VACAY Dune Lodges in Ouddorp | Slapen in de Madera Lodge

Hoewel ik nog nooit op Ibiza ben geweest, heb ik door de lodges van VACAY Dune Lodges in Ouddorp wel een beetje een idee hoe dat moet zijn. De wind in je haren, vers fruit in de ochtend, binnen no time met je tenen in het strandzand en bij warm weer een duik in het zwembad. Hier wil, nee móet, je slapen.

Madera Lodge van VACAY Dune Lodges

Aan de kust van Ouddorp vind je VACAY Dune Lodges, een sfeervolle bed & breakfast met verschillende accommodaties. Ik volgde VACAY al even via Instagram en via daar raakte ik aan de praat met Myrthe. Zij is samen met haar vriend Eric sinds 2020 de trotse eigenaar van dit mooie grote huis aan zee. Aan het huis zit de Madera Lodge met een eigen ingang en in de tuin vind je nog twee andere lodges in een bijgebouw. Myrthe en Eric woonden oorspronkelijk in de Randstad en zijn in 2019 gestart met hun zoektocht naar de perfecte locatie rondom Ouddorp om hun droom te realiseren: het hebben van een eigen bed & breakfast. De locatie zo aan zee is zonder meer perfect te noemen en na een weekendje hier logeren, kan ik zeggen dat de accommodaties, het ontbijt en de gastvrijheid dat ook écht zijn. Uitwaaien is niet zo moeilijk wanneer je aan zee bent, maar om daadwerkelijk tot rust te komen, heb je een fijne slaapplek nodig. Dat is VACAY Dune Lodges absoluut. Je hoeft hier namelijk nergens aan te denken; zelfs een smakelijk en vers ontbijt is inbegrepen.

Wij sliepen een weekendje in de sfeervolle Madera lodge, een houten lodge met beachy Ibiza vibes. Deze lodge zit aan de voorkant van de bed & breakfast en grenst direct aan de parkeerplaats. Je kijkt hier vanaf het bankje zo uit op het bos van Myrthe en Eric en op een groot stuk groen. Heerlijk om zo wakker te worden met een kop (Nespresso) koffie in je handen. Wat mij direct heel erg trok aan de Madera Lodge is het vele gebruik van hout waardoor het geheel ontzettend warm en knus is. De lampen van bamboe, het grote boxspringbed en de boho aankleding van de lodge maakt het geheel helemaal af. Ook ideaal: de kitchenette met magnetron, koelkast, Nespresso-apparaat en elektrisch kookpitje. Je kunt in Ouddorp en omgeving op veel plekken een hapje eten, maar als je zelf wat lekkers wilt koken kan dat dus ook gewoon. In het huisje ligt overigens ook een map met tips voor restaurants en afhaalmogelijkheden. Wij bestelden pizza om lekker op te eten in onze lodge. Zo relaxed!

Vakantiehuis met zwembad en hot tub in Nederland

Zoals je misschien wel weet, ben ik de afgelopen jaren op ontzettend veel unieke plekjes in Nederland geweest. Toch is deze plek weer zó anders dan de vakantiehuisjes, boomhutten en tiny houses waar ik al geweest ben. Zo mag je hier gebruik maken van een heerlijk zwembad, een hot tub, een gemeenschappelijke ruimte met tafeltennistafel en zijn er fietsen te huur. In de grote groene tuin vind je ook nog eens een gezellig zitje met een vuurpit. En dat op slechts 500 meter afstand van zee! Wat mij betreft zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke ontspannen vakantie; of dat nu in de zomer of juist in de winter is. Natuurlijk denk ik dat het heerlijk toeven is hier op een mooie zomerdag. Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een plons in het zwembad? Of om lekker op het strand te liggen met een goed boek?

Dit vind je misschien ook interessant: Wat te doen op Voorne-Putten?

Dat neemt niet weg dat ik het winterse seizoen ook juist heel aangenaam vind om erop uit te gaan. Helemaal op een locatie aan zee en met lekker winters weer. Dat betekent overdag veel wandelen op het verlaten strand van Ouddorp en in de avond warm worden in de hot tub. De hot tub mag door alle gasten worden gebruikt en is te vinden in een beschut hoekje achterin de tuin. Daar vind je ook hout waarmee je de hot tub op kunt stoken en waarmee je een knus kampvuurtje kunt maken. Badjassen en slippers huur je gewoon bij VACAY; meer heb je niet nodig. Ja, misschien nog een lekker wijntje om van te genieten terwijl je in het warme water zit. Wat een heerlijkheid!

Bed & breakfast op 500 meter afstand van het strand

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, slaap je hier ook nog eens op 500 meter afstand van het strand. En wat voor een strand! Zo buiten het hoogseizoen is het hier bijna verlaten; we komen tijdens onze wandelingen maar een paar mensen tegen in het weekend. Ik kan me voorstellen dat het er in de zomer wat drukker is, maar zelfs dan denk ik dat je nog wel de rustige plekjes op kunt zoeken. Het waait enorm dit weekend, maar de zon schijnt wel. De ideale combinatie voor een lange strandwandeling; zo’n wandeling die je in de avond nog op je rozige wangen voelt wanneer je weer binnen bent. Geloof me dat je na zo’n dag echt heel goed slaapt. Dat is ook niet zo gek op de kingsize boxspring die in de lodge staat.

Wat ook een aanrader is om te bezoeken tijdens je weekendje (of langer) bij VACAY Dune Lodges is Vogelobservatorium Tij, op ongeveer tien minuten rijden vanaf de lodges. Deze bijzondere vogelkijkhut staat aan de rand van het Haringvliet en heeft de vorm van een ei van de grote stern. Het bouwwerk is meer dan acht meter hoog en elf meter lang en is de laatste jaren een echte ‘Instagram hotspot’ geworden. Niet alleen is het ei het bekijken waard; vanuit de hut heb je zicht op een grote kolonie sterns en wie weet spot je hier en daar nog een andere unieke vogel. Wat me ook heel leuk lijkt om te bezoeken is de geitenboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp, want geiten. Hier kun je geiten aaien, taart eten en je eigen plukboeket plukken. Love it.

Ook slapen bij VACAY DUNE Lodges?

De Madera Lodge is niet de enige lodge die je kunt boeken op deze sfeervolle plek. In de tuin, vrijwel direct aan het zwembad, vind je de Cascara Lodge voor twee personen en de Ortiga Lodge voor vier personen. Stuk voor stuk stijlvolle en moderne slaapplekken waar je even op kunt laden. Hoewel er dus plek is voor meerdere personen merk je daar vrij weinig van tijdens je verblijf hier. Iedereen lijkt in de relax mood te zijn, waardoor de sfeer heel ontspannen is.

Wat grappig is, is dat de Madera Lodge juist veel in de herfst en de winter wordt geboekt. Ik snap dat wel; door het gebruik van het vele ietwat donkere en warme hout is de lodge enorm knus. Het lijkt daardoor zelfs wel op een cabin die je wel eens in het bos vindt. Het interieur van de andere lodges is wat lichter van kleur en past daarom weer goed in de lente en de zomer. Ongeacht het seizoen lijkt iedere lodge me het hele jaar fijn. Ook zo nieuwsgierig geworden? Op de website van VACAY Dune Lodges vind je meer informatie - op deze pagina kun je direct boeken.

“Because there’s nothing more beautiful than the way the ocean refuses to stop kissing the shoreline, no matter how many times it’s sent away.” - Sara Kay