed om te weten dat Vakantiepark Mölke in een ontzettend mooi groen gebied ligt. Vanaf het park wandel je zo de natuur in! Wij hebben net als vorig jaar een paar geocaches in de buurt gezocht én gevonden. Dat maakt een wandeling des te leuker. Wat ook een aanrader is, is om naar de wijngaard van de Wijnmakers te gaan voor een lekkere wijnproeverij en rondleiding.

IMG_0193.jpg

Nog even over die boomhut…

Hoewel Vakantiepark Mölke best groots is opgezet (en ik daar normaal helemaal geen fan van ben) merk je daar vrij weinig van in en rondom de boomhut. De boomhut van Mölke staat namelijk, zoals eerder gezegd, aan de rand van het vakantiepark. De ramen zitten aan de groene kant, waardoor je vanuit de keuken of de woonkamer vrijwel niets merkt van andere gasten. Dat hebben ze erg slim gedaan! Achter de boomhut is een kampeerveld waar enkele caravans, tenten en campers staan, maar daar hebben we eigenlijk helemaal geen last van. Omdat de boomhut ook nog eens goed geïsoleerd is, merk je weinig van buiten.

Wat ik ook zo fijn vind, is dat de hut over een eigen keukentje beschikt. Dat betekent lekker wakker worden met een kop koffie op het buitenterras en in de avond koken als je dat wilt. Mijn zus maakte hier lekkere pompoensoep en de tweede avond genoten we van een bestelde pizza in de boomhut. Je kunt bij Mölke zelfs een ontbijtmand bestellen of kiezen voor halfpension (in het restaurant of in je eigen accommodatie). Zo kies je dus zelf voor de mate waarin je verblijf voldoet aan slow living. Onze combinatie van zelf koken en eten bestellen bleek perfect voor ons. We hebben heerlijk geslapen, gegeten én ontspannen in deze fraaie boomhut van Vakantiepark Mölke. Ga jij dat ook doen?

Mölke in 30 seconden

Tijdens mijn verblijf bij Mölke maakte ik een korte video (Reel) via Instagram van 30 seconden, zodat je een beetje een idee in bewegend beeld krijgt van hoe zo’n boomhutovernachting precies is.

Praktische informatie Mölke boomhut vakantie

Waar: Zuna, Overijssel.
Hoeveel personen: maximaal 5 personen (2 slaapkamers).
Prijs: vanaf € 173 voor 2 pers. per nacht. De prijs is all-in, dus met heffingen, schoonmaak et cetera.
Mag de hond mee?: Nee. Er zijn wel andere accommodaties op het park waar de hond mee mag.
Boeken: Ook een boomhutovernachting boeken? Zoek & boek hier je datum en prijs.


Liefs,
Liv

Vakantiepark Mölke