Handige tips voor veilig op weg met je camper

Dit artikel betreft een partnerbijdrage.

Als echte camperliefhebber wil je zonder zorgen op reis. Genieten van de omgeving en de mensen om je heen. Uiteindelijk draait het daarom in het leven. Om zorgeloos te kunnen genieten is een goede camperverzekering fijn. Je hoeft je dan niet druk te maken in binnen- of buitenland bij diefstal, pech of een ongeluk. Bij Veenstra & De Jong Assurantiën willen wij graag dat je veilig op pad kunt. Daarom 7 superhandige tips zodat jij zonder zrogen op reis kunt met je camper. 

1. Camperverzekering met bonus

We vallen direct met de deur in huis en beginnen met onze beste tip: meld je aan voor het bonusprogramma van Veenstra & de Jong Assurantiën. Dit kan gewoon tijdens de aanmeldprocedure. Veenstra & de Jong is de expert in camperverzekeringen en wij hebben een goede deal die uniek is in Nederland.

Het aantal vrije jaren op je autoverzekering mag je ook gebruiken voor je camperverzekering. Ook als je auto niet bij ons is verzekerd (wat overigens wel mogelijk is). Heb je 4 schadevrije jaren? Dan krijg je 4 extra tredes enzovoort. Heb je al 8 schadevrije jaren of meer opgebouwd met je auto, dan betekent dit meteen tot maximaal 80% no-claim korting. Uniek in Nederland.

2. Meer pret met het juiste pakket

Je kunt kiezen uit verschillende pakketten voor je camperverzekering. En daar zit vaak net de kneep. In de praktijk komen wij regelmatig tegen dat mensen onder- of oververzekerd zijn. Dit kan verschillende redenen hebben. We zien bijvoorbeeld dat mensen de verzekering uit het begin laten doorlopen. Onze tip is daarom periodiek contact op te nemen met je adviseur. Dit kan via de mail maar bij Veenstra & de Jong is het ook mogelijk om even te bellen via 0513 64 64 94. Je weet dan zeker dat je goed zit. Daarnaast kun je de camper ook aanvullend verzekeren. Voorbeelden hiervan zijn de inzittenden verzekering, de inventaris en rechtsbijstand.

3. Camper verhuren?

De laatste jaren zien we een trend dat eigenaren van campers steeds vaker de camper verhuren voor een extra zakcentje. Als je mensen je eigen camper gunt dan is dat altijd mooi maar houd er rekening mee dat de verzekeraar daar ook iets van vindt. De meeste camperverzekeraars berekenen een forse toeslag als je de camper verhuurd en het eigen risico bij schade is ook vaak hoger. De goedkope camperverzekering die je eenvoudig bij ons kunt afsluiten is alleen bedoeld voor recreatief gebruik. Gebruik je de camper dagelijks of wil je de camper verhuren dan gelden er andere tarieven. Let dus goed op of verhuur van je camper voor jou wel de goede optie is.

4. Oeps! Ongeluk met je camper

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Houd bij het afsluiten van je camperverzekering rekening met wat jij als eigen risico wilt betalen. Goedkope camperverzekeringen zijn er genoeg maar ls je dan veel eigen risico moet betalen dan ben je weer verder van huis. De camper verzekering die wij aanbieden heeft een eigen risico van €75,- als je de schade ook laat doen bij een geselecteerd schadeherstelbedrijf. En vaak krijg je ook nog gratis vervangend vervoer. En dat scheelt uiteindelijk ook behoorlijk in de portemonnee. 

5. Hoera! Gratis pechhulp in Europa voor campers

Pech onderweg is nooit leuk maar het hoeft echt niet einde vakantie te beteken. Sluit je bijvoorbeeld bij ons een camperverzekering af dan zit daar standaard gratis hulpverlening bij in via de ANWB Alarmcentrale.. En niet alleen in Nederland maar in heel Europa.

6. Wat is je favoriete land?

Heb je een aantal favoriete landen die je veel met de camper bezoekt. Houd hier met de verzekering rekening mee en bespaar geld. Ben jij bijvoorbeeld liefhebber van Italië? Kies dan niet alleen voor de WA camperverzekering maar kies Gedeeltelijk Casco of Volledig Casco. Zo rond het Gardameer wil het soms flink hagelen en daar wil je wel goed tegen verzekerd zijn. Alleen een WA verzekering is dan niet voldoende. Zelf volledig je schade te moeten betalen kan flink in de papieren lopen. Gedeelte Casco of Volledig Casco verzekert wel tegen hagel. Hetzelfde geldt ook voor een botsing met dieren. Ook goed om te weten voor kampeer liefhebbers die graag naar Scandinavische landen reizen.

7. Gloednieuwe camper?

Wat is je nieuwe camper mooi en wat ben je er voorzichtig mee. Onze tip? Kies voor de aankoopwaarde garantie. Met aankoopwaarde garantie ontvang je de aankoopwaarde van je camper en niet de dagwaarde. En dat scheelt behoorlijk.

Alle 7 tips gelezen? Wacht dan niet langer en ga er lekker op uit met de camper. Geniet en hopelijk ga je nu beter en wijzer op pad met een goede camperverzekering. Wil je graag een verzekering afsluiten bij ons? Wij geven eerlijk advies en het afsluiten van een camper verzekering kan al binnen een dag. Het snelste is om de verzekering online af te sluiten maar je ag natuurlijk ook eerst bellen met onze deskundige adviseurs.