Tiny House De Groene Ackers | Buitengoed de Bollen in Oirschot

De gordijnen gaan open en de eerste zonnestralen schijnen naar binnen. Is dat nou de eerste vorst van het jaar? Ja! Het gras is wit van kleur en door de kleurrijke bladeren van de bomen verschijnen zonneharpen. Wat een mooie ochtend. Met een kop koffie in onze hand staren we naar de omringende natuur. De rust en stilte van buiten voelen we binnen. Wat is Buitengoed de Bollen een fijne plek om de herfst te mogen vieren.

Tiny house in Noord-Brabant: Buitengoed de Bollen

Begin november ontdekte ik samen met goede vriendin Marije een van de nieuwe tiny houses van het leuke Buitengoed de Bollen en oh - wat een heerlijke ontdekking! Op deze bijzondere plek in de natuur van Oirschot staan vijf huisjes en een gastenverblijf die je kunt huren met uitzicht op het groen. Ieder huisje is net even anders, maar charmant? Dat zijn ze allemaal. Ze passen namelijk stuk voor stuk perfect op deze historische plek. De huisjes zijn niet voor niets in dezelfde stijl gebouwd als de oude boerderijen en huizen die je in deze straat ziet. Des te meer we werden verrast toen we ons tiny house binnenkwamen. Het interieur is namelijk een hele fijne mix van oud en nieuw waarbij luxe en comfort centraal staan. Hier kunnen we ons zeker een paar dagen vermaken!

Luxe tiny houses voor vier personen

Buitengoed de Bollen beschikt over een paar vakantiehuisjes, waarvan twee nieuwe tiny houses. Wij slapen deze dagen in De Groene Ackers, een stoere en luxe vakantiewoning die van alle gemakken voorzien is. In dit huisje is plek voor vier volwassenen. Hoewel het een tiny house betreft en de ruimte dus beperkt is, merk je daar eigenlijk niks van wanneer je hier met z’n tweetjes bent. Op de begane grond is een (heerlijk!) bed te vinden, een zitje met bank en televisie en een volledige keuken met een kleine eettafel. Op de vide die je met een steile trap bereikt is nog plek voor twee volwassenen of eventueel twee kindjes om te slapen. Je leeft dus in dezelfde ruimte als dat je slaapt en eigenlijk is dat heel overzichtelijk. Meer ruimte heb je niet nodig, helemaal niet wanneer je voortuin bestaat uit een groot groen grasveld.

De badkamer is een plaatje om te zien en is strak afgewerkt. Wat ik sowieso heel mooi vind aan het interieur is dat een deel van de muur aan de binnenkant bestaat uit robuust baksteen. Dat geeft het huisje net een beetje dat stoere karakter - een hele goede match! Ook in de badkamer zie je deze bakstenen terug in combinatie met houten balken en strak betonwerk. De badkamer is ruim zat en heeft een lekkere grote douche, een wastafel en een toilet. Je hoeft geen shampoo of bodywash mee te nemen, want dat hangt gewoon in de douche. Wat een luxe! Vanaf de bank in de woonkamer en vanuit bed kijk je - mits je de gordijnen open hebt - zo uit op het groen voor het huisje. Het terrein ligt aan een openbare weg, maar daar heb je met zoveel moois om je heen absoluut geen last van.

Kies je voor ontspannen of activiteiten bij Buitengoed de Bollen?

Buitengoed de Bollen ligt in de buurt van het centrum van Oirschot en op rijafstand van steden zoals Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Toch ervaar je hier alle rust en stilte waar je misschien naar op zoek bent tijdens een week(endje) weg. Het terrein ligt in het historische gehucht Straten dat in het buitengebied van Oirschot te vinden is. Daarom ben je hier binnen no time in het groen. Zo kun je hier uren wandelen en fietsen. In je tiny house ligt een pakketje klaar met wandel- en fietsroutes in de buurt. Je hoeft niet eens een eigen fiets mee te nemen - bij je boeking kun je aangeven dat je een fiets wilt huren en eigenaren Mart en Linda zetten er eentje voor je klaar. Leuk om te weten: Buitengoed de Bollen ligt tussen de knooppunten 13 en 14 van fietsroutenetwerken Kempenland en Het Groene Woud.

Vanaf je tiny house zit je, zoals eerder gezegd, ook zo in de grote stad. Wij hebben tijdens ons verblijf een bezoekje gebracht aan Eindhoven en ook ‘s-Hertogenbosch ligt binnen handbereik. In deze steden kun je goed winkelen, lekker eten of gewoon even cultuur snuiven. Wil je er echt een dagje weg van maken? Tijdens ons verblijf hier zijn we een dagje naar Thermen Berendonck in de buurt van Nijmegen geweest. Het is ongeveer 45 minuten rijden om naar Berendonck te gaan. In de buurt van Buitengoed de Bollen vind je ook nog andere wellnesscentra waaronder Spa One in Tilburg of SpaPuur in Tilburg. Maar… om volledig te ontspannen hoef je eigenlijk niet eens het terrein van Buitengoed de Bollen te verlaten…

Tiny house met hot tub boeken bij Buitengoed de Bollen

Alsof ik nog niet enthousiast genoeg ben over de tiny houses van Buitengoed de Bollen wordt het alleen nog maar beter: je kunt bij je verblijf namelijk een hot tub én een outdooroven huren. De eigenaren van Buitengoed de Bollen, Mart en Linda, hebben een heuse Dutchtub voor je klaarstaan. Deze kun je aan je boeking toevoegen waarna je een hele dag mag genieten van een lekker warm bad naast je huisje. Zij zetten het bad (gevuld en wel) klaar waarna je zelf mag beginnen met stoken met het hout dat je erbij krijgt. Alleen al het stoken zelf is een heel avontuur. Je moet er namelijk voor zorgen dat je op tijd begint om het water lekker warm te krijgen. Het duurt ongeveer 3 uur tot het water goed op temperatuur is. In de tussentijd moet je het vuurtje brandend houden door er regelmatig een blok hout op te gooien. Voor ons geen probleem want zo blijven we zelf ook goed warm op deze koude herfstdag.

In de tussentijd hebben we ook de outdooroven van Weltevree aangestoken die je eveneens bij je boeking kunt reserveren. Hoewel de meeste mensen tijdens de herfst lekker binnen willen zitten en eten vind ik het juist heel leuk om op een mooie najaarsdag buiten te eten. Daarom vond ik het ook te gek dat we de outdooroven mochten gebruiken om een avond mini-pizza’s (broodjes met mozzarella, pesto en tomaat) in klaar te maken. Het concept van zo’n outdooroven is heel simpel: ook hier zorg je er weer voor dat het vuurtje in de oven aan blijft om er gebruik van te kunnen maken. Hoewel het tiny house echt fantastisch is, is het heel fijn om op deze manier zó te genieten van het buitenleven. Als je mijn blogs al even leest, weet je dat dat voor mij de beste combinatie is. Vandaar ook dat Buitengoed de Bollen zo’n goede match is!

Ook slapen in een tiny house van Buitengoed de Bollen?

Bijzonder slapen bij Buitengoed de Bollen een aanrader? Oh, absoluut. Wij hebben het hier echt ontzettend naar ons zin gehad en kwamen heerlijk tot rust. Bij Buitengoed de Bollen kun je een weekend (vrijdag tot en met maandag), midweek (maandag tot en met vrijdag) of volledige week (maandag tot en met maandag of vrijdag tot en met vrijdag) boeken. Dat is alleen maar heel fijn, omdat je zo juist goed kunt ontspannen en even uit je alledaagse ritme kunt komen. Natuurlijk is een nachtje weg al heel prettig, maar écht even weg? Dat doe je door minstens een weekend weg te gaan vind ik - en het liefst nog langer.

Nu ik toch bezig ben: boek als het even kan de Dutchtub én de outdooroven bij je verblijf. Dat maakt je week(endje) weg bij Buitengoed de Bollen helemaal af. Ik kan volgens mij nog wel even doorgaan over deze plek, want enthousiast? Dat ben ik zeker! Meer weten over deze plek en een verblijf boeken doe je via de website van Buitengoed de Bollen. Laat me vooral weten wanneer je hier gaat relaxen en genieten - ik geniet graag op afstand met je mee.